یزد، بهشت سرمایه گذاران گردشگری

به گزارش مجله سرگرمی، سارا گلابگیریان- یزد- خبرنگار:تقویت زیرساخت های گردشگری استان یزد از زمان انتخاب صنعت گردشگری به عنوان یکی از آیتم های مهم سند توسعه استان و از زمان جهانی شدن بافت تاریخی یزد از اهمیت بسزایی برخوردار شده، چراکه این عوامل قطعا به افزایش گردشگران داخلی و خارجی منتج می گردد که نیازمند خدمات زیرساختی بسیاری است.

یزد، بهشت سرمایه گذاران گردشگری

در این سال ها حجم سرمایه گذاری در صنعت گردشگری رو به افزایش است و برای نمونه می توان به افزایش واحدهای اقامتی به ویژه خانه های بوم گردی اشاره نمود، اما هنوز ضعف هایی در ایجاد مراکز اقامتی از جمله هتل های پنج ستاره وجود دارد که سرمایه گذاری کلانی را می طلبد. اما سرمایه گذاری در صنعت گردشگری نباید تنها به مراکز اقامتی منتهی گردد، بلکه یکی از ضعف های صنعت گردشگری استان یزد، صنعت حمل ونقل شهری و بین شهری است که نقش موثری در کاهش گردشگران داخلی و خارجی دارد.

  • احتیاج به افزایش مراکز اقامتی

یکی از فعالان صنعت گردشگری استان با اشاره به رویکرد مثبت دولت برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در بافت تاریخی می گوید: با توجه به این که ظرفیت اقامت در بافت تاریخی محدود است، ایجاد اقامتگاه های بوم گردی قدم مثبتی برای افزایش ظرفیت اقامت در بافت تاریخی است اما باید برای ایجاد مراکز اقامتی بزرگ از جمله هتل ها در این بافت اقدام گردد.

حسن میرحسینی می افزاید: در کنار آن باید به اقامتگاه های بوم گردی نیز نظارت بیشتری اعمال گردد تا خدمات مناسب و درخوری به گردشگران داخلی و خارجی ارائه گردد اما باید قبول داشت که بعضی از گردشگران تمایل به اقامت در هتل های مجهز را دارند و باید به این احتیاجها هم توجه گردد. وی با بیان این که کیفیت و کمیت مراکز اقامتی یکی از ضعف های صنعت گردشگری استان است، می گوید: این مشکل نه تنها در مرکز استان، بلکه در شهرستان ها هم به چشم می آید و باید بیشتر به آن توجه گردد.

این فعال گردشگری مهم ترین اقدام در این راستا را در نظر دریافت بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران بخش گردشگری عنوان می نماید و می افزاید: هم سرمایه گذاران داخلی و هم سرمایه گذاران خارجی باید به سمت سرمایه گذاری در استان جلب شوند، از این رو باید آیتم های ویژه ای را برای آنها در نظر گرفت که به این کار ترغیب شوند. وی می افزاید: جهانی شدن بافت تاریخی یزد فرصت را برای جلب سرمایه گذاران بیشتر به ویژه سرمایه گذاران خارجی فراهم نموده است و باید با معرفی هرچه بیشتر یزد در جهان، فرصت را برای حضور سرمایه گذاران بزرگ در استان فراهم کرد. میرحسینی با تاکید برآینده روشن صنعت گردشگری در استان یزد، اظهار می نماید: قطعا هرگونه سرمایه گذاری که در این صنعت اتفاق بیفتد، بازدهی مالی خوبی به همراه دارد و باید این وضعیت به خوبی برای سرمایه گذاران تبیین گردد.

  • تقویت حمل ونقل عمومی

یکی دیگر از فعالان گردشگری استان می گوید: هر چند مراکز اقامتی و پذیرایی یکی از مهم ترین زیرساخت های مورد احتیاج برای تقویت گردشگری است اما نباید از سایر خدمات از جمله زیرساخت های حمل ونقل غافل شد. سعید دهقان می افزاید: در این سال ها قدم های مثبتی برای تقویت مراکز اقامتی و پذیرایی برداشته شده است، اما حمل ونقل استان هم در بعد داخل شهر و هم بین شهری بسیار ضعیف است به طوری که بعضی از تورهای گردشگری به ویژه تورهای خارجی به دلیل این ضعف استان یزد را در زمره مراکز بازدید قرار نمی دهند.

وی ادامه می دهد: محدود بودن پروازها، کیفیت پایین خدمات هوایی، مسائل و نقایص قطارها و ناایمن بودن اتوبوس های بین شهری مسائلی است که آینده صنعت گردشگری استان را تهدید می نماید و باید برای بهبود این خدمات چاره ای اندیشیده گردد. این فعال گردشگری می گوید: همین ضعف در حمل ونقل داخل شهر هم وجود دارد، شلوغی خیابان های مرکز شهر منتهی به بافت تاریخی و نبود وسایل نقلیه مناسب و با کیفیت، یکی از مسائل گردشگرانی است که به یزد سفر می نمایند. باید ناوگان حمل ونقل عمومی تازه نفس و با کیفیت برای جابه جایی گردشگران به ویژه گردشگران خارجی در نظر گرفته گردد تا لازم نباشد که خودروهای مختلف به داخل بافت تاریخی رفت و آمد نمایند.

  • توجه به شهرهای دیگر استان

یکی دیگر از فعالان گردشگری استان با تاکید به توجه به زیرساخت های گردشگری در شهر یزد می گوید: در کنار توجه به بافت تاریخی یزد باید به بناها و بافت های تاریخی سایر شهرهای استان که ظرفیت بالایی برای تقویت گردشگری دارند نیز توجه گردد. احسان توکلی می افزاید: باید در کنار معرفی یزد برای جذب سرمایه گذاران، نسبت به معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری در سایر شهرها هم اقدام گردد تا در کنار تقویت زیرساخت های گردشگری شهر یزد، زیرساخت های گردشگری سایر شهرها هم تقویت گردد. وی ادامه می دهد: صنعت گردشگری استان آینده درخشانی دارد و می توان با معرفی جاذبه ها از این فرصت بهترین بهره برداری صورت گیرد.

  • آمارها چه می گوید؟

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان می گوید: براساس آمار ارائه شده در امسال استان یزد هم از لحاظ جذب سرمایه گذار داخلی و هم سرمایه گذار خارجی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است. سید مصطفی فاطمی می افزاید: این آمار مربوط به همه مجوزهایی است که از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان صادر شده است که شامل هتل ها، اقامتگاه های بوم گردی، آژانس های مسافرتی و از این دست خدمات است.

وی می گوید: بیشترین تقاضا برای سرمایه گذاری داخل در همین حوزه ها است اما بیشترین تقاضای سرمایه گذاری خارجی در استان مربوط به ساخت مراکز اقامتی به ویژه هتل های بزرگ است. مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان این که تقاضا برای سرمایه گذاری خارجی، بیشتر از کشورهای اروپایی است، می افزاید: در حال حاضر 3 متقاضی سرمایه گذاری خارجی برای ایجاد مراکز اقامتی در استان یزد اعلام آمادگی نموده اند و مراحل آن در حال طی شدن است. وی درباره تقویت زیرساخت های گردشگری در سایر شهرهای استان می گوید: سرمایه گذاری های انجام شده در استان هم مربوط به مرکز استان و هم سایر شهرهای گردشگری است، به طوری که نیمی از سرمایه گذاری ها به سمت شهرستان ها سوق داده شده است.

  • کوشش برای تقویت زیرساخت ها

فاطمی اظهار می نماید: البته در کنار احتیاج به سرمایه گذاری در ایجاد مراکز اقامتی، باید در حوزه زیرساخت های حمل ونقلی نیز اقداماتی صورت گیرد. خدمات این بخش بسیار ضعیف است برای مثال می توان به پروازهای محدود هوایی اشاره نمود که باعث می گردد بعضی از تورهای خارجی به یزد سفر ننمایند.

وی ادامه می دهد: البته رایزنی هایی با بعضی از ایرلاین های بزرگ کشور انجام شده اما قطعا تا زمانی که زیرساخت های حمل ونقل تقویت نگردد، در ارائه خدمات گردشگری نقص هایی وجود خواهد داشت که به این صنعت ضربه می زند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درباره ایجاد زیرساخت های گردشگری در بافت تاریخی یزد می گوید: بسیار از گردشگران علاقه مند به اقامت در بافت تاریخی هستند اما امکان ساخت هتل های بزرگ در بافت تاریخی وجود ندارد از این رو باید در کنار تقویت اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی در بافت تاریخی، نسبت به ساخت هتل های بزرگ در خارج از بافت اقدام گردد.

  • ضعف در حوزه حمل و نقل هوایی

رئیس جامعه هتل داران استان یزد ضعف خدمات حمل ونقل را یکی از آسیب های صنعت گردشگری استان یزد برمی شمارد و بر ضرورت تقویت آن هم از سوی مسئولان دولتی و هم بخش خصوصی تاکید می نماید. سید امیرناصر طباطبایی می افزاید: حمل ونقل یکی از زیرساخت های مهم گردشگری استان است اما برای مثال در استان یزد سفر هوایی به مقاصد گردشگری و برعکس وجود ندارد و تورهای خارجی هیچگاه به صورت مستقیم وارد یزد نمی شوند. وی با اشاره به کوشش هایی که مسئولان برای افزایش پروازهای خارجی و داخلی انجام می دهند، اظهار امیدواری می نماید با تقویت زیرساخت های حمل ونقلی شاهد افزایش جذب گردشگران خارجی و داخلی در استان و به ویژه بافت تاریخی جهانی یزد باشیم.

  • 2 دلیل شکست طرح های سرمایه گذاری

یاسین دهقان- یزد- خبرنگار:سرمایه گذاری مقوله ای است که به عوامل مختلف از جمله پذیرش سرمایه گذار در مقصد سرمایه گذاری بستگی داد. زمانی که استانی ظرفیت لازم برای ورود سرمایه گذار را ایجاد کند و از وی حمایت کند، قطعا سرمایه گذاران بیشتری پا به عرصه می گذارند و برای عمران و آبادانی استان کوشش می نمایند.

نمونه این برخورد با سرمایه گذاران یکی از ملزومات تقویت زیرساخت های گردشگری است. زمانی که سرمایه گذاری برای فعالیت در استان ابراز علاقه می نماید، مسئولان و متولیان امر هم باید از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشند و با حمایت از سرمایه گذار، فرصت را برای توسعه استان فراهم نمایند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد 2 عامل عمده شکست خوردن بعضی از طرح های سرمایه گذاری در استان را هزینه بالای زمین و عوارض و جریمه های شهرداری عنوان می نماید و می افزاید: برای تخصیص زمین، اداره کل راه و شهرسازی باید ورود کند و زمین را نه به قیمت کارشناسی بلکه به قیمتی که برای سرمایه گذار جذاب باشد، مثلا برای ساخت هتل واگذار کند.

محسن صادقیان با اشاره به دومین عامل فرار سرمایه گذاران گردشگری در استان یعنی عوارض و جریمه های شهرداری می افزاید: در این راستا نیز شهرداری ها باید راهکاری در نظر بگیرند برای مثال می توانند تعرفه عوارض برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را با تخفیف دریافت نمایند. وی تاکید می نماید: شکی نیست که در شرایط فعلی دولت توانایی ورود به این عرصه ها را ندارد و بخش خصوصی تنها فرصت برای تقویت زیرساخت های گردشگری است، از این رو باید یزد و ظرفیت های آن در جهان معرفی گردد تا علاقه مندان به سرمایه گذاری در این ظرفیت ها، برنامه ریزی نمایند.

معاون عمرانیاستانداری یزد با اشاره به صندلی برتر استان از نظر تعداد سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در کشور می گوید: ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذاران معرفی شده است و انتظار می رود براساس احتیاجهای حوزه گردشگری به ویژه اقامتگاه ها و هتل های چند ستاره شاهد ورود سرمایه گذاران توانمند باشیم. وی می افزاید: ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در استان وجود دارد و اگر این ظرفیت به خوبی به علاقه مندان به سرمایه گذاری معرفی گردد، قطعا در جذب آنها پیروز خواهیم بود. صادقیان ادامه می دهد: از سوی دیگر سرمایه گذاری در حوزه گردشگری استان بازگشت سرمایه خواهد داشت و با توجه به افزایش مسافران داخلی و خارجی حتی در فصل تابستان که حجم مسافران خارجی کمتر است، به این نکته پی می بریم که هنوز سرمایه گذاری برای زیرساخت های گردشگری به ویژه اقامتی لازم و سودآور است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 43933

به "یزد، بهشت سرمایه گذاران گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یزد، بهشت سرمایه گذاران گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید