طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ و گوشت قلقلی
به گزارش مجله سرگرمی، آلبالو پلو یکی از پرطرفدارترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که با ترکیب برنج، آلبالوی تازه و مرغ سرخ شده تهیه میشود. این غذای خوشمزه و چشمنواز، به ویژه در میهمانیها و مراسم ویژه بسیار محبوب است. در این دستور پخت، شما میتوانید طرز تهیه آلبالو پلوی مجلسی با مرغ را به تفصیل بیاموزید.
برای مطالعه بیشتر با lison.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ مجلسی
مواد لازم برای 4-5 نفر | |
برنج (ترجیحا باسماتی دانه بلند) | 4 پیمانه |
آلبالوی تازه | نیم کیلو |
ران مرغ | 3 عدد کامل |
پیاز | 1 عدد |
زعفران دم کرده | نصف لیوان |
شکر | 300-400 گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن و کره | به میزان لازم |
خلال بادام و پسته | به میزان لازم |
مراحل پخت آلبالو پلوی رستورانی
- ابتدا آلبالوهای تازه را شسته و هسته های آن را جدا کنید. سعی کنید از هسته گیر آلبالو استفاده کنید تا آلبالوها شکل خود را حفظ کرده و نتیجه کار زیباتر شود.
- آلبالوها را در یک ظرف گودی ریخته و شکر را به آن اضافه کنید؛ برای مدت 2-3 ساعت آن را کنار بگذارید تا به خوبی آلبالوها آب بیاندازید.
- بعد از این مدت، ظرف را روی حرارت بگذارید و به مدت 15-20 دقیقه با درب باز مواد را بجوشانید. توجه کنید که نیازی نیست آلبالوها را بیش از حد بپزید. درب باز هم باعث خواهد شد تا آلبالوها رنگ خود را حفظ کنند!
- سپس آلبالوها را در آبکش ریخته تا شهد آن از میوه ها به خوبی جدا شوند.
- حالا نوبت پخت مرغ است. مرغ ها را با پیاز و ادویه ها در کمی آب به خوبی بپزید و سپس به محلول زعفران آغشته کرده و در روغن و مقداری کره به خوبی سرخ کنید.
- برنج ها را به روش همیشگی خود پخته و آبکش کنید.
- نوبت به چیدمان این پلوی مجلسی مخلوط در دیگ می رسد؛ ایتدا یک ته دیگ دلخواه کف دیگ بچینید.
- سپس یک لایه برنج ریخته و کمی آلبالو روی آن بپاشید.
- لایه به لایه به همین صورت قابلمه را با برنج و آلبالوها پر کنید.
- در آخر 2/3 دمکرده زعفران را به همراه کمی روغن و کره ذوب شده و چند قاشق از شهد آلبالوها روی پلو ریخته و آن را به مدت 1 ساعت با حرارت ملایم دم کنید.
- در این مرحله کمی روغن و کره را در تابه بریزید و کمی تفت دهید و آن را کنار بگذارید.
- وقتی پلو به حد کافی پخته شد، درب قابلمه را باز کرده، شعله را خاموش کنید و از مابقی شهد آلبالوها به حد دلخواه خود روی برنج بریزید و به آرامی آن را مخلوط کنید.
- پلو را در دیس ریخته و کمی از آن را با خلال ها و مابقی دمکرده زعفران مخلوط کنید و برای تزیین روی دیس بپاشید.
- مرغ های سرخ شده را نیز روی پلو گذاشته و آن را سر سفره ببرید. مانند تصویر زیر شما می توانید از جوجه سرخ شده درسته نیز استفاده کنید.
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت
آلبالو پلو را به همان روشی که گفته شد بپزید و برای سرو آن یا از گوشت قرمه پخته شده و یا گوشت قلقلی سرخ شده استفاده کنید. این دو روش تفاوت چندانی ندارند جز اینکه آن دستور با مرغ بود و این یکی با گوشت قرمز!
برای اینکار مقداری گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و ادویه ورز دهید و از آن گوله های ریزی تهیه کرده و در روغن سرخ کنید. در آخر این قلقلی های گوشت را روی برنج بریزید.
همچنین شما می توانید گوشت تکه ای را با پیاز، برگ بو و ادویه بپزید و تکه های پخته شده را در کمی پیاز داغ و زعفران در روغن سرخ کنید و روی پلو آلبالو بریزید. برخی افراد نیز آلبالو پلو را با مرغ یا گوشت ریش ریس تهیه می کنند که باز هم تفاوت چندانی در دستور اصلی حاصل نمی کند.
نکات مهم در پخت پلو آلبالوی حرفه ای
- در این مطلب به شما گفتیم که آلبالو و شکر را با درب باز و به مدت کم بپزید؛ همچنین در دستور ملاحظه کردید که شهد آلبالو را در مرحله آخر روی برنج می ریزیم. این دو نکته قلق های داشتن یک آلبالو پلوی قرمز و خوشرنگ است؛ چراکه اگر از ابتدا شهد را به برنج اضافه کنید، آلبالو پلو قهوه ای رنگ خواهد شد و نمای زیبایی نمی گیرد!
- گاها برخی افراد بنا به سلیقه خود مرغ سرخ شده یا ریش ریش یا قلقلی های سرخ شده گوشت را به همراه برنج دم می کنند؛ شما نیز می توانید این کار را انجام دهید، اما نحوه پخت آلبالو پلوی مجلسی همان بود که گفتیم!
- شعله زیر قابلمه را کنترل کنید؛ چراکه شهد آلبالوها به ته دیگ می رسد و در صورت وجود حرارت بالا، ته دیگ شما می سوزد!
- استفاده از برنج ایرانی شاید طعم و مزه دل انگیزی به غذا بدهد، اما برای چنین پلوهای مخلوطی، برنج باسماتی شکل نهایی و دون بهتری به شما خواهد داد. این پلو آنقدری عطر و طعم دارد که بتوان در این یک قلم از برنج ایرانی چشم پوشی کرد!
- برنج باسماتی: این برنج دانه بلند و خوشعطر، منبع مناسبی از کربوهیدرات و ویتامینهای گروه B است. همچنین دارای میزان پایینتری از گلوتن نسبت به سایر انواع برنج است.
- آلبالو: آلبالوها سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند. مصرف آنها به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریهای التهابی کمک میکند.
- مرغ: گوشت مرغ منبع مناسبی از پروتئین، آهن و ویتامینهای گروه B است. همچنین دارای میزان چربی و کالری پایینتری نسبت به سایر انواع گوشت است.
- پیاز: پیاز سرشار از ویتامین C، فیبر و ترکیبات گوگردی است که به بهبود سلامت قلب و مبارزه با عفونتها کمک میکند.
- زعفران: زعفران به عنوان یک ادویه گرانقیمت، حاوی آنتیاکسیدانهای قدرتمند و ترکیبات ضدالتهابی است که بر سلامت قلب و مغز تأثیر مثبت دارد.
- شکر: شکر به عنوان یک ماده شیرینکننده طبیعی، میتواند در تعادل با سایر مواد غذایی در این دستور پخت مصرف شود.
- روغن و کره: این مواد چربی منبع انرژی و طعمدهنده مناسبی برای این غذا هستند.
- خلال بادام و پسته: این افزودنیها علاوه بر تزئین، حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند.
- نمک، فلفل و زردچوبه: این ادویهها برای طعمدهی و بهبود مزه غذا استفاده میشوند.
- آب: آب برای پخت برنج و آلبالو مورد نیاز است.