طرز تهیه آبگوشت ماست؛ سفر به کردستان با عطر و طعم آبگوشت ماست
به گزارش مجله سرگرمی، در میان تنوع بینظیر غذاهای ایرانی، آبگوشت ماست از کردستان، با عطر و طعم بینظیرش، جایگاه ویژهای دارد. این غذای سنتی، نه تنها طعمی دلچسب دارد، بلکه سرشار از خواص و فواید برای سلامتی است. در این مطلب، با طرز تهیه این غذای لذیذ و همچنین خواص مواد اولیه آن آشنا میشویم.
برای مطالعه بیشتر با baliro.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مواد لازم آبگوشت ماست
- ماست ملس 6 لیوان
- لپه 1 فنجان
- سینه مرغ 1 عدد
- آب 7 لیوان
- پیاز 1 عدد
- زردچوبه1 قاشق مربا خوری
- نمک به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- نعنا خشک 2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه آبگوشت ماست
لپه رو با آب میزاریم بپزه.
سینه مرغ رو قطعه قطعه میکنیم ودر روغن سرخ میکنیم.
سینه مرغ سرخ شده رو به لپه درحال پخت اضافه میکنیم تاکاملا بپزه ومغز پخت شه. درآخر وقتی لپه ومرغ کاملا پخته شدن دولیوان آب توشون مونده باشه.
ماست رو درظرفی ریخته وباقاشق بهم میزنیم تا شُل ورقیق شه.
یک قاشق از نعنا خشک رو به ماست اضافه میکنیم.
زرد چوبه ونمک رو به ماست اضافه میکنیم.
ماست رو به قابلمه لپه وگوشت منتقل میکنیم ومرتب بهم میزنیم تا به اصطلاح ماست مون نَبُره،
وقتی ماستمون به جوش اومددیگه نیازی نیست بهم بزنید و زیر شعله رو کم میکنیم و ده دقیقه بهش زمان میدیم تا غذامون جا بیفته
درظرفی روغن ریخته وپیاز خلالی رو در روغن سرخ میکنیم.
یک قاشق باقی مونده نعنارو به پیازو روغن اضافه میکنیم.
کشمش روهم یا جداگانه یا به پیاز اضافه میکنیم وسرخ میکنیم.
حالا آبگوشت رو درکاسه می کِشیم و روشو باپیازداغ وکشمش تزیین میکنیم. نوش جان
سایر نکات
1. بجای سینه مرغ ازهرقسمت مرغ که دلتون بخواد میتونید بهره ببرید بال مرغ هم میشه وخوشمزه ست
2. اصل این غذا باگوشت گوسفندی طبخ میشه وبه مراتب خیلی خوشمزه ترش میکنه میتونید هرگوشتی که دوست دارید اضافه کنیدمثل بوقلمون. بلدرچین. گوشت گاو،...
3. میتونید یه قاشق کشک هم اضافه کنید وحتی باکشک هم میشه تزیینش کنید.
4. کشمش دوست ندارید نریزید
5. اگر سبزی معطرخشک سراغ دارید برای آش و آبگوشتتون که مورد علاقه تونه میتونید اضافه کنیدما کوردا یه سبزی کوهی هست به کردی بهش میگیم #کاشمه اونو بهش اضافه میکنیم، اما متأسفانه اسم فارسی شونمیدونم یه برگ پهن وگرد ومعطر داره اگه کسی اسم فارسی شو بلده ممنون میشم بهم بگه.
تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه:
1. گوشت: گوشت، ماده اصلی آبگوشت ماست، منبع غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است. این مواد مغذی برای سلامتی عضلات، خونسازی و تقویت سیستم عصبی ضروری هستند.
2. نخود: نخود، حبوباتی مغذی و سرشار از فیبر، پروتئین، آهن، فسفر و ویتامینهای گروه B است. فیبر موجود در نخود به هضم غذا کمک میکند و آهن آن برای خونسازی ضروری است.
3. لوبیا: لوبیا نیز مانند نخود، منبعی عالی از فیبر، پروتئین، آهن، پتاسیم و ویتامینهای گروه B است. فیبر موجود در لوبیا به کنترل قند خون و کلسترول کمک میکند و پتاسیم آن برای سلامت قلب و عروق مفید است.
4. پیاز: پیاز، از جمله صیفیجات پرخاصیت، سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامین C و فیبر است. آنتیاکسیدانهای موجود در پیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و ویتامین C آن برای سلامت پوست و مو ضروری است.
5. سیر: سیر، گیاهی دارویی با خواص ضد التهابی و ضد عفونیکننده، منبعی غنی از آلیسین، ویتامین C و منگنز است. آلیسین موجود در سیر به کاهش فشار خون و کلسترول کمک میکند.
6. زردچوبه: زردچوبه، ادویهای معطر و پرخاصیت، سرشار از کورکومین، پتاسیم و منگنز است. کورکومین موجود در زردچوبه خاصیت ضد التهابی قوی دارد و به سلامت مفاصل و بهبود عملکرد مغز کمک میکند.
7. ماست: ماست، لبنیاتی پرخاصیت، سرشار از پروبیوتیک، کلسیم و ویتامین B12 است. پروبیوتیکهای موجود در ماست به سلامت دستگاه گوارش کمک میکنند و کلسیم آن برای استحکام استخوانها و دندانها ضروری است.
8. نعناع: نعناع، گیاهی معطر با خواص گوارشی و ضد اسپاسم، منبعی غنی از ویتامین A، منگنز و پتاسیم است. نعناع به هضم غذا کمک میکند و خاصیت ضد اسپاسم آن برای تسکین درد معده مفید است.
9. نمک: نمک، چاشنی ضروری در آشپزی، منبعی از سدیم و کلرید است. سدیم موجود در نمک برای تنظیم تعادل مایعات بدن و عملکرد عضلات ضروری است.
10. فلفل: فلفل، ادویهای تند و تیز، سرشار از капсаицин، ویتامین C و آنتیاکسیدانها است. капсаицин موجود در فلفل به متابولیسم بدن کمک میکند و آنتیاکسیدانهای آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند.
سخن پایانی:
آبگوشت ماست، غذایی خوشمزه و مقوی است که با مواد اولیهای ساده و در دسترس تهیه میشود. این غذا نه تنها طعمی دلچسب دارد، بلکه سرشار از خواص و فواید برای سلامتی است. اگر به دنبال یک غذای سنتی و پرخاصیت هستید، آبگوشت ماست را حتما امتحان کنید.