کم شدن تاثیر رسانه های رسمی
به گزارش مجله سرگرمی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییر کارکردهای رسانه ها گفت: در فضای انتخابات 96 دیدیم که رسانه های رسمی به اندازه رسانه ها و فضای مجازی موثر نبوده یا سهم آنها کمتر بوده است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی ظهر امروز (17 مردادماه) در دیدار با اصحاب رسانه استان گلستان با بیان اینکه سیاست سال جاری ما برای روز خبرنگار حضور در استان ها بود، اظهار کرد: این تدبیر در دولت تدبیر و امید و سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می گردد، چراکه ایران فقط تهران نیست. حضور در استان ها و ارتباط با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه نیز به منزله تحقق این شعار است.
او ادامه داد: در اوخر سال گذشته و شروع سال جاری اتفاقی که در استان های مختلف کشور به وجود آمد وقوع سیل بود، با این حضور یادی می کنیم از رنج و سختی هایی که مردم سیل زده و به ویژه استان گلستان در روزهای شروعین سال داشته اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید نمود: سهمی که رسانه های ما در کشور به خصوص رسانه های استان های سیل زده در امر اطلاع رسانی، همکاری و جلب مشارکت در ایام سیل داشتند به وضوح تعیین بود و از طرف رئیس محترم جمهور، اعضای هیات دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمام رسانه هایی که در این ایام در فروکش کردن و ایجاد همدلی کوشش کردند تشکر می کنم.
صالحی یادآور شد: یک اتفاقی در کل دنیا در طول چند دهه رخ داده است که در ایران در طول چند سال گذشته شتاب زیادی را داشته که اگر به آن توجه نکنیم در پیشنهادها، روینمودها و نقدها ممکن است راستا غلطی را دنبال کنیم که به نتیجه نرسیم.
او اضافه نمود: اگر ما به تحولات کلی در فضای زیرساخت و عملکرد رسانه در دنیا و اتفاقاتی که در ایران در چند سال گذشته رخ داده است توجه نکنیم پیشنهادات ممکن است به نتیجه نرسد و نقدهای ما شبیه درد دل گردد و همین درد دل نیز باز شده و خاتمهی هم نداشته باشد. ضریب استفاده اینترنت در سال های 92 و 93 در کشور 20درصد بوده که در سال 97 این رقم به 87/06 درصد افزایش پیدا نموده است یعنی در کشور به علت گسترش زیرساخت های ارتباطی که در این چندسال در دولت تدبیر و امید رخ داد دسترسی جامعه ایرانی به اینترنت وسیع شد و تمام شهرها و بسیاری از روستاها و جاده ها به اینترنت مجهز شدند و این تحولی در فناوری به شمار می رود.
صالحی اعلام کرد: ضریب پهپاد سیار موبایل در سال 92 و 93 با 10درصد بوده، اما در سال 97 به 72/06 درصد رسیده است، همچنین ما امروز جزء 15 کشور اول دنیا هستیم که موبایل هوشمند در اختیار داریم، مصرف اینترنت در ایران نیز میانگین در سال 97 بیش از 160 دقیقه است که در بعضی استان ها بالای 220 دقیقه است. اتفاقات حوزه فناوری و مصرف اینترنتی ما بیش از همه جا بروی رسانه اثرگذاری داشته است، اگر ما شاهد پاره ای تغییرات و مسائل و حتی بحران ها در عرصه رسانه هستیم به این دلیل است که در یک برهه پنج ساله اتفاقات وسیعی رخ داده است، در حال حاضر هر فرد به وسیله موبایل هوشمند به سرعت به شکل آنلاین تنوع منابع و امکانات را دارد و به راحتی به اخبار دسترسی پیدا می نمایند که بی هزینه یا با هزینه حداقلی است.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه نمود: این اتفاق فناورانه برعرصه رسانه ما چه محلی و سراسری تاثیرات خود را گذاشته و اگر به فکر راهکار هستیم حتما باید به این متغییر توجه کنیم وگرنه راهکار های ما کوتاه مدت، مسکنی و موقتی خواهد بود.
صالحی اضافه نمود: کارنمودهای رسانه ها امروز متنوع بوده و هست، به نظر می رسد که باید بیش از گذشته بعضی کارنمودها را پررنگ کرد تا یک رسانه به حیات خود ادامه دهد و اقتصادش بچرخد. یکی از کارنمودهای رسانه اطلاع رسانی است، اما در دوره جدید با سرعت ارتباطات افراد به وسیله اینترنت، شبکه های موبایل و فضای مجازی، کارکرد رسانه های رسمی در اطلاع رسانی همچون گذشته نخواهد بود و ما دیگر نمی توانیم اولین کارکرد رسانه را اطلاع رسانی بدانیم. اطلاع رسانی حذف نخواهد شد اما ظرایف باید بیشتر گردد زیرا رسانه ای در این شرایط خواهد ماند که ضوابط خود را تغییر بدهد.
او توضیح داد: کارکرد دوم رسانه ها اخبار سیاسی، جناحی و اجتماعی است. بسیاری از رسانه ها در خدمت انتقال یک جریان سیاسی، علمی و فکری بودند و طبیعتا این کارکرد حل شدنی نیست، اما به خاطر سرعت ارتباطات این کارکرد هم از رسانه های رسمی حذف یا اهمیت آن نسبت به گذشته کمتر می گردد. در فضای انتخابات 96 دیدیم که رسانه های رسمی به اندازه رسانه ها و فضای مجازی موثر نبوده یا سهم آنها کمتر بوده است.
صالحی در ادامه شرح کارنمودهای رسانه گفت: رسانه ها به عنوان یک نهاد اجتماعی کارکرد دیگری را دارند، در واقع رسانه ها با این کارکرد می توانند رکن موثر توسعه استانی و شهرستانی باشند و هم در مقابل آسیب های محیطی و اجتماعی و هم در ارتباط با مسائل کمتر توسعه یافته و توسعه نیافته موثر واقع شوند، البته به گونه ای که دولت و ملت و حتی حاکمیت در تمام اجزاء خود احساس نمایند.
او گفت: در بخش توسعه نیافتگی یا کمتر توسعه یافتگی ممکن است در یک ایام برنامه ای در استانی وجود داشته باشد، رسانه های سراسری و محلی باید به یاری این برنامه ها بیایند زیرا در یک برنامه استانی، جلب سرمایه ها و مشارکت های عمومی و ظرفیت های ارتباطی با یک برنامه را می توانند بالا ببرند. این وظیفه رسانه های رسمی است و کاری نیست که رسانه های غیررسمی و فضای مجازی بتواند انجام دهند زیرا ساختار اجرایی کار در دست رسانه های رسمی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: اگر ما قبول داریم تغییرات وسیع فناورانه به وجود آمده است نمی توان تغییرات اجتماعی و محیطی را نادیده گرفت و اگر رسانه های ما به این موضوع دقت ننمایند هر مقدار هم به شکل مسکنی کار انجام دهند جواب نخواهد داد.
صالحی در خصوص صندلی نشریات استانی و منطقه ای گفت: با تغییرات فناورانه نشریات استانی فرصت های بیشتر و جدی تر از نشریات سراسری در این دوره دارند، البته این احتیاج دارد که نشریات ظرفیت های خود را کشف نمایند، نشریات منطقه ای و استانی نشریاتی خواهند بود که به خاطر اینکه به اصل صحنه نزدیک تر هستند می توانند به خوبی مرجعیت داشته باشند، در همین حادثه سیل و دیگر اتفاقات و همچنین به عنوان پیشران توسعه استان کارکرد قابل توجهی دارند. ما نمی توانیم تغییرات سریع و شگرف فناوری را در بحث رسانه نادیده بگیریم و برای این کار باید در روش ها و راه بردهای خود تجدیدنظر کنیم.
او با اشاره به احداث شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در تهران توضیح داد: در استان گلستان قول های مساعدی از سوی استاندار و نماینده قوه قضائیه استان داده شد تا بتوانیم شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را همچون تهران در این استان نیز داشته باشیم.
صالحی درباره تشکیل شورای اطلاع رسانی استان ها نیز گفت: خوشبختانه با پیگیری هایی که در وزارت کشور، سخنگوی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است شورای اطلاع رسانی استان ها به تصویب هیات دولت رسید، شورای اطلاع رسانی استان فرصتی برای ارتباط شاداب تر و فعال تر دستکاه دولتی و عمومی است و از این فرصت باید استفاده خوبی داشت.
او در بخش خاتمهی صحبت های خود در خصوص بیمه خبرنگاران نیز اعلام کرد: در صندوق اعتباری هنر 6430 خبرنگار به وسیله این صندوق بیمه شدند. مدیرعامل صندق اعتباری هنر نیز تا خاتمه تابستان با دستورالعملی که برای بیمه تعیین نموده اند خبرنگاران می توانند برای بیمه خود ثبت نام نمایند و بیمه شوند، این پاداشی برای تکریم عزیزان این استان برای سیل است.
منبع: خبرگزاری ایسناcruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها