آشنایی با گیاه خرفه و فواید آن

به گزارش مجله سرگرمی، خُرفه از سبزیجات بسیار مفید است. گیاه خرفه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A و آهن است. خرفه سرشار از امگا 3 است و خواص خرفه می تواند به کاهش وزن و مراقبت و زیبایی پوست یاری کند. در این مقاله شما را با ارزش غذایی خرفه، خواص خرفه و موارد احتیاطی مصرف آن آشنا خواهیم کرد.

آشنایی با گیاه خرفه و فواید آن

خرفه چیست و چه خواصی دارد؟

خُرفِه، یک علف هرز خوشمزه که مملو از مواد مغذی است.

گیاه خُرفه بیشتر در غالب یک علف هرز شناخته می گردد. با این حال، یک سبزی بسیار مغذی و خوراکی هم هست.

در حقیقت، خُرفه حاوی همه انواع مواد مغذی، از جمله اسیدهای چرب امگا 3 می باشد. این مقاله نگاهی دقیق به خُرفه و تاثیرات آن بر سلامت می اندازد.

خُرفه چیست؟

خُرفه یک سبزی سبز و برگ دار است که می تواند به شکل خام یا پخته مصرف گردد. در محافل علمی با نام Portulaca oleracea شناخته می گردد، از دیگر نام های این گیاه hogweed کوچک، fatweed و pusley می باشد.

93٪ این گیاه شاداب آب است. ساقه های آن قرمز و کوچک و برگ های آن سبز است. طعم خُرفه ترش و شور مشابه اسفناج یا شاهی است.

می توان از آن در سالاد و ساندویچ به شیوه های مشابه اسفناج و کاهو استفاده نمود.

خُرفه در نقاط مختلف دنیا در طیف گسترده ای از محیط زیست رشد می کند. این گیاه در باغ ها و باغچه های پیاده روها رشد می کند.

در عین حال می تواند خود را با شرایط خشن تر وفق یابد. به عنوان مثال در خشکسالی، خاک بسیار شور یا خاک خالی از مواد مغذی.

خُرفه سابقه ای طولانی در طب سنتی یا طب جایگزین دارد.

بعلاوه سرشار از مواد مغذی بسیار زیادی است. هر 100 گرم آن:

ویتامین A (از بتا کاروتین): 26٪ از احتیاج روزانه.

ویتامین سی: 35٪ از احتیاج روزانه.

مهمیم: 17٪ از از احتیاج روزانه.

منگنز: 15٪ از احتیاج روزانه.

پتاسیم: 14٪ از احتیاج روزانه.

آهن: 11٪ از احتیاج روزانه.

کلسیم: 7٪ از احتیاج بدن.

بعلاوه حاوی اندازه کمی از ویتامین های B1، B2، B3، فولات، مس و فسفر است.

تمام این مواد مغذی را فقط با 16 کالری دریافت می کنید! همین امر موجب می گردد تا خُرفه یکی از مغذی ترین غذاهای این سیاره باشد.

خُرفه سرشار از اسید های چرب امگا 3 است.

اسید های چرب امگا3 چربی های مهمی هستند که بدن نمی تواند آن ها را فراوری کند. بنابراین باید آن ها را از رژیم غذایی دریافت نمائیم.

گرچه خُرفه در مجموع حاوی چربی اندکی می باشد، اما بخش اعظم چربی های آن به شکل اسید های چرب امگا 3 می باشند.

در حقیقت، خُرفه شامل دو نوع اسید های چرب امگا 3 است، ALA و EPA. ALA در گیاهان بسیاری یافت می گردد، اما EPA به طور عمده در محصولات حیوانی (مانند ماهی های چرب) و جلبک یافت می گردد.

در مقایسه با سایر گیاهان، خُرفه به طور خارق العاده ای حاوی ALA می باشد، 5 تا 7 برابر اسفناج.

جالب توجه این است که خُرفه شامل مقادیر کمی EPA است. این نوع از اسید های چرب در بدن از ALA فعال تر هستند و به طور کلی در بیشتر گیاهانی که روی زمین رشد می نمایند، پیدا نمی گردد.

خُرفه سرشار از آنتی اکسیدان است.

گیاه خُرفه سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف و ترکیبات گیاهی سودمند است:
ویتامین C
بعلاوه به عنوان اسید اسکوربیک شناخته شده است، ویتامین C یک نوع آنتی اکسیدان است که برای نگهداری از پوست، عضلات و استخوان لازم است.
ویتامین E
خُرفه حاوی مقادیر زیادی ویتامین E به نام آلفا توکوفرول است. این ویتامین می تواند از غشای سلولی در برابر آسیب محافظت کند.
ویتامین A
خُرفه شامل بتا کاروتن است، آنتی اکسیدانی که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد. ویتامین A در سلامت چشم نقش شناخته شده ای دارد.
گلوتاتیون
این آنتی اکسیدان مهم می تواند از سلول ها در برابر آسیب محافظت کند.
ملاتونین
خُرفه بعلاوه شامل ملاتونین، هورمون تنظیم خواب یاری کند. البته مزایای متعدد دیگری هم دارد.
بتالائین ها
خُرفه بتالائین ها را سنتز می کند، بتالائین ها آنتی اکسیدان هایی هستند که مانع از تجمع کلسترول بد در بدن می شوند.

طبق مطالعات صورت گرفته بر روی نوجوانان چاق معین شد که دانه های خُرفه کلسترول LDL یا کلسترول بد و سطح تری گلیسرید را کاهش می دهد، که هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در ارتباطند. پژوهشگران این تاثیرات را به آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی در دانه های خُرفه نسبت داده اند.

خُرفه سرشار از مواد معدنی مهم است.

گیاه خُرفه بعلاوه حاوی مواد معدنی مهم و متعددی است. منبع خوبی از پتاسیم است، ماده ای معدنی که به تنظیم فشار خون یاری می کند.

مصرف بالای پتاسیم خطر سکته مغزی را کاهش می دهد و بعلاوه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

خُرفه بعلاوه منبع عظیمی از مهمیم، یک ماده مغذی فوق العاده مهم که در بیش از 300 واکنش آنزیمی بدن مشارکت دارد، است.

مهمیم می تواند از بدن در برابر بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 محافظت کند. خُرفه بعلاوه حاوی اندازهی کلسیم، فراوان ترین ماده معدنی در بدن، می باشد. کلسیم در سلامت استخوان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مقادیر کمی فسفر و آهن هم در خُرفه یافت می گردد. خُرفه رسیده تر احتمالا حاوی مقادیر بیشتری مواد معدنی، نسبت به گیاهان جوان تر، است.

خرفه بعلاوه دارای اکسالیت(نمک جوهر ترشک) است.

از سویی دیگر، خُرفه حاوی مقادیر زیادی از اکسالیت است. این ماده برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، مسئله ساز می گردد، زیرا اکسالیت ها می توانند به شکل گیری نمک یاری نمایند.

اکسالیت ها بعلاوه خواص ضد مواد مغذی دارند، بدان معنا که ممکن است در جذب مواد معدنی مانند کلسیم و مهمیم اختلال ایجاد نمایند.

خُرفه هایی که در سایه رشد کرده اند، در مقایسه با آنهایی که درمعرض نور خورشید هستند، می توانند حاوی مقادیر بیشتری اکسالیت باشند.

اگر اکسالیت موجود در خُرفه شما را نگران می کند آن را به ماست اضافه کنید، زیرا تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن با ماست مقدار اکسالیت را به طرز قابل توجهی کاهش می دهد.

علی رغم اینکه خُرفه در بعضی از فرهنگ ها به عنوان علف هرز شناخته می گردد، اما این سبزی برگ دار سرشار از مواد مغذی است.

حاوی آنتی اکسیدان، مواد معدنی، اسید های چرب امگا 3 و ترکیبات گیاهی سودمند است.

این گیاه یکی از مغذی ترین مواد خوراکی روی زمین است. پس سعی کنید آنرا وارد رژیم غذایی خود کنید.

منبع: سایت مجله سلامت

pariha.ir: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

مجله 90 جعبه: مجله 90 جعبه، مجله تفریحی و آموزشی و سرگرمی

منبع: راسخون
انتشار: 9 بهمن 1400 بروزرسانی: 9 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162331

به "آشنایی با گیاه خرفه و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با گیاه خرفه و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید