گاز در دستگاه گوارشی

به گزارش مجله سرگرمی، آروغ زدن به خروج صدادار هوا از معده به قسمت های بالاتر دستگاه گوارش، گفته می گردد. آروغ زدن، راهی است که بدن به وسیله آن، هوای اضافی را از معده خارج می سازد.

گاز در دستگاه گوارشی

گاز در دستگاه گوارشی

نویسنده:ایزابل مناشه اف زیر نظر دکتر سعید حسینی

گاز در لوله گوارش همه وجود دارد، اما بسیاری از افراد تصور می نمایند که میزان طبیعی گازی که در لوله گوارش خود دارند، بیش ازحد است.

آروغ زدن:

آروغ زدن به خروج صدادار هوا از معده به قسمت های بالاتر دستگاه گوارش، گفته می گردد. آروغ زدن، راهی است که بدن به وسیله آن، هوای اضافی را از معده خارج می سازد.

به منظور کاهش آروغ زدن به این موارد توجه کنید:

آهسته بخورید و بیاشامید. در صورتی که زمان بیشتری برای صرف غذا اختصاص دهید، ممکن است هوای کمتری ببلعید. از نوشیدنی های گازدار پرهیز کنید، زیرا گاز دی اکسید کربن آزاد می نمایند.از مصرف آدامس یا آبنبات های سفت، اجتناب کنید. هنگام جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات های سفت، شما بیش از حالت عادی، عمل بلع را انجام می دهید و قسمتی از آنچه می بلعید، هواست. سیگار نکشید. هنگام استنشاق سیگار، هوا هم استنشاق و بلعیده می گردد. در صورتی که دندان مصنوعی دارید، آن را کنترل کنید.

دندان های مصنوعی اگر مناسب نباشند. ممکن است موجب بلع هوای بیشتر در هنگام خوردن یا نوشیدن شوند. سوزش سردل خود را درمان کنید. مصرف داروهایی مانند آنتی اسید ها، ممکن است به شما یاری کند. آروغ زدن، ممکن است با دراز کشیدن به پهلو تا هنگام خروج گاز، کاهش یابد. در صورتی که آروغ زدن، مداوم و غیر موجه بوده یا با علایم دیگری همراه باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

نفخ:

نفخ، اغلب به تجمع گاز در معده و روده ها اطلاق می گردد.

موارد ذیل به منظور پیشگیری از نفخ توصیه می گردد.

معمولا توصیه می گردد از مواد غذایی که گاز فراوری می نمایند کمتر بهره ببرید. اما در بعضی از افراد، این مسأله بدان معنی است که مصرف غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و فرآورده های شیر را قطع نمایند، لذا در صورت ایجاد ناراحتی، مصرف آنها را به طور موقت قطع نموده و پس از برطرف مشکل به طور تدریجی از آنها بهره ببرید. از غذاهای پرچرب، کمتر بهره ببرید. چربی تخلیه معده را به تأخیر می اندازد، احساس سیری را افزایش می دهد و گاز دیرتر به روده ها می رسد. بعلاوه چربی ها، هضم را کند نموده و فرصت بیشتری برای تخمیر غذا می دهند. به آرامی غذا بخورید. سعی کنید در محیط آرام ، غذای خود را صرف کنید. صرف غذا در هنگام استرس یا با عجله، می تواند در عمل هضم تداخل ایجاد کند. تحرک داشته باشید. پیاده روی کوتاه و آرام بعد از صرف غذا ممکن است یاری نماینده باشد.

منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

iraniro.ir: تور ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان، تهران، کیش، قشم، یزد، تبریز، اخبار ایران

anti6.ir: آخرین خبر: اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159274

به "گاز در دستگاه گوارشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گاز در دستگاه گوارشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید