کشاورزان از زمان طلایی برای کشت گندم و جو استفاده کنند

به گزارش مجله سرگرمی، کارشناسان ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس در شرق استان گلستان، با مساعد دانستن شرایط آب و هوایی و رطوبت زمین، از کشاورزان این منطقه درخواست کردند تا از فرصت طلایی برای کشت گندم و جو استفاده کنند.

کشاورزان از زمان طلایی برای کشت گندم و جو استفاده کنند

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، این کارشناسان ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس، زمان طلایی کشت گندم و جو در این شهرستان را 15 آبان تا 15 آذر دانستند و بیان نمودند که با توجه به شرایط آب و هوایی و بارش های خوب چند روز پایانی هفته گذشته، اکنون شرایط برای کشت این دو محصول استراتژیک درمنطقه فراهم است.

یک کارشناس ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس گفت که باتوجه به میانگین 22 میلی متری باران در چند روز پایانی هفته گذشته در منطقه، اکنون شرایط کشت گندم و جو بسیار فراهم است و کشاورزان گنبدی بایستی از فرصت طلایی کشت این دو محصول که معمولا 15 آبان تا 15 آذر می باشد، استفاده کنند.

دکتر حسن قوجق اضافه نمود: کشاورزان منطقه بایستی متناسب با نوع و پتانسیل خاک زمین کشاورزی خود (دیم و آبی) و قرار دریافت آن در یکی از نواحی نوار جنوبی (کوهپایه)، نوار میانی (میان دشت) و نوار شمالی (دشت)، ارقام گواهی شده گندم از جمله کوهدشت، لاین 170، کریم، آفتاب و آسمان را انتخاب و نسبت به کاشت آن در مزرعه اقدام کنند.

او اضافه نمود که رطوبت مورد نیاز برای کشت گندم و جو در منطقه گنبدکاووس 70 تا 75 درصد ظرفیت مزرعه است که به اصطلاح و در زبان کشاورزان منطقه رطوبت زمین در شرایط گاورو بودن واقع شده است ضمن این که عمق کاشت گندم بین 3 تا 3.5 سانتی متر و مقدار بذر مورد نیاز در هر هکتار هم متناسب با خاک زمین از 160 کیلوگرم تا 180 کیلوگرم است ...

کارشناس دیگر ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس نیز زمان فعلی را فرصت مناسب برای کشت جو در منطقه دانست و گفت: ارقام خرم، ماهور، فردان و بهدان از جمله ارقام تایید شده برای این محصول در شهرستان بویژه نواحی دیم و کم بازده شمالی آن است.

دکتر حمت الله محمدی اضافه نمود: میانگین برداشت محصول جو در مزارع مناطق شمالی گنبدکاووس بین 3 تا 4 تن در هکتار است به شرط آنکه کشاورزان تناوب کشت را رعایت کرده باشند.

وی اضافه نمود: رعایت تناوب کشت در مزرعه ضمن اینکه از بروز آفات و بیماری ها مانند سوسک سیاه پیشگیری می کند، در افزایش 20 تا 30 درصدی تولید در واحد سطح نیز موثر است و کشاورزانی که تناوب کشت را رعایت نکرده یا نمی کنند بایستی از سم گائو چو به نسبت 200 گرم سم برای 100 کیلوگرم بذر استفاده کنند.

دکتر محمدی، بذر مورد نیاز برای کشت جو در اراضی دیم و کم بازده گنبدکاووس را 120 تا 140 کیلوگرم برای هکتار بیان نمود و گفت که کشاورزان بایستی هر سه سال یکبار نسبت به تغییر بذر خود اقدام کنند تا از برخی آفت ها که بتدریج مقاوم می شوند، جلوگیری شود.

یک کارشناس دیگر ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس نیز معتقد است که انتخاب بذر مناسب با توجه به کیفیت و پتانسل خاک مزرعه و درکنار آن، استفاده از زمان طلایی کشت، دو عامل بسیار موثر در افزایش تولید محصول و پیشگیری از آفات و بیماری های آن است.

دکتر احمد قلی پور، رعایت تناوب کشت، آماده سازی زمین برای کاشت با کمترین خاک ورزی و حتی المقدور استفاده از کود حیوانی به جای انواع کود شیمیایی برای تقویت مواد آلی خاک را از دیگر عوامل موثر در داشتن زراعت پیروز در منطقه دانست و گفت که بهترین عمق برای کاشت گندم و جو در منطقه 3 تا 4 سانتی متر است.

وی اضافه نمود که کشاورزان برای داشتن زراعت پیروز همچنین از مراکز و کارگزاری های مجاز تایید شده توسط جهادکشاورزی، نسبت به تهیه بذر گواهی شده اقدام کنند و در مراحل مختلف کشت و داشت محصول از نظرات کارشناسان نیز استفاده کنند.

رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس نیز گفت که کشاورزان با رعایت هر یک از توصیه های فنی کارشناسان در خصوص استفاده از بذر گواهی شده، رعایت زمان طلایی کشت و انجام درست عملیات خاک ورزی، شاهد 10 تا 20 درصد افزایش تولید در واحد سطح خواهند شد.

دکتر عبدالعزیز حقیقی همچنین بر ضرورت مبارزه با علف های هرز مزرعه پس از رویش گیاه و رسیدن آن به مرحله پنجه زنی توسط کشاورزان منطقه تاکید کرد و اضافه نمود: امسال و در چندماه گذشته به دلیل کمی بارش ها و پراکنش نامناسب آن، هجوم علف های هرز در مزرعه با اولین بارش ها بیشتر می شوند که بایستی نسبت به مقابله به آن اقدام کرد.

به گفته وی، به طور میانگین آفت علف های هرز در مزارع گندم کشور بویژه در استان گلستان 23 درصد است در حالیکه این میانگین در مزارع گندم جهان تنها 10 درصد است.

شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت و داشتن 160 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی که بخش قابل توجه آن به کشت گندم و جو می رود، با تولید سالانه بین 300 تا 400 هزار تن گندم، رتبه اول این محصول را در کشور دارد.

shop98ia.ir: مجله فروشگاهی: آخرین اخبار و مقالات تجارت الکترونیک

samitm.ir: مجله سامی: وبلاگ نقد و بررسی کالاها و اخبار تولیدات صنایع

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 60915

به "کشاورزان از زمان طلایی برای کشت گندم و جو استفاده کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشاورزان از زمان طلایی برای کشت گندم و جو استفاده کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید