9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید

به گزارش مجله سرگرمی، شاید شما هم دوست داشته باشید بدانید شیر بادام چیست و چه خواصی دارد. شیر بادام یک نوشیدنی مغذی و کم کالری است که از قدیم بسیار محبوب بوده. شیر بادام از ترکیب بادام آسیاب شده و آب به دست می آید که در انتها باید آن را از صافی رد کرد. ظاهر نهایی این ترکیب شبیه به شیر ولی با طعمی آجیلی و مطبوع است. این نوشیدنی خوشمزه سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین E و ویتامین D است. با خواندن این مطلب علاوه بر آشنا شدن با خواص شیر بادام می توانید طرز تهیه شیر بادام را هم یاد بگیرید و آن را در خانه تهیه کنید.

9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید

شیر بادام یک گزینه عالی برای کسانی است که نمی توانند یا نمی خواهند شیر گاو بخورند. افراد زیادی به دلیل طعم مطبوع و خواص شیر بادام آن را به شیر لبنی ترجیح می دهند. در ادامه به 9 مورد از مهم ترین خواص شیر بادام اشاره می کنیم.

1. کم کالری است

شیر بادام نسبت به شیر گاو کالری کمتری دارد. با وجود این که بادام یکی از مغزهای پرکالری محسوب می گردد، شیر بادام کم کالری است؛ چرا که با توجه به روند تهیه شیر بادام، میزان کمی بادام در یک لیوان شیر بادام وجود دارد.

به همین جهت شیر بادام برای لاغری و کسانی که قصد کاهش وزن دارند گزینه خوبی محسوب می گردد. یک لیوان (240 میلی لیتر) شیر بادام شیرین نشده، 30 تا 50 کالری دارد. در حالی که همین میزان شیر گاو کامل 146 کالری دارد؛ یعنی 65 الی 80 درصد کالری بیشتر.

محدود کردن کالری مصرفی روش خوبی برای کاهش وزن است؛ خصوصا در صورتی که با ورزش همراه گردد. کم کردن حتی 5 الی 10 درصد وزن بدن هم می تواند برای جلوگیری و کنترل مسائلی مانند دیابت، مفید باشد.

اگر قصد کاهش وزن دارید، به راحتی می توانید مصرف 2 الی 3 وعده لبنیات در روز را با شیر بادام جایگزین کنید و حدود 348 کالری از میزان کالری دریافتی روزانه خود کم کنید. از آنجا که خیلی از برنامه های کاهش وزن، مصرف کمتر از 500 کالری به صورت روزانه را توصیه می نمایند، نوشیدن شیر بادام می تواند یک راه ساده برای کاهش وزن و لاغری شما باشد.

به یاد داشته باشید شیر بادام شیرین شده کارخانه ای می تواند کالری بیشتری داشته باشد، چرا که به آن قند اضافه شده است. همچنین هنگامی که در تهیه شیر بادام خانگی آن را از صافی رد نکنیم، حاوی مقدار بیشتری بادام خواهد بود و در نتیجه کالری بیشتری خواهد داشت. از این رو بهتر است شیر بادام خانگی را با پارچه تمیز صاف کنید.

2. قند کمی دارد

شیر بادام شیرین نشده قند بسیار کمی دارد. یک لیوان شیر بادام (240 میلی گرم) حاوی 1 الی 2 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن از نوع فیبر است. در مقایسه، 1 لیوان شیر گاو (240 میلی گرم) حاوی 13 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن هم تبدیل به قند می گردد.

بسیار مهم است که بدانید اکثر شیرهای بادام کارخانه ای، حاوی شکر افزوده هستند. این نوع از شیرهای بادام معمولا حاوی 5 تا 17 گرم قند در هر لیوان هستند. از این سو بسیار مهم است که همواره جدول ارزش غذایی و ترکیبات را از روی برچسب روی بسته بندی مطالعه کنید.

شیر بادام شیرین نشده برای کسانی که مصرف مواد قندی را محدود نموده اند بسیار مناسب است. برای مثال افراد دیابتی معمولا باید میزان مصرف قند و کربوهیدرات روزانه خود را محدود نمایند. جایگزین کردن شیر بادام با شیر گاو برای رسیدن به این هدف بسیار مفید است.

3. سرشار از ویتامین E است

بادام به طور طبیعی سرشار از ویتامین E است. می توانید 37 درصد احتیاج روزانه به ویتامین E را با مصرف تنها 28 گرم بادام تأمین کنید. با این که شیر بادام هم سرشار از ویتامین E است، بسیاری از کمپانی های فراورینماینده به آن ویتامین E اضافه می نمایند.

یک لیوان شیر بادام می تواند حدود 20 تا 50 درصد از احتیاج روزانه ما به ویتامین ای را رفع کند که البته این میزان نسبت به طرز تهیه آن کمی متغییر است. در مقایسه، شیر معمولی به هیچ عنوان ویتامین E ندارد، مگر این که در فرایند عمل آوری به آن افزوده گردد.

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که با التهابات و استرس های موجود در بدن مبارزه می نماید. همچنین به بدن در مقابله با بیماری های قلبی و سرطان یاری می نماید و خواص زیادی برای استخوان و چشم دارد. ویتامین E نشان داده است که تأثیر زیادی بر سلامت مغز می گذارد و طبق تحقیقات باعث بهبود عملکرد ذهن می گردد. همچنین می تواند باعث کاهش خطر آلزایمر و شاید کند کردن روند پیشرفت آن گردد.

4. منبع خوبی برای دریافت کلسیم است

شیر و دیگر لبنیات منبع اصلی دریافت کلسیم برای بسیاری از افراد هستند. یک لیوان شیر کامل 28 درصد از میزان توصیه شده برای مصرف روزانه کلسیم را تأمین می نماید. در صورتی که بادام میزان کلسیم کمتری دارد و 28 گرم بادام تنها 7 درصد از میزان توصیه شده را تأمین می نماید.

از آنجا که اکثر افراد شیر بادام را جایگزین شیر گاو می نمایند، فراورینمایندگان شیر بادام کارخانه ای را با کلسیم غنی می نمایند.

کلسیم جزو مواد معدنی بسیار مهم برای سلامت استخوان هاست و خطر شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد. همچنین کلسیم برای عملکرد صحیح قلب، اعصاب و عضلات بسیار لازم است. یک لیوان شیر بادام 20 تا 45 درصد از میزان توصیه شده برای مصرف روزانه کلسیم را رفع می نماید.

بعضی از فراورینمایندگان شیر بادام، به جای کلسیم کربنات از نوعی کلسیم به نام تری کلسیم فسفات (tricalcium phosphate) استفاده می نمایند که به خوبی جذب بدن نمی گردد. برای این که بدانید چه نوع کلسیمی در ترکیبات شیر شما به کار رفته است، می توانید روی برچسب محصول را مطالعه کنید. اگر خودتان در خانه شیر بادام تهیه می کنید، بهتر است منابع دیگری برای دریافت کلسیم مورد احتیاج بدنتان پیدا کنید.

5. اغلب با ویتامین D غنی می گردد

ویتامین D یک ماده مغذی و مفید برای سلامتی است که با مصرف آن می توان به عملکرد مغز، سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کرد. بدن شما می تواند با قرار دریافت در معرض نور خورشید این ویتامین را فراوری کند، اما حدود 30 تا 50 درصد افراد به دلیل سبک زندگی، رنگ پوست، ساعت های کاری طولانی یا زندگی در مناطق کم نور، به اندازه کافی ویتامین D دریافت نمی نمایند.

کمبود ویتامین D با افزایش خطر سرطان، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، تحلیل عضله، اختلالات باروری، بیماری های خود ایمنی و بیماری های عفونی ارتباط مستقیم دارد.

خوراکی های بسیار کمی به صورت طبیعی حاوی ویتامین D هستند. به همین دلیل فراورینمایندگان معمولا بخش زیادی از محصولات خود را به صورت غنی شده با ویتامین D فراوری می نمایند. این مواد غذایی شامل شیر، آب میوه، پنیر، سریال صبحانه، کره گیاهی و ماست می گردد.

اکثر شیرهای بادام کارخانه ای با ویتامین D2 غنی می شوند. به طور میانگین 1 لیوان شیر بادام غنی شده 25 درصد از میزان توصیه شده برای مصرف ویتامین D را پوشش می دهد. اما شیر بادام خانگی ویتامین D ندارد و در صورتی که شما به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرید، بهتر است به دنبال منابع دیگری برای دریافت ویتامین D باشید.

6. بدون لاکتوز است

حساسیت به لاکتوز شرایطی است که فرد توانایی هضم لاکتوز، قند موجود در شیر را ندارد. این شرایط به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز در بدن پیش می آید که مسؤولیت هضم لاکتوز را به عهده دارد. کمبود این آنزیم می تواند به دلایل ژنتیکی، سن یا شرایط پزشکی خاص باشد. حساسیت به لاکتوز یا عدم تحمل لاکتوز می تواند علائم ناراحت نماینده زیادی مانند درد شکم و نفخ به همراه داشته باشد.

طبق تخمین، بالغ بر 75 درصد افراد در کل جهان به لاکتوز حساسیت دارند. در افراد سفید پوست اروپایی این میزان کمتر است؛ یعنی حدود 5 تا 17 درصد از جمعیت آن ها را شامل می گردد. در کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا این میزان بسیار بیشتر است و به 50 تا 100 درصد جمعیت می رسد.

7. برای وگان ها مناسب است

بعضی افراد تصمیم می گیرند به دلایل عقیدتی، سلامتی، محیط زیستی یا سبک زندگی، رژیم غذایی خود را تغییر دهند و وگان یا گیاهخوار شوند. از آنجا که شیر بادام کاملا گیاهی است، این افراد می توانند آن را به جای شیر گاو بخورند یا در هر دستور پختی به جای شیر گاو استفاده نمایند. علاوه بر این، شیر بادام فاقد پروتئینی است که باعث بروز آلرژی به شیر در 0.5 درصد افراد می گردد.

با این که شیر سویا یکی از جایگزین های قدیمی برای شیر گاو است، 14 درصد از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند، به شیر سویا نیز حساسیت دارند. از این جهت شیر بادام گزینه بهتری برای جایگزین کردن شیر گاو است.

البته شیر بادام پروتئین های قابل هضم بسیار کمی در مقایسه با شیر گاو دارد. از این جهت برای نوزادان و بچه های کوچکی که به شیر حساسیت دارند، جایگزین مناسبی نیست و بهتر است با مشورت پزشک از شیرهای جایگزین با فرمول ویژه بهره ببرید.

8. فسفر کم و مقدار مناسبی پتاسیم دارد

معمولا افرادی که بیماری های کلیوی شدید دارند، از مصرف شیر به دلیل میزان بالای فسفر و پتاسیم آن خودداری می نمایند؛ چرا که کلیه آن ها توانایی تمیز کردن فسفر و پتاسیم را از غذا ندارد و خطر رسوب این مواد در خون به وجود خواهد آمد. میزان زیاد فسفر در خون باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری های قلبی، پرکاری پاراتیروئید و بیماری های استخوانی می گردد و همچنین خطر آریتمی قلب، حمله قلبی و مرگ را زیاد می نماید.

هر یک لیوان شیر لبنی حاوی 233 میلی گرم فسفر و 366 میلی گرم پتاسیم است. درحالی که همین میزان شیر بادام حاوی 20 میلی گرم فسفر و 160 میلی گرم پتاسیم است. البته این مقدار در برندهای مختلف فراوری نماینده شیر بادام متغیر است.

ممکن است میزان محدودیت مصرف در افرادی که مسائل کلیوی دارند، نسبت به شدت بیماری و میزان فعلی فسفر و پتاسیم در خونشان متفاوت باشد. اما در هر حال شیر بادام می تواند جایگزین مناسبی برای افرادی که به دلیل بیماری کلیوی سعی در کاهش مصرف پتاسیم و فسفر دارند محسوب گردد.

9. اضافه کردن آن به رژیم غذایی راحت است

شیر بادام را می توان به سادگی در هر دستور پخت هر شیرینی یا غذایی که با شیر تهیه می گردد استفاده کرد. در ادامه چند ایده را برای اضافه کردن شیر بادام به رژیم غذایی معرفی می کنیم.

  • به عنوان نوشیدنی مقوی و تازه
  • در کنار غلات و سریال صبحانه
  • در چای، قهوه یا هات چاکلت
  • در اسموتی ها
  • در پخت انواع کیک، کلوچه و شیرینی
  • در سوپ و سس
  • در بستنی خانگی
  • در ماست بادام خانگی

طرز تهیه شیر بادام در خانه

برای تهیه کردن یک لیوان شیر بادام در خانه 30 عدد بادام خیس نموده و بدون پوست را با یک لیوان آب در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. سپس با استفاده از یک صافی بسیار ریز یا یک پارچه ظریف، شیر بادام به دست آمده را صاف کنید تا مایعی یکدست و شیری رنگ به دست بیاید. شما می توانید غلظت شیر بادام را با کم و زیاد کردن میزان آب تغییر دهید.

نکته: در صورتی که وقت کافی برای خیس کردن و پوست کندن بادام ها ندارید، می توانید داخل یک شیرجوش آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به محض جوش آمدن آب، بادام ها را در آن ریخته و 60 ثانیه صبر کنید. سپس بادام ها را از آب جوش درآورده و روی آن ها آب سرد بریزید. پوست بادام ها به راحتی کنده می گردد.

منبع: Healthline

tour-france.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.

تور کشتی کروز: تور کشتی کروز: سفری هیجان انگیز به اقیانوس ها

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 35465

به "9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید