آبادانی اراک با استفاده از متخصصان بومی
به گزارش مجله سرگرمی، آوا صادق- اراک- خبرنگار:توسعه و پیشرفت در هر زمینه ای احتیاج به کارشناسان، متخصصان، پژوهشگران و برنامه ریزان دارد تا از هدررفت سرمایه انسانی و منابع اقتصادی جلوگیری و توسعه هدفمند انجام گردد.

اراک به عنوان شهری تازه تأسیس هنوز راه توسعه خود را نیافته و با یک سردرگمی و بی برنامگی روبرو است. از برنامه ریزی بلندمدت و استفاده از منابع انسانی متخصص و کارشناسان زبده و دلسوز نیز خبری نیستهمچنین تصمیمات در همه موضوعات مانند حوزه های فرهنگی، اجتماعی و شهرسازی بر اساس سلایق و علاقه گرفته می گردد و مبتنی بر پژوهش و برنامه ریزی نیست.
برای رسیدن به توسعه شهری باید توسط کارشناسان این حوزه ها کارها و طرح های پژوهشی انجام گردد که این موضوع احتیاج به برقراری ارتباط منسجم با سازمان ها و شهرداری دارد. با کارهای کارشناسی، تخصصی و برنامه ریزی می توانیم شهرداری را به سمت درآمدهای پایدار سوق دهیم که در شرایط بحرانی نیز بتواند به برنامه های بلندمدت و فعالیت های روزانه خود ادامه دهد. البته در این زمینه احتیاج به همکاری های همه جانبه با سازمان ها و نهادهای پژوهشی و برگزاری جلسات تخصصی است.
- استفاده از نیروی متخصص برای توسعه شهر
یک کارشناس حوزه شهری به اهمیت استفاده از نیروی انسانی با تجربه، متخصص و کارشناسان حوزه شهری در سرعت بخشیدن به توسعه شهری تأکید می نماید و می گوید: با توجه به کاهش درآمدها، در بسیاری از حوزه ها باید سیاست شورا و شهرداری به سمت درآمدهای پایدار حرکت کند و از محل پروژه های سرمایه گذاری درآمدزایی داشته باشد. حسین صالحیان بیان می نماید: بر همین اساس باید در شورای شهر اراک با استفاده از متخصصان، کارشناسان و برنامه ریزان گروه های جدید مطالعاتی مالی، اجتماعی، فرهنگی و شهرسازی را تشکیل دهیم تا به صورت فنی و تخصصی تر در حوزه های مختلف طرح ها و برنامه های کارشناسی شده برای توسعه و پیشرفت شهر تدوین و عملیاتی شوند. وی ادامه می دهد: باید در کارهای پژوهشی همه نقاط مهم در نظر گرفته گردد.
مانند این که درآمدها در شهرداری اغلب بر عوارض صدور پروانه و نوسازی راسخ است یا اینکه درآمدهای پایدار به صورت کارشناسی دیده نشده یا وجود مسائل در پروژه های سرمایه گذاری. در این صورت در حرکت رو به جلو مدیریت شهری خللی ایجاد نمی گردد. این کارشناس حوزه شهری اظهار می نماید: در این زمینه باید از گروه های پژوهشی مدیریت شهری، توسعه اجتماعی، توسعه کالبدی شهری و اقتصاد توسعه در شورا و شهرداری اراک برای استفاده از طرح ها و توانمندی های بومی بهره جست.
- تعامل شهرداری و نظام مهندسی
عضو سازمان نظام مهندسی استان مرکزی نیز می گوید: بی شک مشارکت گروه های متخصص و کارآمد با حوزه های اجرایی می تواند در رسیدن به مقاصد عالی با سرعت و دقت بالا نقش مؤثری داشته باشد. افزایش مشارکت و تعامل شهرداری، طراحان خوش فکر در حوزه شهری و نظام مهندسی در سرعت بخشی به توسعه و آبادانی شهر از جمله این مشارکت هاست که اگر به مرحله عمل درآید، حاصل این تعامل و مشارکت موفقیت های بزرگ خواهد بود. محمد رجاییان بیان می نماید: می توانیم از یک دیدگاه نظام مهندسی را با دلیل اینکه 7 رشته تخصصی شهرسازی، نقشه برداری، عمران، معماری، برق، مکانیک و ترافیک در آن وجود دارد به یک معنا معادل با نظام شهری بدانیم که می توانند در زمینه توسعه و آبادانی شهر نقش ویژه داشته باشند و چنانچه این ظرفیت در کنار مدیران شهری قرار بگیرد، توسعه و پیشرفت شهری سرعت می گیرد و به دنبال آن رفاه و آسایش برای مردم شهر حاصل خواهد شد.
وی ادامه می دهد: توان و تخصص بالای سازمان نظام مهندسی و شهرداری و نظارت عالی اعضای شورای شهر در یک مجموعه این باور را به ما می دهد که می توانیم پروژه های بزرگ و اساسی شهر اراک را با مشارکت این مجموعه قدرتمند و متخصص اجرایی کنیم. عضو سازمان نظام مهندسی استان مرکزی اظهار می نماید: شهرداری در این جهت باید بخش عمده ای از فعالیت های تخصصی و فنی شهر را به سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی واگذار کند تا بخش عمده ای از معضلات و گرفت و گیرهای اداری شهروندان رفع گردد. رجاییان می افزاید: عملکرد شهرداری به گونه ای شده که سرمایه گذاران برای ورود به عرصه سرمایه گذاری در اراک دچار شبهه هستندکه باید این چالش بزرگ را آنالیز نمایند و اجازه ندهیم سرمایه گذاران از اراک فراری شوند!
وی می گوید: اجرای عملیات منطقه گردشگری و تفریحی دره گردو با توجه به استقبال عمومی شهروندان از این منطقه و نقش آن در سلامت شهروندان، از جمله کارهایی است که می تواند در این مجموعه مشارکتی قرار گیرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان می تواند بخش عمده ای از طراحی ها و اجرای نقشه ها را به مهندسان قابل و کاربلد واگذار کند. عضو سازمان نظام مهندسی استان مرکزی بیان می نماید: شهرداری اراک نیز باید کوشش کند در این چارچوب با کاهش هزینه های جاری برای افزایش سهم اعتبارات عمرانی کوشش کند تا بتواند طرح های نیمه تمام را در قالب این مجموعه مشارکتی به سرانجام برساند و پروژه های جدیدی را برای توسعه شهر شروع کند.
رجاییان ادامه می دهد: در این بین همکاری قشر تخصص در حوزه ساخت وساز با مسئولان شهری ضرورتی انکار ناپذیر است. شهرهای توسعه یافته و آباد طراحی، اجرا و نظارت پروژه های شهری را به افراد متخصص و کاربلد واگذار نموده اند که این موضوع باید در شهرهای در حال توسعه نیز اجرا گردد. وی اظهار می نماید: بیش از 3 هزار مهندس در رشته های مختلف عمران، شهرسازی، مکانیک و برق در شهرستان های مختلف استان زیرپوشش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان هستند، اما تاکنون به شکل صحیح و منطقی از این ظرفیت در محور توسعه استان استفاده نشده است.
- توسعه شهر و خروج از بن بست
یک کارشناس حوزه شهری می گوید: باید برای توسعه شهری و خروج از بن بست کنونی از نیروهای متخصص و پژوهشگران استان در شورای شهر و شهرداری استفاده کنیم تا موضوعات با نگاه تخصصی به صحن شورا بروند. قطعاً با این حرکت به مصوبات علمی تر در زمینه توسعه شهر دست پیدا می کنیم.
مسعود احمدی بیان می نماید: نخبگان و متخصصان حوزه شهری اراک که کم هم نیستند، می توانند در کنار شورا در زمینه تصمیم سازی و حتی اجرای پروژه های مختلف به شورا یاری نمایند، البته باید این توانمندی در مجموعه شورا و شهرداری نیز ایجاد گردد. وی ادامه می دهد: در این زمینه کارشناسان و متخصصان چشم انداز وسیع تر و فراتر از عمر 4 ساله شورا برای شهر در نظر خواهند گرفت و تصمیمات به یک یا 2 دوره شورای شهر محدود نخواهد شد و این گونه می توانیم توسعه مؤثر را در شهر ایجاد کنیم.
به شرط آن که به توانمندی های متخصصان و کارشناسان همراه با نظارت اعضای شورای شهر اعتماد کنیم. این کارشناس حوزه شهری با بیان این که توجه شورا به مباحث پژوهشی یک ضرورت است اظهار می نماید: تعریف و شکل گیری گروه های مطالعاتی می تواند رویکرد تخصصی تری را در شورای شهر اراک ایجاد کند که نتیجه آن قطعاً توسعه بر اساس تخصص و برنامه خواهد بود. احمدی می افزاید: چنانچه ارائه خدمات مشاوره ای در تهیه و اجرای طرح ها توسط گروه های پژوهشی و کارشناسان حوزه شهری انجام گردد آثار منفی و مثبت طرح ها با توجه به ارزیابی ها و مشاوره هایی که ارائه می گردد کاهش می یابد.
منبع: همشهری آنلاینbebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی
kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی