امکان تشخیص ویروس با استفاده از تراشه های نانویی محقق شد

به گزارش مجله سرگرمی، محققان کانادایی با همکاری پژوهشگرانی از آمریکا، اقدام به ساخت تراشه ای حاوی الکترود های بسیار کوچک کردند که در آن از زیست شناسی مصنوعی برای تشخیص مقادیر بسیار کم از ویروس استفاده شده است.

امکان تشخیص ویروس با استفاده از تراشه های نانویی محقق شد

دانشمندان پلتفورمی الکتروشیمیایی برای زیست شناسی مصنوعی بدون سلول ارائه کردند. محققان دانشگاه تورنتو با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه ایالتی آریزونا پیروز به اتصال مدار ژنی به الکترود شدند که برای این کار از زیست شناسی سنتزی بدون سلول استفاده کردند. در این پروژه آن ها از الکترود های نانوساختار استفاده کردند.

زیست شناسی مصنوعی سعی دارد تا با استفاده از مدار های الکترونیکی، برنامه ریزی مجددی برای سیستم های زیستی ایجاد کند تا از آن ها برای عملکرد مصنوعی در بخش پزشکی و دارویی استفاده کند. این دستاورد جدید محققان می تواند حوزه زیست شناسی مصنوعی را به سوی سیستم های زیست هیبریدی سوق دهد که از مزایای هر رشته بهره ببرد.

کیت پردی، استادیار گروه علوم دارویی در دانشگاه تورنتو می گوید: این اولین نمونه از اتصال ژن به الکترود ها است و ابزاری هیجان انگیز برای تبدیل اطلاعات زیستی به سیگنال الکتریکی است.

این تلاش های بین رشته ای برای ایجاد سیستم جدید، موجب می شود تا محققان زیست شناسی مصنوعی بدون سلول را از یک بخش دانشگاه تورنتو و محققان الکتروشیمیایی را از بخش دیگر دانشگاه به گرد هم آورده و با همکاری محققان دانشگاه آریزونا بتوانند این پروژه را جلو ببرند.

پردی که گروه تحقیقاتی وی متخصص توسعه فناوری تشخیصی بدون سلول است، در سال 2016 وقتی که وی و همکارانش بستری را برای شناسایی سریع و کم هزینه ویروس زیکا ایجاد می کردند، مورد توجه قرار گرفتند. آوردن ظرفیت تشخیص ویروس زیکا به خارج از کلینیک، نیاز به گامی اساسی رو به جلو بود؛ اما رویکرد مبتنی بر سیگنال دهی نوری برای این کار کافی نبود.

برای این کار لازم بود یک سیستم قابل حمل توسعه یابد که بتواند همان کار شناسایی را انجام دهد، اما چالش اینجا بود که قابلیتی موسوم به چندسیگنالی را که در این فناوری موردنیاز بود نمی توان با روش سیگنال دهی مبتنی بر رنگ ترکیب کرد.

این گروه سامانه زیست هیبریدی جدیدی ساختند که در آن از آنزیم های گزارش دهنده غیرنوری استفاده شده بوده و می توانست در 16 میکرولیتر مایع با استفاده از الکترود های میکروالگودار که روی تراشه ای قرار گرفته است، پایش موردنظر را انجام دهد.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 66713

به "امکان تشخیص ویروس با استفاده از تراشه های نانویی محقق شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امکان تشخیص ویروس با استفاده از تراشه های نانویی محقق شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید