آموزش مرحله به مرحله خرد کردن و پاک کردن مرغ کبابی، خورشتی و 8 تکه

به گزارش مجله سرگرمی، پاک کردن و خرد کردن مرغ یکی از مهارت های پایه ای و مهم آشپزیه. اگه این کار رو به درستی انجام بدید، به روش بهداشتی تری آماده می شه؛ درضمن، پخت غذا هم راحت تر خواهد بود. پاک کردن و تمیز کردن مرغ اگه به روش اصولی و صحیح انجام بگیره حتی می تونه به خوشمزه تر شدن غذا هم یاری کنه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا روش پاک کردن مرغ رو به شما آموزش بدیم و طریقه خرد کردن مرغ کبابی، خورشتی و هشت تکه رو به عنوان یکی از با شما به اشتراک بذاریم.

آموزش مرحله به مرحله خرد کردن و پاک کردن مرغ کبابی، خورشتی و 8 تکه

اصلا علت پاک کردن مرغ چیه؟

قبل از آغاز کار، لازمه بدونید چرا پاک کردن مرغ این قدر مهمه. مرغ خام معمولا یه میزان چربی اضافه، غده چربی نزدیک به دم، یا حتی خون مردگی هایی داره که اگه تمیز نشن، هم بوی زهم می دن و هم طعم غذا رو خراب می کنن. از طرفی داخل شکم مرغ ممکنه بقایای دل و جگر یا چربی هایی باشه که موقع پخت، ظاهر و مزه غذا رو خراب می کنن. وقتی مرغ رو درست تمیز کنید، هم ظاهرش مرتب تر می شه، هم بوی بدش از بین می ره و هم پختش یکنواخت تر درمیاد. خلاصه اینکه تمیز کردن مرغ فقط برای زیبایی نیست؛ بلکه یه جور رعایت بهداشت و احترام به طعم غذاست!

در صورت تمایل، برای خرید انواع مواد پروتئینی مثل می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

ساده ترین روش پاک کردن مرغ درسته برای شکم پر

اگه می خواید درست کنید، احتیاجی به خرد کردن مرغ نیست و فقط باید تمیزش کنید. اما اگه قراره با گوشت مرغ غذاهای خورشتی، کبابی یا سوخاری درست کنید، حتما باید مرغ رو خرد هم بکنید. در ادامه، ساده ترین روش پاک کردن مرغ شکم پر رو به صورت مرحله به مرحله با شما به اشتراک می داریم:

مرحله اول: وسایل مورد احتیاج و محیط کار رو آماده کنید

در اولین مرحله از آموزش پاک کردن مرغ، قبل از هر چیز، به یه فضای پاکیزه احتیاج دارید تا بتونید مراحل خرد کردن مرغ و تمیز کردنش رو آغاز کنید. بعلاوه، باید یه تخته مخصوص گوشت (ترجیحا پلاستیکی)، یه چاقوی تیز با سایز میانه، یه چاقوی کوچیک برای قسمت های ظریف، و در صورت امکان، یه قیچی آشپزخونه رو آماده کنید؛ چون به این وسایل احتیاج دارید.

حتما یه ظرف بزرگ یا لگن هم برای شست وشوی مرغ کنار دست تون بذارید. بهتره یه بسته دستمال حوله ای یا یه دستمال پارچه ای تمیز هم آماده کنید تا آب اضافی مرغ رو بگیرید.

یادتون باشه، سطح کار رو قبل و بعد از تمیز کردن مرغ با آب گرم و مایع ظرفشویی یا محلول ضد عفونی پاکیزه کنید؛ چون مرغ خام ممکنه باکتری های خطرناکی مثل سالمونلا داشته باشه.

مرحله دوم: شست وشوی اولیه مرغ رو آغاز کنید

بعد از آماده کردن همه وسایل مورد احتیاج، مرغ درسته رو از بسته بندی بیرون بیارید و داخل سینک یا در ظرف مناسب قرار بدید. حالا مرغ رو با آب سرد بشورید تا خون و آلودگی های سطحی رفع بشن. توجه داشته باشید، نباید آب رو با فشار باز کنید؛ وگرنه ممکنه قطرات آلوده به اطراف پاشیده بشن.

در حین شست وشوی مرغ، با دست تون به آرومی قسمت های مختلف مرغ رو لمس کنید تا هر تکه خون یا پرِ باقی مونده رو ببینید و پاک کنید. اگه پرهای ریز دیدید، با موچین یا نوک چاقو خارج کنید. البته پاک کردن پوست مرغ تنها در صورتی لازمه که بخواید مرغ شکم پر درست کنید. اما اگه می خواید مرغ رو بعدا به صورت هشت تکه، خورشتی یا کبابی برش بزنید، همون ابتدا باید پوست مرغ رو جدا کنید و دور بریزید.

مرحله سوم: داخل شکم مرغ رو تمیز کنید

حالا مرغ رو روی تخته بذارید؛ با یه دست، حفره شکم رو باز نموده و داخلش رو نگاه کنید؛ معمولا چربی، پوست اضافی یا بخش هایی از جگر و سنگدان در درون حفره شکمی مرغ دیده می شن. همه این ها رو با دست یا قاشق بیرون بیارید و داخل حفره رو آب سرد بشورید تا بقایای خون و چربی شسته بشن. توجه داشته باشید، این مرحله برای پاک کردن مرغ شکم پر خیلی مهمه.

مرحله چهارم: چربی ها و دم رو جدا کنید

جدا کردن چربی های اضافی و دم مرغ خیلی مهمه. انتهای دم مرغ هم یه غده چربی زرد رنگ وجود داره که حتما باید جدا بشه؛ چون موقع پخت، طعم بد و بوی زننده ای ایجاد می کنه. پس با چاقوی کوچیک، اون قسمت زرد رنگ بالای دم رو هم برش بزنید و دور بندازید.

بعد وقتشه سراغ چربی های اضافه برید؛ این چربی های نازک و زرد معمولا در اطراف شکم، گردن و سینه مرغ قرار دارن و به راحتی جدا می شن. اگه قراره مرغ رو در تهیه انواع غذاهای رژیمی یا انواع خورشت به کار ببرید، بهتره همه چربی های اضافه رو حذف کنید؛ ولی اگه هدف تون سرخ کردن یا کباب کردن مرغه، می تونید یه میزان چربی زیر پوست رو نگه دارید تا مرغ بعدا خشک نشه.

مرحله پنجم: گردن و پرهای ریز رو تمیز کنید

گردن برخی از انواع مرغ درسته هنوز به بدن شون وصله. حتما باید چربی ها و رگ و پی اطراف گردن رو جدا کنید و دور بریزید. اگه قصد دارید مرغ شکم پر درست کنید، باید پوست مرغ رو نگه دارید؛ بنابراین، لازمه پوست مرغ رو با دقت آنالیز کنید؛ ممکنه پرهای ریز یا سیاه توی بافت پوست مونده باشه. اون ها رو حتما با موچین خارج کنید یا روی شعله خیلی ملایم گاز بسوزونید تا پوست مرغ کاملا صاف و تمیز بشه. فقط دقت کنید شعله زیاد نباشه که پوست نسوزه.

مرحله ششم: بال مرغ رو تمیز کنید

بال مرغ رو به خوبی آنالیز کنید؛ بال خودش از سه قسمت کتف، وسط بال، و نوک بازو تشکیل می شه. نوک بازو فقط از پوست، استخوان و چربی تشکیل شده و بهتره جدا بشه. پس این قسمت رو برش بزنید و دور بندازید تا بتونید باهاش درست کنید.

مرحله هفتم: مرغ کامل رو بشورید و بوی زهم اون رو رفع کنید

حالا که کل مراحل پاک سازی مرغ تموم شده، وقتشه. برای این کار، میزانی آب سرد رو داخل یه لگن با ابعاد مناسب بریزید و یه قاشق غذاخوری نمک و چند قطره سرکه سفید بهش اضافه کنید. حالا مرغ پاک شده رو برای یکی دو دقیقه داخل این محلول بذارید. این کار باعث می شه بوی بد از بین بره و مرغ خوش عطرتر و تازه تر بشه. بعد از گذشت این مدت، مرغ رو با آب سرد به خوبی آبکشی نموده و با دستمال تمیز خشک کنید تا برای خرد کردن آماده بشه.

آموزش خرد کردن مرغ هشت تکه

خرد کردن مرغ هشت تکه یکی از روش های رایج برای برش زدن مرغ به حساب میاد. با این روش، ران، سینه، بال و ساق های مرغ به میزان های استاندارد تقسیم می شن. این قطعات در پخت، ، یا حتی و فر کاربرد دارن. در ادمه، روش برش زدن مرغ هشت تکه رو به شما آموزش می دیم:

مرحله اول: بال ها رو جدا کنید

اول از همه، بال ها رو طوری خم کنید که مفصل شون تعیین بشه. سپس، بال ها رو با چاقو یا قیچی از مفصل جدا کنید. نوک بال رو هم اگه قبلا جدا نکردید، برش بزنید و دور بریزید. پوست بال رو نگه دارید تا چربی و رطوبتش حفظ بشه و بعدا اگه گریل کردید رنگش طلایی دربیاد. بهتره بال مرغ رو از محل مفصل وسط هم برش بزنید تا بال و کتف از یکدیگر جدا بشن.

مرحله دوم: ران ها و ساق ها رو جدا کنید

حالا باید مرغ رو طوری روی تخته آشپزی بذارید که پشتش به سمت شما باشه. یکی از ران ها رو با دست به سمت بیرون بکشید تا مفصل ران تعیین بشه. حالا با چاقو از محل مفصل برش بزنید و ران رو جدا کنید.

شما به دلخواه می تونید ران رو از ناحیه مفصل ساق به دو قسمت تقسیم کنید. همین کار رو برای سمت دیگه هم تکرار کنید. توصیه می کنیم پوست، چربی های اضافی و خون لخته شده در محل اتصال ران به لگن رو هم جدا کنید و دور بریزید.

مرحله سوم: سینه مرغ رو برش بزنید

الان دیگه باید مرغ رو برگردونید و سینه رو به سمت بالا قرار بدید. چاقو رو وسط سینه، روی استخوان جناغ بذارین و به آرومی از بالا به پایین برش بزنین تا دو طرف سینه از هم جدا بشن. اگه خواستید گوشت سینه بدون استخوان داشته باشید، باید استخوان وسط سینه رو با دقت جدا کنید. پوست و چربی های اضافی رو هم طبق معمول باید جدا کنید و دور بریزید.

مرحله چهارم: پاک سازی نهایی مرغ رو انجام بدید

در این مرحله از خرد کردن مرغ ساده، باید یه نگاه کلی بندازید و هر میزان چربی یا پوست اضافی که به چشم تون می خوره رو پاک کنید. تکه های مرغ رو مرتب روی تخته بچینید و مطمئن بشید همه قسمت ها پاکیزه و آماده پخت هستن.

اگه مرغ رو قبلا به خوبی با محلول آب، نمک و سرکه ضد عفونی کردید، الان دیگه احتیاجی نیست دوباره این کار رو انجام بدید. چون شست وشوی مجدد بعد از خرد کردن می تونه باکتری ها رو به اطراف پخش کنه. اگه می خواید گوشت مرغ رو برای فریز آماده کنید، هر تکه رو داخل کیسه فریزر یا کیسه زیپ دار بذارید و تاریخ بزنید.

آموزش خرد کردن مرغ برای جوجه کباب

برای خرد کردن مرغ جوجه کبابی، اول باید مرغ درسته رو از بسته بندی خارج کنید و داخل و بیرونش رو با آب سرد به خوبی بشورید؛ پرها و چربی های اضافه رو جدا کنید. بعد مرغ رو روی یه تخته برش محکم بذارید و گردن و دم مرغ رو جدا کنید. می تونید گردن مرغ رو برای تهیه نگه دارید. بال ها رو هم از مفصل شون جدا کنید و نوک بال ها رو برش بزنید و دور بندازید. حالا بال ها رو هم از مفصل وسط هم برش بزنید و کتف و بازو رو جدا کنید.

سپس، ران ها و ساق ها رو از بدن جدا نموده و به میزان مناسب (قطعات 3 تا 4 سانتی متری) خرد کنید. سینه مرغ رو از کنار ستون فقرات جدا کنید و به نوارهای 3 تا 4 سانتی متری برش بزنید تا همه تکه ها یکسان بشن و موقع کباب شدن یکنواخت بپزن. نکته مهم اینه که باید از چاقوی تیز بهره ببرید. بعد از خرد کردن مرغ، حتما دست های خودتون و تخته و چاقو رو ضد عفونی کنید. این روش خرد کردن مرغ برای درست کردن حسابی کاربردیه.

آموزش خرد کردن مرغ خورشتی

روش خرد کردن مرغ خورشتی درست مثل خرد کردن مرغ هشت تکه است. با این تفاوت که این بار، باید گوشت مرغ رو به تکه های میانه یا کوچیک تقسیم کنید تا همزمان با سبزیجات و باقی مخلفات خورشت به صورت یکنواخت بپزن.

بنابراین، سینه مرغ رو بعد از جدا کردن از استخوان جناغ به تکه های میانه تقسیم کنید. ران و ساق رو هم که باید طبق چیزی که قبلا گفتیم از یکدیگر جدا کنید. باقی مراحل رو مطابق دستور بالا دنبال کنید. توجه داشته باشید، تکه های مرغ خورشتی نباید خیلی بزرگ باشن؛ وگرنه دیر می پزن و پخت گوشت یکنواخت درنمیاد.

آموزش خرد کردن مرغ کبابی

برای مرغ کبابی، بهتره تکه ها کمی بزرگ تر از خورشتی باشن تا موقع گریل یا سرخ کردن، گوشت مرغ خشک نشه. همه مراحل پاک کردن مرغ رو طبق دستور بالا دنبال کنید. برای کبابی کردن مرغ به دلخواه می تونید ران و ساق ها رو از مفصل جدا کنید یا کامل بذارید. سینه مرغ رو هم از استخوان وسط جدا کنید و به تکه های نسبتا بزرگ برش بزنید تا هنگام کباب شدن روی حرارت مستقیم، گوشت مرغ لطیف و آبدار بمونه.

موقع پاک کردن مرغ چه نکاتی رو رعایت کنیم؟

  • قبل از آغاز، دست هاتون رو با آب گرم و صابون بشورید تا آلودگی دست شما به گوشت مرغ منتقل نشه.
  • تخته و چاقویی که مخصوص گوشت خام هست رو جدا نگه دارید تا با مواد دیگه تماس پیدا نکنه.
  • مرغ رو با آب سرد بشورید، نه آب گرم؛ چون آب گرم ممکنه باکتری ها رو بیشتر پخش کنه و بافت گوشت مرغ رو هم خراب کنه.
  • موقع شستن، حواس تون باشه قطرات آب به اطراف پخش نشن تا سطح کار آلوده نشه.
  • پرهای ریز باقی مونده روی پوست مرغ رو با موچین یا نوک چاقو دربیارید.
  • دم و غده چربی زرد رنگ بالای دم مرغ رو حتما جدا کنید چون بوی زهم می ده.
  • چربی های اضافی اطراف گردن، شکم و سینه رو تا جای ممکن تمیز کنید.
  • داخل شکم مرغ رو با دقت آنالیز کنید و بقایای دل، جگر یا چربی رو بیرون بیارید.
  • اگه پوست مرغ رو نگه می دارید، اون رو تمیز و صاف کنید تا موقع پخت ظاهر خوبی داشته باشه.
  • برای از بین بردن بوی زهم، مرغ رو آخر کار چند دقیقه توی آب سرد با نمک و سرکه یا آبلیمو بذارید.
  • بعد از تمیز کردن مرغ، سطح کار، چاقو و دست هاتون رو حتما با آب داغ و مایع ظرفشویی بشورید.
  • هیچ وقت مرغ خام رو نزدیک مواد غذایی دیگه مثل سبزی یا گوشت پخته قرار ندید.
  • اگه قصد دارید مرغ رو فریز کنید، حتما خشکش کنید و توی کیسه های جداگانه با تاریخ نگهدارید.
  • توجه داشته باشید، تمیز کردن مرغ اگه اصولی و درست انجام بشه، باعث خوش عطرتر، سالم تر و خوش طعم تر شدن غذاتون می شه.
  • بعد از خرد کردن مرغ، تخته، چاقو، سینک و سطح کار رو با آب داغ و مایع ظرفشویی یا محلول ضدعفونی تمیز کنید؛ چون ممکنه گوشت مرغ به باکتری سالمونلا آلوده باشه.
  • برای ضدعفونی بهتر، می تونید تخته گوشت رو با محلول سرکه و کمی وایتکس رقیق بشورید و بذارید خشک بشه.
  • دست هاتون رو بعد از تماس با مرغ خام حتما با آب گرم و صابون به خوبی بشورید تا آلودگی گوشت مرغ به بدن شما منتقل نشه.

سوالات متداول درباره روش های پاک کردن مرغ

بعد از پاک کردن مرغ، دوباره احتیاج به شست وشو هست؟

نه، بعد از اینکه مرغ رو کاملا پاک کردید و شست وشوی آخر با آب سرد و کمی سرکه یا آبلیمو انجام شد، دیگه لازم نیست و حتی توصیه نمی شه مرغ رو دوباره بشورید. شست وشوی اضافی ممکنه باکتری ها رو به اطراف پخش کنه.

برای مرغ شکم پر، پوست رو باید نگه داریم یا جدا کنیم؟

برای مرغ شکم پر، بهتره پوست رو نگه دارید؛ چون پوست نقش محافظ گوشت رو داره و موقع پخت، مرغ رو لطیف و آبدار نگه می داره. فقط چربی های ضخیم اضافی اطراف دم و گردن رو بردارید و پوست رو تمیز کنید.

بال مرغ رو چطور باید آماده کنیم؟

بال ها رو از مفصل جدا کنید و نوک بال رو برش بزنید و دور بندازید. پوست بال رو نگه دارید تا رطوبت و چربی حفظ بشه و رنگش طلایی بشه.

بعد از خرد کردن مرغ هشت تکه، شستن دوباره لازمه؟

خیر، بعد از خرد کردن مرغ هشت تکه احتیاجی به شست وشوی دوباره نیست؛ چون مرغ قبلا تمیز و آماده شده. فقط دست ها و وسایل رو به خوبی بشورید و ضد عفونی کنید.

میزان تکه ها برای مرغ خورشتی، کبابی و سوخاری چقدر باید باشه؟

  • خورشتی: تکه های میانه و یکدست تا همزمان با سبزیجات بپزن.
  • کبابی: تکه ها کمی بزرگ تر از خورشتی تا هنگام گریل یا سرخ کردن خشک نشن.
  • سوخاری: تکه ها میانه تا بزرگ باشن تا موقع سوخاری شدن خشک نشن، یکنواخت بپزن و بعدا حسابی زیر دندون بیان.

چرا باید مرغ رو قبل از خرد کردن کاملا پاک کنیم؟

چون خون، چربی اضافی، غده ها و پرهای ریز اگر پاک نشن، هم بوی بد می دن هم ظاهر و طعم غذا رو خراب می کنن. تمیز کردن مرغ پایه یه غذای خوش طعم و سالمه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 آبان 1404 بروزرسانی: 19 آبان 1404 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 164735

به "آموزش مرحله به مرحله خرد کردن و پاک کردن مرغ کبابی، خورشتی و 8 تکه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش مرحله به مرحله خرد کردن و پاک کردن مرغ کبابی، خورشتی و 8 تکه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید