یک عامل موثر در نفخ شکم
به گزارش مجله سرگرمی، کارشناسان سلامت در آنالیز های خود به تاثیر عنصری در مواد غذایی پی بردند که می تواند موجب نفخ دستگاه گوارش گردد.

به گزارش خبرنگاران، کارشناسان سلامت بر این باورند که احساس همیشگی نفخ شکم پس از صرف وعده های غذایی فقط به دلیل مواد خوراکی سرشار از فیبر نیست بلکه مصرف نمک زیاد نیز می تواند این تاثیر را داشته باشد.
متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: کاهش سدیم مصرفی از نکات مهم تغذیه ای در کاهش علائم نفخ است و می تواند در جهت بهبود سازگاری با رژیم های غذایی مفید سرشار از فیبر خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
در این آنالیز متخصصان آمریکایی به ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده در اواخر دهه 1990 با موضوع رویکردهای تغذیه ای به منظور جلوگیری از فشار خون بالا ناشی از سدیم پرداختند و به این نتیجه رسیدند که مصرف مقدار زیادی از نمک می تواند موجب نفخ حتی در افرادی گردد که از رژیم غذایی سالم سرشار از فیبر مصرف می نمایند.
متخصصان با بیان اینکه معین نیست چگونه نمک در نفخ تاثیر دارد، اظهار داشتند: این فرضیه مطرح است که احتباس مایعات می تواند نقش داشته باشد. مصرف مقدار زیادی نمک موجب افزایش احتباس آب شده و هضم مواد غذایی را سخت تر می سازد که در نتیجه با نفخ همراه است.
مطالعات صورت گرفته روی موش های آزمایشگاهی نشان داد نمک خوراکی ترکیب باکتری های روده را تغییر می دهد و بر فراوری گاز در روده ها تاثیر می گذارد.
به گفته محققان انتخاب مواد غذایی با میزان پایینی از سدیم می تواند به تسکین علائم نفخ در بعضی از افراد یاری کند.
به گزارش هلث دی نیوز، از راهکارهای موثر در جلوگیری از نفخ شکمی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- افزایش فعالیت جسمی
- محدود کردن مصرف مواد غذایی فرآوری شده از قبیل فست فودها
- افزایش میزان مایعات دریافتی که چای نعناع بخشی از آن است
- مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر
- کاهش حجم غذا در هر وعده
منبع: خبرگزاری ایسناgardeshia.ir: گردشیا: مجله سفر و گردشگری
picoro.ir: پیکورو: وبلاگ ماشین و خودرو