5 ماده غذایی ضد خستگی

به گزارش مجله سرگرمی، بلغور جو، ماست، اسفناج، لوبیاها، مغزها و دانه ها، پنج ماده غذایی هستند که به دلیل هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی، به بدن یاری اساسی کرده و برای افراد مفید می باشند.اگر همواره بعد از خوردن، احساس بی حالی و خستگی می کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید

5 ماده غذایی ضد خستگی

5 ماده غذایی ضد خستگی

بلغور جو، ماست، اسفناج، لوبیاها، مغزها و دانه ها، پنج ماده غذایی هستند که به علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی، به بدن یاری اساسی کرده و برای افراد

مفید می باشند.اگر همواره بعد از خوردن، احساس بی حالی و خستگی می کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجا آزاد می کنند و به آرامی و در طولانی مدت آن را افزایش می دهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آن ها به سرعت آزاد می شود، بپرهیزید.شما می توانید با هر لقمه غذایی که می خورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده غذایی هم به علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن یاری اساسی کرده و برای افراد مفید می باشند.بلغور جوبلغور جو تقریبا بر هر غله ای در صبحانه فزونی دارد و جزء بیشترین فراوریات غلات سبوس دار صبحانه است و هم به اسم ماده غذایی عالی در جهت حمایت از سلامت سیستم گوارش نگریسته می شود. به دلایل فوق بسیاری از متخصصین داخلی و تغذیه نه تنها به بیماران دیابتی اجازه خوردن بلغور جو را می دهند، بلکه در واقع آنان را تشویق هم می کنند، به خصوص این که به حفظ سطح قند خون طبیعی یاری می نماید.چگونگی عملفیبر در سلامت دستگاه گوارش مفید است.علاوه بر فیبر بالا، جودوسر حاوی سه نوع ماده غذایی مهم مهمیم، پروتئین و فسفر است و بر سطح انرژی تاثیر می گذارد و یک غذای ایده آل در مبارزه با خستگی و هم یک خوب ویتامین b1 است که در فراوری انرژی بسیار مهم می باشد.علائم کمبود جزئی ویتامین b1 عبارتند از فقدان انرژی و از دست دادن اشتها. افزون بر این، ویتامین b1 به حفظ انرژی تجزیه شده و تبدیل آن به انرژی غذایی در هنگام خوردن غذا یاری می نماید.چه موقع بخوریم؟شما می توانید برای کسب انرژی فوری، به هنگام صبح همراه صبحانه، بلغور جو میل کنید، زیرا سبب حفظ انرژی می شود.ارزش افزوده برای طولانی تر شدن زمان انرژی، روی غذای حاوی بلغور، دانه کتان یا مغزهای مملو از پروتئین(فندق، پسته و گردو) بپاشید.ماستاز ماست هم می توان به شکل دسر و به اسم ماده غذایی سالم استفاده کرد. در حقیقت به خاطر نقشی که پروتئین و پروبیوتیک ها(باکتری های مفید) در سلامتی روده ایفا می کنند، این ماده غذایی واقعا برای سلامتی مفید می باشد.چگونگی عملبه علت نرم بودن ماست، بدن این پردازش را نسبت به غذای سفت و جامد خیلی سریع انجام می دهد و آن را به صورت بزرگ و سریع انرژی درمی آورد، اما ضمن این که بدن به انرژی سریع دست می یابد، به خاطر نسبت پروتئین به کربوهیدرات، این زمان می تواند طولانی تر هم بشود. پروتئین نسبت به کربوهیدرات مدت طولانی تری در معده می ماند که تبدیل به انرژی پایدار می شود.بعلاوه ماست دارای پروبیوتیک ها یا باکتری های مفید می باشد. پروبیوتیک ها مثل فیبر یاری موثری به هضم غذا می کنند. چه موقع بخوریم؟مسلما، هر زمانی می توان این ماده غذایی را خورد. علاوه بر فواید بهداشتی، ماست یکی از برترین مواد چند منظوره است، به این معنا که به علت فراوری انرژی فوری می توانید قبل از تمرینات بدنی به اسم خوراک سرپایی و یا عصرانه عالی آن را مصرف کنید. از طرف دیگر می توانید در زمان صبحانه مخلفات سالمی چون جودوسر، دانه کتان آسیاب شده، مغزها(گردو، فندق و پسته) و انواع میوه ها را به آن اضافه کنید. ارزش افزودهحداقل سه مرتبه درهفته به خاطر یاری به هضم خوب با صبحانه خود ماست بخورید. در صورتی که ماست کم چرب یا معمولی انتخاب و مخلفات سالم به آن اضافه کنید، از امتیازات ویژه ای برخوردار خواهید شد. از عسل یا کشمش برای شیرین کردن این ماده غذایی سبک یاری بگیرید.اسفناجاسفناج مملو از مواد مغذی می باشد که برای مبارزه با خستگی ضروری هستند و به حداکثر کارایی بدن یاری می کنند. اسفناج علاوه بر آهن، سرشار از مهمیم و پتاسیم بوده و یک عالی از ویتامین های گروه b است.چگونگی عملآهن نقش مستقیم و مهمی در مبارزه با خستگی ایفاء می نماید و به اسم تقویت کننده انرژی شناخته شده است. مهمیم برای فراوری انرژی، هضم درست، تنظیم تونیسیته(انقباض عضلانی) و عصبی لازم است. جای تعجب نیست که کمبود مهمیم می تواند سبب کارکرد پایین مغز و بدن شود. پتاسیم هم مثل مهمیم به عملکرد درست عضلات و اعصاب یاری می نماید. یکی از علل کمبود پتاسیم فشارهای زیاد جسمانی است، ولی در زمان کاهش آب بدن به علت بیماری یا به هر علت دیگری هم ظاهر می شود. علائم نارسایی پتاسیم شامل ضعف عضلات، گیجی و خستگی می باشد.چه موقع بخوریم؟ با توجه به میزان و مجموعه ای از مواد مغذی فشرده در سبزیجات برگ دار، بهتر است روزانه در وعده غذایی خود اسفناج مصرف کنید و اگر عملی باشد، در صورت امکان هر چقدر که می توانید آن را در رژیم خود بگنجانید.سعی کنید صبحانه، اسفناج بخارپز با تخم مرغ، ناهار، ساندویچ پر شده با اسفناج و شام، اسفناج همراه با یک لایه لازانیا بخورید.احتیاجی نیست در هر وعده غذا کنار بشقاب اسفناج بگذارید. می توانید به غذاهایی از جمله سوپ ها، غذاهای بخارپز، خوراک ها، سس ها و سرخ کردنی ها و غذاهای نرم، میزان کمی از این سبزی اضافه کنید.ارزش افزودهپوره اسفناج را به خوبی و به آرامی بپزید. در صورتی که عاقلانه تر و با تدبیرترعمل کنید، در زمان اندکی همه افراد خانواده سالم تر خواهند بود.مغزها و دانه هامغزها و دانه ها، مواد غذایی مغذی حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربی های امگا3 سالم می باشند و بسته به نوع انتخاب، می توانید مقادیر مناسب مهمیم، منگنز، فسفر، آهن، ویتامین های b2 ، b1 و b6 که همگی فراوری انرژی می کنند، دریافت نمایید. چگونگی عملتخم کدو تنبل یا کدو حلوایی، مغز بادام و فندق همگی منابع خوبی از مهمیم هستند که به مبارزه با خستگی یاری می نماید. تریپتوفان موجود در دانه های کنجد، آفتابگردان، کدو تنبل، گردو و بادام، در مبارزه با خستگی های عاطفی موثر می باشد.تمام مغزها و دانه ها منابع عالی پروتئین با کیفیت بالا هستند که بدن ما آن ها را به انرژی از دست رفته تبدیل می نماید.اما آن چه باعث مبارزه بر علیه خستگی در مغزها و دانه ها می شود، وجود منابع غنی از اسیدهای چرب امگا3 است. امگا3 به اسم چربی های ضروری و مورد احتیاج بدن شناخته شده است که نه تنها شاخص گلیسمی غذاها را پایین تر می آورد، بلکه همانند یک فوق العاده انرژی هم عمل می نماید. چه موقع بخوریم؟مصرف میزان میانه، کلیدی است برای بهره مندی از مزایای مغزها و دانه ها. یک وعده آن برابر یک اونس(حدود یک کف دست پر) می باشد. در طول روز همواره بسته یک نفره تنقلات سالم و مفید بردارید و آن ها را در ماشین، کیف دستی، کیف پول و در جای امنی بگذارید.ارزش افزودهدر حد امکان، مغزها و دانه های خام را خریداری کنید و بخورید. لوبیاهابه حق، لوبیاها غذاهای معجزه آسا نامیده شده اند. علاوه بر مزایای سلامتی متعدد دیگری که لوبیاها فراهم می کنند، آن ها در خط مقدم مبارزه با خستگی هستند. تمام انواع آن ها دارای چربی کم و فیبر بالایی می باشند و تعادل خوبی بین کربوهیدرات ها و پروتئین ها برقرار می کنند. لوبیاها مملو از گروهی از مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، مس و آهن می باشند که همگی برای فراوری انرژی ضروری هستند. لوبیای سویا هم خوبی از تریپتوفان می باشد.چگونگی عملپروتئین و فیبر بالای موجود در لوبیاها و همکاری آن ها با یکدیگر، سبب حفظ تعادل قند خون و جلوگیری از افت انرژی می شود. لوبیاها جایگزین بسیار خوبی به جای گوشت قرمز(که یک انرژی غنی از پروتئین و آهن می باشد) هستند، ولی با کالری کمتر و تقریبا عاری از چربی. علاوه بر این لوبیاها کمتر از گوشت قرمز به سیستم گوارش فشار می آورند و برای جذب، احتیاج کمتری به انرژی دارند. به عبارت دیگر شما بعد از خوردن یک استیک احساس خستگی بیشتری می کنید تا بعد از خوردن یک پرس لوبیا!منگنز و مس در لوبیاها، میتوکندری های سلول ها را که مسؤول فراوری انرژی هستند، حمایت می کنند، در حالی که مهمیم سبب ریلکس یا شل شدن عضلات می شود و جریان خون را آرام نگه می دارد و خستگی جسمی و روانی را متوقف می نماید. ویتامین b1 هم در فراوری انرژی مداخله می نماید و همراه پتاسیم، عملکرد صحیح عضله و عصب را تداوم می بخشد. بعلاوه آهن نه تنها به فراوری انرژی یاری می نماید، بلکه سبب افزایش توزیع اکسیژن در تمام بدن و بهبود خستگی می شود. چه موقع بخوریم؟لوبیاها را می توان در هر غذایی استفاده نمود. سعی کنید در زمان های مختلف روز مخلوطی از انواع آن ها را به کار ببرید.

منبع:تبیان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : sajad2007

kheimehnews.ir: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

italyro.ir: تور ونیز: سفر به اروپای شگفت انگیز

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159733

به "5 ماده غذایی ضد خستگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 ماده غذایی ضد خستگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید