آموزش سبزه انداختن برای عید نوروز
به گزارش مجله سرگرمی، خرید یک سبزه آماده بسیار ساده تر و بی دردسرتر از سبزه انداختن است، اما لذت کاشت سبزه و انرژی مثبتی که در آن نهفته است به کمی زحمت می ارزد. در این مطلب از خبرنگاران، با مراحل کلی سبزه انداختن برای عید و نکات مربوط به آن آشنا خواهید شد.

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - درست کردن سبزه عید برای هفت سین در روزهای انتهای سال، نشانی از طروات و سبزینگی برای سال جدید است و بی شک، بدون سبزه، سفره هفت سین صفایی ندارد. در ادامه با نکات مهم برای سبزه انداختن و کاشت انواع سبزه عید نوروز آشنا شوید.
برای سبزه انداختن می توانید، از انواع بذر سبزه عید مانند بذر گندم، عدس، قره ماش، شاهی، تربچه، تخم افتابگردان، تخم کدو، هسته نارنج، پرتقال و بذرهای لعابدار نظیر خاکشیر، خرفه، منداب و غیره بهره ببرید.
برای یک بشقاب از انواع سبزه، حدود پنجاه تا صد گرم بذر دل خواه کافی است. البته توجه داشته باشید میزان بذر مورد احتیاج، به اندازه ظرف و نوع بذر بستگی دارد. بذرها را باید در آب خیس کنید. جدول زیر مدت زمان لازم برای خیساندن بذرها برای جوانه زنی را نشان می دهد.
بذرهایی که ضروری است حدود 6 تا 8 ساعت خیس بخوردند:
نام بذر | مدت زمان جوانه زدن |
یونجه | 5-6 روز |
شنبلیله | 3-4 روز |
تربچه | 4-5 روز |
کنجد | 1-2 روز |
بذرهایی که ضروری است 24 ساعت خیسانده شوند:
نام بذر | مدت زمان جوانه زدن |
نخود | 3-4 روز |
عدس | 3-5 روز |
ماش | 3-5 روز |
سویا | 3-5 روز |
آفتابگردان | 1-2 روز |
گندم | 2-3 روز |
چاودار | 2-3 روز |
ارزن | 3-4 روز |
در طول مدت خیساندن ضروری است آب ظرف را تعویض کنید تا از بو دریافت و گندیدن بذرها پیشگیری گردد. سپس بذرها را داخل آبکش ریخته تا آب آنها گرفته گردد. بعد از سپری شدن مدت مورد احتیاج برای خیساندن بذرها، آنها را لای یک پارچه نخی نمدار پیچیده و در بشقاب قرار دهید. برای بیشتر انواع بذر بهتر است زیر و روی دانه ها با پارچه پوشانده گردد تا بذر، آب خود را از دست نداده و خشک نگردد.
توجه داشته باشید، بشقابی که پارچه در آن قرار گرفته است، را نباید به صورت غرقابی آبیاری کنید و بگذارید آب داخل ظرف بماند چون باعث از بین رفتن بذرها خواهد شد. پیشنهاد می گردد کیسه را داخل یک آبکش پهن بگذارید تا جریان هوا و تهویه به خوبی انجام گردد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه بریزید و ظرف را در محل گرم و مرطوب قرار دهید. اگر روزهای انتهای سال است و دیر اقدام به سبزه انداختن نموده اید، برای بالا بردن سرعت سبز شدن بذرها، ظرف را در نزدیک وسایل گرمایشی بگذارید.
در صورت شرایط مناسب محیط، رطوبت کافی و تاریکی مطلق، بذرها به تدریج جوانه می زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را به ظرف اصلی و متناسب با سفره هفت سین خود انتقال دهید و با دست پهن کنید. به طوری که روی هم انباشته نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه روز پارچه ای روی بشقاب بکشید، مقدار کمی آب در بشقاب بریزید و پارچه را خیس نگه دارید.
به تدریج سبزه ها سبز شده و رشد می نمایند. ضروری است آبیاری به طور منظم و روزانه انجام گردد و از خشک شدن سبزه ها خودداری کنید. هر بار در موقع آبیاری آب اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید. سبزه را در جایی قرار دهید که از نور مناسبی برخوردار است. در این مدت نیز هر روز ظرف را نسبت به منبع نور اتاق بچرخانید تا سبزه ها یکدست رشد نمایند. سبزه ها به اندازه دلخواه که رسیدند آنها را در جای سرد و خنک قرار دهید، تا رشدشان کم گردد و دیرتر زرد و خراب شوند و همچنان مراقب آب دادن اندازه به آنها باشید.
نکات مهم برای سبزه انداختن در منزل
- توجه داشته باشید، بذری که برای سبز کردن انتخاب می کنید از بذرهای تازه و امسالی باشد. استفاده از بذرهای مربوط با سال های گذشته، باعث تنک شدن سبزه و خالی بودن بعضی قسمت های آن می گردد، چون درصد دانه های کمتری سبز خواهند شد.
- برای پر کردن ظرف سبزه، لایه ضخیمی از بذرهای جوانه زده را داخل ظرف بریزید تا سبزه شما اصطلاحا پرپشت گردد.
- بهترین ظرف برای سبزه انداختن، ظروف سفالی و چینی و در درجه آخر ظروف پلاستیکی است. هیچ وقت از ظروف فلزی برای انداختن سبزه عید استفاده نکنید.
- وقتی سبزه شما 2 تا 5 سانتیمتر رشد کرد، ظرف سبزه را به محلی سرد و خنک انتقال دهید تا رشد سبزه ها کمتر شده و تا انتها عید شاداب و سرسبز باقی بماند. سرما از رشد سریع سبزه و دراز و علفی شدن آن جلوگیری می نماید.
- برای اینکه سبزه های شما دوام بیشتری داشته باشند و سرحال تر باشند، بعد از جوانه زدن دانه ها، می توانید آنها را به ظرفی حاوی بستر کاشت کوکوپیت و پرلیت یا خاک ژله ای منتقل کنید.
- برای آبیاری سبزه می توانید با روش غرقابی یا اسپری این کار را انجام دهید. در روش غرقابی ظرف سبزه را از آب پر نموده و بعد از یک ساعت به طور کامل آب سبزه را خالی کنید. در روش اسپری در طول روز دو تا سه مرتبه به آرامی با اسپری ریشه ها را آبرسانی کنید.
- توجه داشته باشید، آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
- در طول ایام نوروز، روزها سبزه را به داخل اتاق بیاورید و شب ها ظرف سبزه را در محلی با دمای کمتر مانند فضای بالکن قرار دهید. همچنین مراقب باشید سبزه در برابر نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.
- با یک روبان زیبا سبزه خود را مهار کنید تا سبزه ها یکدست رشد نمایند.
- اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب بهره ببرید.
سایت خبرنگاران آموزش و نحوه انداختن انواع مختلف و تزئین سبزه عید و مدلهای متنوع را گردآوری نموده است. پیشنهاد می کنیم مطالب زیر را مطالعه فرمائید:
- جدیدترین سبزه هفت سین عید، سبزه با خاک ژله ای
- طرز تهیه سبزه کنجد سیاه برای عید
- آموزش ساخت سبزه عروسکی عید نوروز
امیدواریم از آموزش سبزه انداختن به صورت کلی که در این مطلب به ارائه آن پرداختیم، نهایت استفاده را برده باشید و بتوانید سبزه زیبا و سرسبزی برای سفره هفت سین سال جدید سبز نمایید.
منبع: setare.compariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری
andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری
estekhdamjadid.ir: استخدام جدید: مجله کسب و کار، استارتاپ های گردشگری