کشک سیب؛ غذای ارزان و خوشمزه کرمانی ها

به گزارش مجله سرگرمی، فراگیری غذاهای مختلف می تواند به ما یاری کند تا برای اعضای خانواده غذاهایی سالم و خوشمزه را تهیه کنیم.

کشک سیب؛ غذای ارزان و خوشمزه کرمانی ها

مردم کرمان نیز از دیرباز غذاهایی را تهیه می کردند که علاوه برسالم بودن ارزش غذایی خوبی داشتند و بعضی از آنها بسیار ساده بودند و با وسایل در دسترس تهیه می شدند.

محمدعلی گلاب زاده محقق کرمانی درباره غذاهای کرمان و نحوه پخت آنها گفت:از جمله هنرهای زنان کرمان این است که با حتی درآمد اندک بالاخره اهل خانه را بدون غذا نمی گذارند و به قول خودشان (یه طوری سیرشان می نمایند) و سفره را خالی نمی گذارند.

او اضافه نمود : زنان کرمانی بر تهیه غذاهای سالم تاکید دارند و سعی می نمایند کمتر از غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس استفاده نمایند.

گلاب زاده توضیح داد : مردم کرمان علاقه زیادی به خوردن غذاهای سنتی دارند و به قول یک بانوی کرمانی از کشک ، مغز گردو ، قاتق نمی گذرند و اگر در کنار غذاهای رسمی مثل فسنجان و کباب کمی کشک و قاتق باشد غذای سنتی را ترجیح می دهند.

او ادامه داد: زنان کرمانی آشپزهای ماهری هستند و با کشک غذاهای ساده و خوشمزه ای تهیه می نمایند.

در ادامه گزارش چند نوع غذا را که زنان کرمانی با کشک تهیه می نمایند به شما معرفی می کنیم تا با هنرمندی زنان کرمانی آشنا شوید در بیشتر خانه های کرمان کشک و گردو یافت می گردد و اگر گردو نباشد خانم خانه با همان کشک ساده و کمی نان و سیرداغ یک غذای ساده را برای اهل منزل تهیه می نماید.

اما چند نوع غذا که زنان کرمانی با کشک تهیه می نمایند را در زیر به شما معرفی می کنیم ، البته این را هم بگوییم که بعضی پرخرج تر و بعضی ساده هستندو نکته مهم این است که مردم کرمان گردو را سعی می نمایند در غذاهای سنتی به کار ببرند تا ارزش غذایی را بالا ببرند و سردی کشک را با گردو بگیرند اما اگر گردو نباشد از سیرداغ و نعنا به جای آن استفاده می نمایند.

بزقرمه غذایی مقوی

بزقرمه یکی از غذاهای محلی مردم کرمان است که بعضی به صورت آبگوشتی و بعضی به صورت گوشت کوبیده همراه با کشک استفاده می نمایند.

مواد لازم

پیاز درشت یک عدد
گوشت فیلهپانصدگرم
نخوددو سوم پیمانه
آبیک لیتر
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه میزان لازم
سیرچهار تا پنج حبه عظیم
کشکصد گرم
نعنا داغ و پیاز داغبه میزان لازم
زعفران دم نمودهبه میزان لازم

طرز تهیه

نخود را از قبل خیس مى کنیم، آب آن را عوض نموده، سپس نخود را جوشانده و آبکش مى کنیم تا نفخ آن گرفته گردد.

پیاز را نگینى خرد نموده و در کمى روغن زیتون تفت مى دهیم، سیر را نیز اضافه مى کنیم، سپس گوشت را نیز تفت مى دهیم تا رنگ آن کاملاً تغییر کند.

زردچوبه و فلفل سیاه مى زنیم، نخود و آب را اضافه نموده، وقتى غذا جوشید شعله را کم مى کنیم و زمان مى دهیم تا گوشت و نخود کاملاً بپزند، سپس نمک مى زنیم.

زعفران را اضافه نموده، وقتى آب غذا کم شد، با گوشت کوب مواد را مى کوبیم و کشک را اضافه مى کنیم.

مى گذاریم تا چند قل بزند و جا بیافتد، در آخر روى غذا را با نعناداغ، کشک و سیرداغ تزئین نموده و سرو مى کنیم.

این غذا در کرمان عموما به عنوان پیش غذا یا غذاى اصلى همراه با نان خانگى و سبزى خوردن سرو مى گردد .

در بین خانواده هاى کرمانى بسته به ذائقه با کمى تغییر در مواد، مانند استفاده از گردو، لپه و سیب زمینى پخت مى گردد، اما مواد پایه و روش پخت یکسان است.

کشک کدو

کشک کدو غذای دیگر کرمانی ها می باشد که بسیار ساده و خوشمزه است.

مواد لازم کشک کدو

کدو سبز دو عدد
پیاز کوچک یک عدد
سیریک حبه
گوجه فرنگی یک عدد
کشک پاستوریزه دو قاشق
پودر مغز گردودلخواه

طرز تهیه

برای درست کردن این غذا، ابتدا کدوها را پوست گرفته و خرد می کنیم. بعد در یک تابه پیاز و سیر خلالی شده را با مقداری روغن تفت می دهیم.

بعد از اینکه پیاز ها کمی سرخ شد، مقداری نمک و زردچوبه اضافه می کنیم تا پیازها خوشرنگ و طلایی گردد.

سپس کدو و گوجه رنده شده را هم در تابه می ریزیم و در تابه را می گذاریم تا کدوها با آب گوجه کاملا پخته و نرم شوند.

بعد از اینکه آب غذا کشیده شد، کشک و پودر گردو را اضافه می کنیم ، غذا را خوب هم می زنیم و شعله را خاموش می کنیم.

در آخر برای دریافت سردی غذا مقداری نعنا داغ هم به غذا اضافه می کنیم. برای این کار می توانید کشک کدو را در ظرف بکشید و روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

اما آش رشته کرمانی همراه کوفته ریزه محبوب برای فصل سرد

مواد اولیه برای 8 نفر :

خلال پسته به میزان لازم

لوبیا چیتی یک پیمانه

خلال بادام به میزان لازم

نخود یک و نیم پیمانه

عدس یک پیمانه

پیاز چهارتا پنج عدد

زردچوبه یک قاشق چایخوری

آب چهار تا پنج لیوان

سبزی (آشی) یک کیلو

سیر (سرخ نموده) به میزان لازم

رشته آشی یک کیلو

کشک به میزان لازم

نعنا (سرخ نموده) به میزان لازم

گوشت (چرخ نموده) ربع کیلوگرم

آرد نخودچی نصف پیمانه

دارچین یک قاشق چایخوری

فلفل به میزان لازم

نمک به میزان لازم

زعفران (آب نموده و غلیظ) یک قاشق غذاخوری

سکنجبین به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه

جهت تهیه آش رشته کرمانی ابتدا در ظرفی مناسب 4 پیاز را خرد نموده و با روغن خوب سرخ کنید. حبوبات شسته شده را به جز عدس به مواد اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید و بعد زردچوبه را اضافه نموده و کمی تفت دهید و اجازه دهید مواد با 4 تا 5 پیمانه آب بپزد. زمانی که حبوبات پخت، سبزی آش خرد شده را به همراه عدس اضافه کنید. بعد از پخت سبزی، رشته آش را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

1 عدد پیاز را رنده نموده و به همراه گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، دارچین، نمک و فلفل، زردچوبه و زعفران آب نموده را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. از این مایه، کوفته ریزه(گردی های کوچک کمی از نخود عظیمتر) درست نموده و آن ها را در روغن سرخ کنید. در آخر کمی سکنجبین به آن اضافه نموده و زیر آن را خاموش کنید. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با سیر داغ، نعنا داغ، کوفته ریزه، خلال پسته، خلال بادام و کشک تزیین کنید. در کرمان این آش با شربت سکنجبین هم سرو می گردد.

البته خلال پسته ، بادام و کوفته ریزه برای تزئین استفاده می گردد و بعضی کرمانی ها در مهمانی ها فقط از این تزئینات برای آش استفاده می نمایند و گاهی ساده و بدون تزئینات سرو می گردد.

کشک سیب غذایی ساده وارزان قیمت

مواد لازم

3 عدد سیب زمینی

1 لیوان کشک

2 عدد پیاز

گردو به دلخواه

نمک، فلفل، زردچوبه

سیر

روغن

طرز تهیه

اول سیب زمینی ها را می گذاریم با آب کامل بپزد بعد پیاز داغ درست نموده و کمی زردچوبه به آن می زنیم ، سیب زمینی و سیر رنده شده را به آن اضافه می کنیم، سپس کامل کوبیده و آن را با کشک مخلوط می کنیم.

برای تزیین ،غذا را همراه با گردو پیاز داغ سرو می کنیم.

بعضی مردم استان کرمان به جای پیاز از پیاز کوهی استفاده می نمایند که طعم بهتری به غذا می دهد.

زنان کرمانی بسته به آنچه در منزل دارند اقدام به تهیه غذا می نمایند که گاهی با کم و زیاد کردن اجزای همین چند نوع غذایی که معرفی گردید یک وعده غذایی را سامان می دهند والبته اینها تنها نمونه های کوچکی از غذاهای کرمانی است که می توانند تنوعی به سفره های مردم در سراسر کشور بدهند.

namasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: گردشبان
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 133247

به "کشک سیب؛ غذای ارزان و خوشمزه کرمانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشک سیب؛ غذای ارزان و خوشمزه کرمانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید