گوگل با ساخت پیکسل 3a چه اهدافی را دنبال می نماید؟
به گزارش مجله سرگرمی، پیکسل 3a گوشی جذاب و البته عجیبی است. جذاب از این بابت که در برابر قیمتی که دارد، از امکانات قابل توجهی بهره می برد و به عنوان مثال می توانیم به دریافت سریع آپدیت های نرم افزاری و دوربین فوق العاده اشاره کنیم. اما در همین حین، عرضه این گوشی حرکت عجیبی از جانب گوگل به حساب می آید زیرا پیش از این، شرکت مذکور فقط به گوشی های پرچم دار توجه نشان می داد.
قیمت مناسب این گوشی، یادآور روزگار گوشی های نکسوس است ولی حالا گوگل برای پیکسل 3a تعداد بیشتری از کاربران را هدف گرفته است. این گوشی نماینده گجت های مقرون به صرفه در اکوسیستم گوگل محسوب می گردد، ولی چرا این شرکت ناگهان استراتژی خود را تغییر داده است؟
گوشی های پرچم دار گوگل عملکرد موفقی ندارند
بر کسی پوشیده نیست که گوشی های پیکسل در بازار گوشی های هوشمند هواداران پروپاقرص زیادی ندارند، البته باید بگوییم که گوگل هم لزوماً چنین انتظاری نداشته است. نخستین و دومین نسل گوشی های پیکسل، حضور اندکی در بازار داشتند که این موضوع به عواملی مانند قیمت بالا، فقدان ویژگی های پر زرق وبرق و عدم ارائه گسترده در بازارهای بین المللی نسبت داده می گردد.
در این میان، نکته قابل توجه این است که طبق اعلام گوگل، آمار فروش پیکسل 3 بدتر از پیکسل 2 بوده است. مدیر اقتصادی گوگل این موضوع را به رقابت بسیار فشرده بر سر گوشی های پرچم دار نسبت داده است. مطمئناً چنین موضوعی در فروش پایین گوشی های پیکسل 3 تأثیرگذار بوده، ولی به طور قطع نمی توانیم آن را تنها عامل این موضوع بدانیم. تیم کوک،مدیرعامل اپل، چندی پیش بیان کرد که قیمت بالای آیفون منجر به کاهش فروش آن ها شده و حالا کاربران مدت بیشتری از گوشی های خود استفاده می نمایند.
حقیقت امر این است که فروش گوشی های پرچم دار پایین آمده و در همین حین شاهد رشد فزاینده قیمت چنین گوشی هایی هم هستیم. در زمانی که گوشی های اپل و سامسونگ سهم بازار خود را از دست می دهند، شرکت هایی مانند هواوی، آنر، وان پلاس و شیائومی رشد قابل توجهی دارند. از بین مناطقی که گوشی های چینی موفقیت قابل توجهی داشته اند، می توانیم به هند، جنوب شرق آسیا و حتی اروپا اشاره کنیم.
این گوشی با داشتن قیمتی معادل نصف قیمت پیکسل 3، رقیب مستقیمی برای گوشی های شرکت هایی مانند آنر، اوپو و دیگران است. علاوه بر این، با توجه به عرضه این گوشی در هند، کاملاً واضح است که گوگل این محصول را برای کاربران علاقه مند به گوشی های ارزان قیمت ساخته است. البته با توجه به اینکه روی هم رفته پیکسل 3a در ابتدا روانه بازارهای اندکی می گردد، مطمئناً برای رقابت با رقبای قدر، راه زیادی در پیش دارد.
در هند، گوشی های پیکسل 3a و 3a XL با قیمت 39999 و 44999 روپیه به فروش می رسند. برای مقایسه باید بگوییم که قیمت پایه وان پلاس 6T در این کشور 37999 روپیه است و در عین حال از تراشه بسیار قدرتمندتر و حافظه بیشتری بهره می برد. به همین خاطر صرف بهره گیری از برند گوگل و استفاده از دوربین بسیار قدرتمند، به این راحتی ها نمی تواند تعداد زیادی از کاربران هندی را به خود جلب کند.
ارائه نمونه ای برای دیگر گوشی های میان رده
طبق نظر بسیاری از کارشناسان، سری گوشی های پیکسل دو هدف اصلی را دنبال می نمایند؛ از یک طرف برای هواداران پروپاقرص گوگل/ اندروید عرضه می شوند، و از طرف دیگر به عنوان نمونه ای برای یک پرچم دار اندرویدی ایدئال انجام وظیفه می نمایند. گوشی های پیکسل، مدل ایدئال گوشی اندرویدی از نگاه گوگل را نشان می دهند؛ نرم افزار سبک، سرعت بالا در دریافت آپدیت های جدید و بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی های روز مانند eSIM و یادگیری ماشینی برای بهبود کیفیت عکاسی.
اگر دیگر سازنده ها تنبلی نمایند و امکانات قابل توجهی ارائه ننمایند، ما همیشه می توانیم به استفاده از پیکسل روی بیاوریم. پیکسل 3a هم قرار است چنین فشاری را بر گوشی های میان رده وارد کند؛ به خصوص باید خاطرنشان کنیم که این بازار عمدتا دست گوشی سازهای چینی است و این شرکت ها علاقه چندانی به پیروی از قوانین گوگل ندارند.
علی رغم متن باز بودن اندروید، گوگل و شرکای تجاری آن عمدتا در زمینه کنترل و جهت توسعه، اختلاف نظرهای زیادی با یکدیگر دارند. روزی روزگاری مهم ترین همکار گوگل در زمینه اندروید، سامسونگ بود ولی حالا گوگل باید با شرکت هایی مانند هواوی، اوپو و شیائومی دست و پنجه نرم کند. این سه شرکت گوشی های خود را همراه با رابط های کاربری سنگینی عرضه می نمایند که نسبت به اندروید خالص، تفاوت های زیادی دارند.
در این میان، هواوی از همه پردردسرتر است زیرا علاوه بر غیرفعال سازی امکان آنلاک بوت لودر، برای شرایط بحرانی یک سیستم عامل دیگر را هم توسعه داده است. اپ استورهای شیائومی و اوپو هم در چین هواداران زیادی دارند که نشان می دهد در بعضی مناطق گوشی های اندرویدی نیازی به پلی استور گوگل ندارند. البته چنین اقداماتی لزوماً به معنای ایجاد یک سیستم عامل رقیب اندروید نیست، ولی در کل نشان می دهد که گوگل برای گوشی های اندرویدی ارزان قیمت از کنترل چندانی بهره نمی برد و در این میان، پیکسل 3a می تواند تا حدی تسلط گوگل را بر این حوزه افزایش دهد.
البته شاید برای موضوع، پروژه اندروید وان را پیش بکشید. گوشی های زیادی از اندروید وان بهره می برند و مطمئناً پیکسل 3a نمی تواند به اندازه آن ها در بازارهای مختلف حضور داشته باشد. اگرچه گوگل برای نرم افزار اندروید وان و آپدیت های آن کنترل تقریباً انحصاری دارد، اما باید بگوییم که طیف وسیعی از گوشی ها عضو این پروژه هستند و گوگل در زمینه سخت افزار آن ها نمی تواند کاری انجام دهد. به عنوان مثال می توانیم به گوشی های شرکت HMD اشاره کنیم که از پرچم داری مانند نوکیا 9 گرفته تا گوشی ارزان قیمت نوکیا 3.2، مبتنی بر اندروید وان هستند.
پیکسل 3a عضوی از پروژه اندروید وان نیست، اما از لحاظ قدرت سخت افزاری و کیفیت دوربین، می تواند معیاری برای خریداران باشد تا بدانند که از گوشی اندرویدی 400 دلاری باید چه انتظاراتی داشته باشند.
تکمیل طیف محصولات سخت افزاری
تعداد زیادی از کارشناسان همیشه این بحث را مطرح می نمایند که هدف اصلی گوگل از ساخت گوشی های پیکسل، کسب درآمد نیست، زیرا گوگل یک کمپانی نرم افزاری است و بخش زیادی از درآمد آن از همین قسمت به دست می آید. طبق نظر این افراد، گوشی های پیکسل عمدتا به عنوان ویترینی برای اپلیکیشن ها و سرویس ها و فضای ابری این کمپانی انجام وظیفه می نمایند.
Chrome OS و گوگل هوم مینی هم با امکان پذیر کردن دسترسی مستقیم به اکوسیستم گوگل، چنین وظیفه ای را بر عهده دارند. در این میان، جای خالی گوشی میان رده مجهز به نرم افزار خالص گوگل احساس می شد. پیکسل 3a از لحاظ تجربه نرم افزاری حرف زیادی برای گفتن دارد و به خصوص مورد توجه افرادی قرار می گیرد که هوادار پروپاقرص سرویس های گوگل هستند.
گوشی های پیکسل هیچ وقت به دنبال ارائه سخت افزارهای پر زرق وبرق، نمایشگرهای خمیده و دوربین های چندگانه نبوده اند. این گوشی ها، بیش از هر چیزی می خواهند تجربه نرم افزاری ایدئالی را با بهره گیری از سخت افزار مناسب ارائه دهند؛ هدفی که به وسیله یک گوشی 400 دلاری هم می توان آن را عملی کرد.
در نهایت، عرضه پیکسل 3a رویکرد جدید گوگل را برای بازار گوشی های هوشمند نشان می دهد؛ البته با توجه به موفقیت کروم بوک های مقرون به صرفه و گجت های هوشمند خانگی این شرکت، تأخیر گوگل برای اتخاذ این تصمیم جای تعجب دارد. پیکسل 3a همچنین نشان دهنده قدرت نرم افزاری گوگل است که علی رغم بهره گیری از سخت افزار ضعیف تر، همچنان می تواند تجربه نرم افزاری جذابی را ارائه دهد. حالا گوگل می تواند در بازار گوشی های خودی نشان بدهد و باید ببینیم که آیا این تغییر استراتژی گوگل موفقیت آمیز خواهد بود یا نه.
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگbanima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما
کنفرانس هکا: مجله خبری و تحلیلی صنایع کشاورزی و تولیدی