گام بلند ایران برای استفاده از نیروگاه های راندمان بالا

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران - علیرضا نصراللهی، مجری طرح نیروگاه های سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی نوشت:

گام بلند ایران برای استفاده از نیروگاه های راندمان بالا

امروز با توجه به اهمیت مصرف سوخت و ضرورت استفاده از تجهیزات با راندمان بالا استفاده از نیروگاه های سیکل ترکیبی با راندمان بالا در سطح دنیا صندلی ویژهای دارد.

نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام که بیستم خردادماه نخستین واحد گازی آن به بهره برداری رسیده و راه اندازی واحد دوم گازی آن آغاز شده است، به عنوان نخستین نیروگاه کلاس F دولتی ایران در حال فعالیت است.

نیروگاه های کلاس F امروزه بیشترین تعداد نیروگاه های در حال بهره برداری تجاری دنیا را به خود اختصاص داده است. در همین وزارت نیرو به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت و افزایش راندمان واحدهای فراوری برق حرارتی، تصمیم به اجرای نسل جدید توربین های گازی و نیروگاه های سیکل ترکیبی در قالب نیروگاه های کلاس F گرفته است که بدین منظور قرارداد احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F در قالب 8 ساختگاه طی سال 95 میان وزارت نیرو و گروه مپنا منعقد شد.

در این قرارداد سعی شده است تا در خلال احداث این نیروگاه ها، رفته رفته درصد ساخت داخل بیشتر شده تا در خاتمه این قرارداد توربینهای گازی کلاس F صد درصد ساخت داخل شوند و کشور ایران در سطح کشورهای سازنده توربین های کلاس F در دنیا قرار بگیرد. راندمان نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F در سطح دنیا در حدود 58 درصد و در کلاس E متوسط راندمان حدود 51 درصد است.

بر این اساس اولین ساختگاه این طرح نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام با ظرفیت 906 مگاوات در محوطه غربی نیروگاه بندرعباس جانمایی و عملیات اجرایی این نیروگاه در سال 1397 آغاز شد.

اولین واحد این نیروگاه با ظرفیت 307 مگاوات در دی ماه سال گذشته وارد مدار فراوری شد و در هفته سوم خردادماه با وجود همه گیری بیماری کرونا و مسائل ناشی از حضور سوپروایزرهای شرکت زیمنس آلمان بعد از طی مراحل آزمایشی مورد بهره برداری تجاری نهاده شد.

واحد اول بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام با توربین SGT5-4000 زیمنس از نوع کلاس F با ظرفیت نامی 307 مگاوات مطابق با تکنولوژیهای روز دنیا بوده است و در قالب قرارداد انتقال تکنولوژی دراین نیروگاه نصب و پس از گذراندن مراحل آزمایشی با سوخت مایع در تاریخ 20 خرداد 1400 با اتصال به خط سراسری گاز به صورت تجاری مورد بهره برداری نهاده شد.

واحد دوم بخش گاز نیز که از نوع همین توربین است، در همین تاریخ راهاندازی و پیش بینی میگردد تا دو ماه دیگر در نیمه تابستان امسال با سوخت طبیعی گاز به شبکه برق کشور متصل و مورد بهره برداری تجاری قرار بگیرد.

از دیگر اقدامات انجام شده جهت تکمیل ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام، آغاز انجام عملیات اجرایی جهت ساخت واحد بخار آن به ظرفیت 292 مگاوات است که با دستور رئیس جمهور در تاریخ 20 خرداد ماه جاری آغاز شد و پیش بینی می گردد اسفند 1401 به بهره برداری برسد.

میزان سرمایه گذاری لازم جهت احداث نخستین نیروگاه کلاس F کشور 517 میلیون یورو است که تا به امروز 60 درصد این هزینه در بخش احداث توربین های گاز آن به مبلغ 310 میلیون یورو هزینه شده است و حدود 207 میلیون یورو جهت احداث بخش بخار آن به ظرفیت 292 مگاوات مورد احتیاج است.

همه این دستاوردها مدیون حمایت های بیدریغ مقامات ارشد استان هرمزگان از جمله استاندار، نمایندگان مجلس و سایر ادارات دولتی در احداث بیش از 2100 متر خط لوله گاز رسانی به نیروگاه هنگام و نوید بخش خودکفایی بیش از پیش در صنعت برق و گام نهادن این صنعت در راستا رشد و شکوفایی در منطقه و دنیا است.

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: شفقنا اقتصادی
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 147192

به "گام بلند ایران برای استفاده از نیروگاه های راندمان بالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گام بلند ایران برای استفاده از نیروگاه های راندمان بالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید