یک توصیه مهم به خانم های باردار
به گزارش مجله سرگرمی، مصرف انبه معمولا به خانم های باردار توصیه می گردد، چرا که غنی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن، اسید فولیک، ویتامین ث، ویتامین A، ویتامین B6، پتاسیم و منیزیم است که برای زنان باردار ضرورت دارند.

انبه یکی از خوراکی هاست که از برترین مواد مغذی سرشار است و مصرفش به خانم های باردار بخاطر تاثیر ات چشمگیرش، توصیه می گردد.
پیشگیری از کم خونی در دوران بارداری
کم خونی از جمله اختلالاتی است که معمولا زنان باردار تجربه می نمایند. زنان باردار برای پیشگیری از بروز کم خونی باید از مکمل های آهن استفاده نمایند، اما به جای استفاده از این مکمل ها، انبه می تواند رژیم غذایی خانم های باردار را غنی از آهن کند. مداومت بر مصرف روزانه دو عدد انبه باعث افزایش تعداد گلبول های قرمز خون زنان باردار می گردد؛ به این ترتیب، آن ها می توانند از فواید انبه برای پیشگیری از کم خونی بهره مند شوند.
اسید فولیک
از مهمترین فواید انبه در دوران بارداری که برای رشد جنین بسیار لازم است، غنی بودن آن از اسید فولیک است. انبه غنی از اسید فولیک است که برای بهبود رشد مغز جنین و دستگاه عصبی آن در سه ماهه نخست بارداری لازم است. اسید فولیک به پیشگیری از بروز نقص لوله عصبی در جنین که ممکن است در مراحل اولیه بارداری ایجاد گردد، یاری کند.
مانع یبوست می گردد
انبه سرشار از فیبر غذایی است که برای سلامت کارکرد دستگاه گوارش لازم است. انبه به علت مقدار بالای فیبر موجود در خود، می تواند به غلبه بر علائم یبوست که معمولا زنان باردار با آن دست و پنجه نرم می نمایند، یاری کند. به این ترتیب، کارکرد دستگاه گوارشی با یاری انبه بهبود می یابد، و اجابت مزاج هم بدون هیچ ناراحتی انجام می گردد. با وجود این، زنان باردار نباید در یک وعده مقدار زیادی انبه مصرف نمایند، زیرا ممکن است باعث ایجاد گاز بیش از حد در معده، و بروز ناراحتی معده و احساس ناخوشایند گردد.
انبه غنی از ویتامین C است
انبه دارای ویتامین C است که به اسم یک آنتی اکسیدان، از اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر بدن پیشگیری می نماید. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که به علت اشعه خورشید یا تاثیر هرگونه ماده شیمیایی در محیط زندگی ایجاد می شوند. رادیکال های آزاد علاوه بر افزایش احتمال بروز سرطان، می توانند فرایند رشد جنین را در دوران بارداری مختل نمایند. مصرف ویتامین C به اسم آنتی اکسیدان می تواند به رشد جنین و حفظ آن در شرایط مناسب یاری کند. به علاوه، با مصرف انبه می توانید از خاصیت دیگر ویتامین C برای کاهش احتمال خطر زایمان زودرس هم بهره مند شوید.
انبه سرشار از ویتامین A است
از دیگر خواص انبه برای دوران بارداری می توان به مقدار ویتامین A موجود در این میوه اشاره نمود. ویتامین A یکی از ویتامین های مهمی است که می تواند تاثیر ویژه ای بر رشد جنین در دوران بارداری داشته باشد. این ویتامین به تشکیل استخوان ها و دندان های کودک یاری می نماید و برای رشد مناسب و سلامت قوه بینایی و دستگاه ایمنی بدن کودک هم لازم است. اگر زنان در دوران بارداری به مقدار کافی ویتامین A مصرف ننمایند، کودک شان دچار مسائل بینایی خواهد شد. با وجود این، به مقدار مصرف ویتامین A هم توجه کافی داشته باشید، زیرا مصرف بیش از مقدار ویتامین A می تواند باعث مسمومیت کبدی کودک گردد. چنانچه از مکمل های ویتامین A استفاده می کنید، باید درباره مقدار مناسب مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین یاری می نماید
علت خاصیت انبه در دوران بارداری در یاری به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین، علاوه بر غنی بودن آن از اسید فولیک، وجود مقادیری از ویتامین B6 در این میوه هم هست. این ویتامین برای رشد دستگاه عصبی و بعلاوه گلبول های قرمز خون جنین لازم است.
انبه از بروز پری اکلامپسیا پیشگیری می نماید
پری اکلامپسیا نوعی اختلال مربوط به فشار خون بالا در دوران بارداری است که می تواند به تشنج زن باردار منجر گردد. انبه حاوی مهمیم است که به اسم یک داروی موثر و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شناخته می گردد. به علاوه، ویتامین E موجود در انبه هم می تواند به تشکیل ماهیچه جنین یاری کند؛ این مورد هم یکی دیگر از فواید انبه برای پیشگیری از پری اکلامپسیا در دوران بارداری به تعداد می رود.
به پیشگیری از تهوع بارداری یاری می نماید
انبه با آن طعم تازه و دلپذیر به پیشگیری از بروز حالت تهوع بارداری یا ویار یاری می نماید. ترکیب طعم شیرین و ترش این میوه برای زنان باردار دلپذیر است. این میوه، علاوه بر طعم تازه اش، حاوی ویتامین B6 است و از این طریق هم می تواند به کاهش علائم تهوع صبحگاهی یاری کند.
به تعادل مایعات بدن زنان باردار یاری می نماید
از دیگر خواص انبه برای زنان باردار تاثیر آن در برقراری تعادل مایعات است. انبه حاوی پتاسیم است؛ ماده ای که برای حفظ تعادل مایعات بدن موثر است. اگر مقدار مایعات در بدن بیش از مقدار باشد، سلامت زن باردار با خطر روبرو می گردد. در این شرایط، قلب دچار بار اضافه می گردد و مایعات اضافه در پا ها تجمع می نمایند و باعث ایجاد ورم در پا ها می شوند؛ این شرایط راه رفتن زنان باردار را با مشکل روبرو می نماید.
هرچند انبه برای زنان باردار مفید است، اما باید این نکته را هم در فکر داشته باشید که قند زیادی دارد. هر 100 گرم انبه حاوی 15 گرم قند است که این میوه را به طور طبیعی شیرین می نماید. اگر دچار دیابت بارداری هستید باید از مصرف این میوه اجتناب کنید. اگر دچار دیابت بارداری نیستید، حداکثر می توانید روزی دو عدد انبه نوش جان کنید.
بعضی از انبه ها به صورت مصنوعی رسیده می شوند. در این فرایند از ماده ای به نام کلسیم کاربید استفاده می گردد که برای مادر و نوزاد مضر است. به نشانه های انبه هایی که به صورت مصنوعی رسیده شده اند، دقت کنید؛ این نشانه ها شامل موارد ذیل هستند:
بوی آن اندکی شبیه بوی سیر است، پودر سفید رنگی روی آن را پوشانده است، هنگامی که به آن دست می زنید احساس می کنید گوشته نرمی دارد، لایه بیرونی آن رسیده، اما داخل آن هنوز نرسیده است، و معمولا زودتر از انبه های طبیعی وارد بازار می گردد.
منبع: اقتصادنیوزak3fa.ir: مجله عکسفا، عکسها و رویدادهای اخیر دنیا
sanaye-90.ir: صنایع 90 | مجله خبری و تحلیلی صنایع