استارتاپ بینج بار سامانه فروش مستقیم برنج
به گزارش مجله سرگرمی، ما قصد داریم تا با آموزش آخرین راهکارهای کشاورزی جهان توسط متخصصان کشاورزی، میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی را کاهش دهیم و کشتی بهینه تر را برای کشاورزان به همراه آوریم. بینج بار همچنین برنج کشاورزها را از لحاظ ظاهر، پخت، درصد شکستگی، عطر و فاکتورهای کیفی آزمایشگاهی آنالیز می نماید و برای آنها فاکتور کیفی صادر می نماید.
استارتاپ بینج بار توسط امیرحسین رضایی، مرصاد محمدی و سحر تنکابنی، بنیانگذاری شده است. امیرحسین 25 سال دارد و مدیر عامل بینج بار است. مهندسی کامپیوتر را در دانشگاه نوشیروانی بابل خوانده و در حال حاضر دانشجوی رشته MBA در دانشگاه شهید بهشتی است. مرصاد، مدیر فنی بینج بار است.
او نیز مانند امیرحسین 25 ساله است و در دانشگاه نوشیروانی بابل، مهندسی کامپیوتر خوانده است. مرصاد و امیرحسین رفقای پانزده ساله هستند. خانم تنکابنی 23 سال دارد و کارشناسی مدیریت بازرگانی را در دانشگاه آمل خوانده است. او مدیر بخش تامین بینج بار است. آنچه در ادامه می خوانید گفت وگو با امیرحسین رضایی، مدیرعامل بینج بار است.
ایده بینج بار چطور شکل گرفت؟
بینج در گویش مازندرانی به معنی برنج (شلتوک برنج) است. بینج بار، سامانه ای برای فروش مستقیم برنج توسط کشاورزان به مصرف نماینده نهایی است. ما استارتاپ بینج بار را به منظور یاری به اقتصاد کشاورزان محصول برنج، راه اندازی کردیم. این سامانه میخواهد با فروش مستقیم برنج به مصرف نمایندگان، سود اصلی را به دست کشاورزان برساند.
استارتاپ بینج بار همچنین با پشتیبانی فنی و آموزشی از کشاورزان عضو، به صورت هفتگی با همه آنها در ارتباط است. ما قصد داریم تا با آموزش آخرین راهکارهای کشاورزی جهان توسط متخصصان کشاورزی، میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی را کاهش دهیم و کشتی بهینه تر را برای کشاورزان به همراه آوریم.
بینج بار همچنین برنج کشاورزها را از لحاظ ظاهر، پخت، درصد شکستگی، عطر و فاکتورهای کیفی آزمایشگاهی آنالیز می نماید و برای آنها فاکتور کیفی صادر می نماید. پس از آن و در صورت تایید کیفی، محصول روی سایت بینج بار قرار می گیرد.
قبل از اینکه استارتاپ خود را راه اندازی کنید، مشغول چه کاری بودید؟
من قبل از استارتاپ بینج بار قصد داشتم برای ادامه تحصیل به فنلاند و یا کانادا مهاجرت کنم اما بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد. همین موضوع باعث شد به همراه مرصاد و سحر روی بینج بار کار کنم. مرصاد هم قبل از بینج بار، به شکل فریلنسری کار می کرد.
از چه زمانی کار خود را آغاز کردید؟
بینج بار از اردیبهشت ماه سال 98 به صورت رسمی کار خود را آغاز نموده است.
سرمایه اولیه تان برای آغاز کار چقدر بود؟
بینج بار با سرمایه اولیه 10 میلیون تومان آغاز به کار کرد اما به بعضی از نیروهای متخصص جهت عضویت در تیم ، سهام داد تا کمبود سرمایه اولیه جبران گردد. همچنین در حال حاضر به دنبال جذب سرمایه گذار عمده هستیم.
خدماتی که بینج بار به مشتریان خود ارائه می دهد، شامل چه مواردی است؟
بینج بار میخواهد محصول اصیل و باکیفیت را مستقیم از مزرعه کشاورز به دست مصرف نماینده برساند. بینج بار در کنار هر بسته از محصول، یک بسته نمونه رایگان از همان محصول قرار می دهد که خریدار ابتدا آن را مصرف می نماید و اگر رضایت داشت، محصول را کامل مصرف می نماید. اما اگر به هر دلیلی رضایت خریدار جلب نشد، این امکان برای او وجود دارد که محصول خود را رایگان مرجوع کند.
از زمانی که بینج بار را راه اندازی کردید، چه تعداد کاربر از خدمات شما استفاده نموده اند؟
از زمان راه اندازی استارتاپ تا به امروز و باتوجه به اینکه کمپین تبلیغاتی خاصی شکل نگرفت، بیش از 60 هزار بازدید یونیک آی پی از بینج بار صورت گرفته است.
تامین نمایندگان محصولات چطور شناسایی می شوند و چه تعداد کشاورز همکار شما در بینج بار هستند؟
کشاورزانی که علاقه مند به عضویت در بینج بار و استفاده از امکانات این سامانه هستند، زمین زراعی و محصول آنها از سوی متخصصان ما مورد آنالیز قرار می گیرد و در صورت تایید کیفیت محصول با آنها قرارداد همکاری منعقد می گردد. در حال حاضر بیش از 110کشاورز عضو بینج بار بوده و از خدمات فنی ترویجی رایگان بینج بار استفاده می نمایند. همچنین نزدیک به هزار هکتار زمین زراعی زیر نظر بینج بار است.
بینج بار چه خدماتی به کشاورزان برای بهبود کیفیت محصول ارائه می دهد؟
تیم کشاورزی و ارتباط با کشاورزان بینج بار که اعضای اصلی آن را متخصصان پژوهشکده ژنتیک برنج دانشگاه کشاورزی مازندران تشکیل می دهند، مباحث فنی ترویجی را به کشاورزان آموزش می دهند. هدف از این کار بهینه کردن کشت کشاورزان، کاهش مصرف سم و کود شیمیایی است.
نکته مهم اینکه در سال اول فعالیت بینج بار، میانگین بهره وری کشاورزان عضو 15درصد افزایش یافت. در حالی که میانگین بهره وری دیگر کشاورزان 5درصد کاهش داشت. استارتاپ بینج بار برنامه های کامل تری برای نظارت بر فراوری دارد تا محصولی که به دست مصرف نماینده می رسد با بهترین کیفیت و سلامت همراه باشد.
شیوه درآمدزایی تان چگونه است؟
مدل در آمدی بینج بار دریافت حق کمیسیون از فروش محصول کشاورزان در ازای یاری به فروش محصول و ارائه خدمات فنی ترویجی رایگان است.
از زمان راه اندازی استارتاپ بینج بار، چقدر فروش داشته اید؟
خوشبختانه در این مدت از نقاط مختلف کشور مشتریان خوبی داشتیم. حتی از بعضی روستاهای کشور نیز سفارش محصول وجود داشته است. نکته مهم این است که با وجود فرصت اعلام مرجوعی رایگان، هیچ مرجوعی محصول نداشتیم.
برای معرفی استارتاپ خود و اینکه بیشتر شناخته شوید، چه کارهایی را انجام دادید؟
ما برای معرفی استارتاپ مان سعی کردیم از فرصت های ارزان استفاده کنیم. ارتباطات قوی شکل دادیم و محتوای خوبی فراوری کردیم. در این مدت در نمایشگاه آگروفود 2019 در پاویون استارتاپ ها شرکت کردیم، در الکامپ حضور داشتیم و همچنین از خدمات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان مازندران حداکثر استفاده را کردیم. همچنین از ظرفیت شبکه های اجتماعی، با توجه به بودجه محدود، استفاده حداکثری شد.
مهم ترین چالش پیش روی شما از وقتی که کارتان را آغاز کردید، چه چیزهایی بوده است؟
مهم ترین چالش ما کمبود نیروی انسانی متخصص و کم بودن مارکت آنلاین محصولات کشاورزی در کشور و ایجاد بازار آنلاین برای این نوع محصولات است. البته در مراحل اول چالش هایی در جذب کشاورزان داشتیم.
منبع: مجله شنبهbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما