آیا تخمه آفتابگردان برای شما ضرر دارد؟

به گزارش مجله سرگرمی، آیا به خوردن تخمه آفتابگردان علاقه زیادی دارید؟ مقدار ای که از آن می خورید سلامتی بخش است یا خیر و مصرف چه اندازه از آن برایتان مفید بوده وچه اندازه ضرر دارد را در این مقاله بیابید.

آیا تخمه آفتابگردان برای شما ضرر دارد؟

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع: راسخون

آیا به خوردن تخمه آفتابگردان علاقه زیادی دارید؟ میزان ای که از آن می خورید سلامتی بخش است یا خیر و مصرف چه اندازه از آن برایتان مفید بوده وچه اندازه ضرر دارد را در این مقاله بیابید.

آفتابگردان مارپیچی طلایی، نوعی گل است که می تواند به یک گل زیبای بزرگ الجثه رشد کرده به طوری که در مرکز آن دانه هایی وجود دارد که الگویی مارپیچی شکل مدور را با گلبرگ های زرد روشن تشکیل می دهد. آفتابگردان انواع بسیاری داشته و می توان آن را در حیات پشتی خانه کاشت. مغز تخمه آن خوراکی بوده و در پوسته ای به رنگ مشکی و یا سبز مایل به خاکستری و یا حتی به شکل راه راه های سیاه و سفید احاطه شده است.

مادر من عاشق خوردن این تخمه ها بود، با این وجود در خوردن آنها زیاده روی نمی کرد به این علت که عوارض جانبی بدی در صورت مصرف بیش از حد این خوراکی ریز خوشمزه برجای گذاشته می شود. نام سان فلاور (آفتابگردان) از واژه ای لاتین تحت اسم Helianthus annuus به معنی آفتابگردان گرفته شده است. آنها حاوی محتوای روغن بالایی بوده و در روغن اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) مورد استفاده قرار می گیرند. دانه یا تخمه های آفتابگردان را می توان به اسم یک میان وعده سریع مصرف کرده و برای اهداف بسیاری مورد استفاده قرار داد.

خواص تغذیه ای تخمه آفتابگردان

محتوای مواد معدنی و ویتامین موجود در این تخمه ها فراوان بوده و در خواص منحصر بفردشان سلامتی بخش می باشند. مواد معدنی آن منیزیم، مس، فسفر و سلنیوم همراه با ویتامین هایی مانند ویتامین B1 و B5، فولات و ویتامین E را شامل می شود. مصرف یک چهارم فنجان از این تخمه ها در روز، میزان ویتامین E تقریباً 90 درصد از اندازه توصیه شده روزانه این عنصر حیاتی را تأمین می سازد. از آنجا که تخمه های آفتابگردان غنی از ویتامین E می باشند، بعلاوه به مبارزه با مسائل قلبی و عروقی مرتبط با کلسترول بالا یاری می نمایند. این امر تا حد زیادی اثرات اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش داده و حاوی منبعی غنی از مواد مغذی یعنی ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی بوده که از سیستم بدنی فرد محافظت کرده و از همه مهمتر برای قلب افراد نسبتاً چاق مفید می باشند.

آیا تخمه آفتابگردان برای سلامتی شما ضرر دارد؟

شناخته شده است که تخمه های آفتابگردان دارای بسیاری از خواص مرتبط با سلامت بوده، و کسانی که این تخمه را وارد رژیم غذایی روزانه خود کرده اند، از فوائد آن بهره مند می شوند. ضرورت دارد که این تخمه ها را در حد اعتدال مصرف نمایید به این علت که زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان می تواند موجب بروز چند مشکل جدی مرتبط با سلامت شود.

این تخمه بینایی فرد را بهبود می بخشد.

به اسم یک دیورتیک (ادرارآور) عمل می نماید.

سطح انرژی را افزایش می دهد

به علت وجود تریپتوفان که موجب افزایش سروتونین در مغز می شود، دارای اثری آرامش بخش بر مغز است.

به فرونشاندن یبوست یاری می نماید.

آرتروز را درمان می سازد.

به کاهش اثرات آسم یاری می نماید.

استحکام استخوان و انعطاف پذیری را به علت وجود منیزیم و مس افزایش می دهد.

فشار خون را کاهش می دهد.

آرتریت روماتوئید را درمان می سازد.

درد قفسه سینه را فرو می نشاند.

جای زخم را از بین می برد.

بافت های بدن را ترمیم، ایجاد و حفظ کرده، منبعی غنی از پروتئین است.

منبع خوبی از ویتامین E است.

تخمه آفتابگردان و سلامت قلب رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند، به این علت که هموسیستئین که یک اسید آمینه بوده که به بیماری های قلبی مرتبط می باشند را از بین می برد.

سیستم ایمنی را تقویت می سازد.

سطوح قند خون فرد را متعادل می سازد.

سطوح کلسترول را کاهش می دهد.

به درمان کرم ها یاری می نماید.

منبعی سالم از ویتامین B کمپلکس است.

میزان کلسیم را که با عجله به سلول های عصبی وارد می شوند را تنظیم کرده، در نتیجه آنها را آرام ساخته در حالی که بعلاوه ماهیچه ها را از فشار رها می سازد.

اثرات خوردن بیش از حد تخمه آفتابگردان

خوردن این تخمه کاملا بی ضرر است، اما دانستن اینکه چه میزان مناسب بدن شما است کلید کار است.

یک فنجان تخمه آفتابگردان حدود 800 کالری دارا می باشد که اگر در خوردن آن افراط کنید می تواند موجب افزایش وزن شما شود.

این دانه ها به راحتی خراب می شوند، بنابراین مطمئن شوید که آنها را در ظروف بدون هوا و در یخچال قرار دهید، به این علت که دانه ها کهنه برای مصرف خوب نیستند.

اگر تخمه ها (منظور مغز آن است) را پیش از بلع به خوبی نجوید، می تواند موجب بروز مسائلی برای روده شوند.

یک فنجان تخمه آفتابگردان (همراه با پوست)، میزان ایده آلی خواهد بود که فرد روزانه می تواند از آن مصرف کند. خوردن بیش از این میزان، می تواند منجر به آسیب عصبی شود. B6 ویتامین مهمی برای بدن است، اما اگر به میزان زیاد مصرف شود، می تواند مشکل ساز باشد. علائمی مانند احساس خارش در گردن یا پا، عدم هماهنگی عضلات، و بی حسی، معمولا بعد از مصرف بیش از حد ویتامین B6 مشاهده می شوند.

از آنجا که ضروری است که فرد به طور مداوم پوست تخمه را بشکند، این عادت در آینده موجب آسیب به دندان خواهد شد. توصیه می شود که مغز تخمه آفتابگردان را بدون پوست تهیه و خریداری نمایید.

تخمه هایی که بسیار سرخ شده و سرشار از نمک و یا مواد شیمیایی می باشند، جهت مصرف مناسب و بی خطر نبوده و می توانند در دراز مدت آسیب رسان باشند.

موارد استفاده از تخمه آفتابگردان

این تخمه ها را می توان در هر غذایی که تمایل دارید به مزه و طعم آن بیافزایید، بهره ببرید. بافت مضاعف خوبی را به غذا داده طعمی آجیلی به آن بخشیده خصوصاً اگر ابتدا آنها را بو داده و یا به آرامی در روغن زیتون سرخ نمایید. می توانید از این دانه ها در موارد ذیل استفاده نمایید:

تزئین سالاد، به آن عطر و طعمی خوب می بخشد.

آن را پودر کرده و بر روی دسر و میان وعده هایی مانند موس، بستنی، ژله، کلوچه، نان شیرینی و یا کاستارد بپاشید.

آن را به هنگام تهیه املت در صبح بر روی تخم مرغ اضافه کنید.

می تواند به اسم یک میان وعده سالم در طول نیمروز خورده شود.

آن را به وعده های غذایی مانند لازانیا، ماکارونی و یا غذاهای مبتنی بر کِرم یا خامه بیافزایید.

دانه آفتابگردان مانند انواع دیگر، می تواند در آشپزخانه مورد استفاده قرار گیرد. این دانه ممکن است برای شما مفید باشد، اما مانند تمام مواد غذایی ضروری است در مصرف آنها امساک نمایید. فردایی سالم را در پیش داشته باشید.

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

samitm.ir: مجله سامی: وبلاگ نقد و بررسی کالاها و اخبار تولیدات صنایع

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161720

به "آیا تخمه آفتابگردان برای شما ضرر دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا تخمه آفتابگردان برای شما ضرر دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید