طرز تهیه کدو پلو مازندرانی: طعم دلچسب پاییز در سفره ایرانی

به گزارش مجله سرگرمی، کدو پلو، یا کهی پلا، یکی از غذاهای سنتی و اصیل مازندران است که با فرا رسیدن فصل پاییز و برداشت کدو حلوایی، عطر و طعم دلچسب خود را به سفره‌های ایرانی می‌آورد. این غذای خوشمزه و رنگارنگ، علاوه بر طعم لذیذ، از خواص تغذیه‌ای فراوانی نیز برخوردار است و می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی برای اعضای خانواده سرو شود.

طرز تهیه کدو پلو مازندرانی: طعم دلچسب پاییز در سفره ایرانی

برای مطالعه بیشتر با wallpaper7.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

مهم ترین ماده غذایی موجود در این غذا کدوتنبل است که با برنج مخلوط شده و سرو می گردد. علاوه بر طعم بی نظیر این غذا خوشبختانه می توانیم ادعا کنیم که با غذایی کاملاً سالم روبه رو هستیم. کدوتنبل علاوه بر کاهش ریسک ابتلا به سرطان برای مقابله با پیری چشم و قند خون بسیار مفید است. تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود کارکرد ریه ها از دیگر خواص این ماده غذایی است که ارزش آن را دوچندان می نماید.

با اینکه کدوتنبل یک ماده غذایی سلیقه ایمحسوب می گردد و ممکن است بعضی افراد با آن ارتباط خوبی برقرار نکنند، اما به شماتضمین می کنیم که کدو پلوی مازندرانی نظر این افراد را نسبت به کدوتنبل تغییر می دهد.حتی کسانی که از کدوتنبل خوششان نمیاد هم این غذای بی نظیر را می پسندند.

خبر خوب این است که برای تهیه کدو پلومازندرانی به مواد اولیه چندانی احتیاج ندارید، اما باید حدود 2 ساعت زمان برای آماده سازیو پخت این غذا صرف کنید.

مواد اولیه برای تهیه کدو پلو

مادهمقدار
پیاز2 عدد (متوسط)
کدو تنبل200 تا 300 گرم (خرد شده مکعبی)
سیر4 تا 6 حبه (ساطوری شده)
نمک و فلفلبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
دارچینبه مقدار لازم
سینه مرغ2 عدد

طرز تهیه کدو پلو مازندرانی

مرحله اول

پیاز را نگینی نموده و در تابه ای با نمک و زردچوبه و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه مرغ به حد کافی سرخ شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا مرغ کاملاً بپزد. آب مرغ باید کاملاً غلیظ گردد.

مرحله دوم

پیاز دیگری را خرد نموده و تفت دهید، سپس سیر را به آن اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید. بعدازاینکه عطر سیر بلند شد کدوهای خردشده را به ترکیب اضافه نموده و پس از کمی تفت دادن به آن زردچوبه و دارچین اضافه کنید.

مرحله سوم

حالا مرغ های سرخ شده را به کدو اضافه نموده و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزد.

مرحله چهارم

حالا برنجی که از قبل آبکش کردید را به صورت لایه لایه با مواد تهیه شده مخلوط کنید و بگذارید برنج با مواد تهیه شده روی حرارت بسیار کم دم بکشد.

تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه:

  1. کدو حلوایی: کدو حلوایی، ماده اصلی کدو پلو، سرشار از ویتامین A، C، E و همچنین بتاکاروتن است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم و پوست و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان کمک می‌کند. فیبر موجود در کدو حلوایی نیز به تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون یاری می‌رساند.

  2. برنج: برنج، یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی ایرانیان، منبع کربوهیدرات و انرژی است. همچنین، برنج حاوی ویتامین‌های گروه B، آهن و فیبر بوده و به حفظ سلامت قلب، اعصاب و عضلات کمک می‌کند.

  3. مرغ: مرغ، منبعی غنی از پروتئین، ویتامین B12، نیاسین و فسفر است که برای رشد و ترمیم بافت‌ها، تقویت سیستم عصبی و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

  4. پیاز: پیاز، یکی از صیفی‌جات پرخاصیت، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

  5. زردچوبه: زردچوبه، ادویه‌ای محبوب در آشپزی ایرانی، دارای خواص ضد التهابی، ضد عفونی‌کننده و ضد سرطانی است. همچنین، کورکومین موجود در زردچوبه به تقویت حافظه، بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می‌کند.

  6. زعفران: زعفران، گران‌ترین ادویه جهان، علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیر، خواص دارویی فراوانی نیز دارد. زعفران به بهبود خلق و خو، کاهش اضطراب و افسردگی، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های neurodegenerative کمک می‌کند.

  7. نمک: نمک، چاشنی اصلی غذاها، برای حفظ تعادل الکترولیت‌ها در بدن و تنظیم فشار خون ضروری است. با این حال، مصرف بیش از حد نمک می‌تواند مضر باشد و به همین دلیل، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.

  8. فلفل سیاه: فلفل سیاه، ادویه‌ای تند و تیز، به هضم غذا کمک می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد. همچنین، فلفل سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان کمک می‌کند.

  9. روغن: روغن، یکی از ارکان اصلی آشپزی، منبع چربی و کالری است. در تهیه کدو پلو مازندرانی می‌توان از روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون یا روغن آفتابگردان استفاده کرد که برای سلامتی مفید هستند.

  10. کشمش: کشمش، میوه خشک انگور، سرشار از فیبر، آهن، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است. کشمش به تقویت حافظه، بهبود عملکرد گوارش، تنظیم فشار خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

سخن پایانی:

کدو پلو مازندرانی، غذایی خوشمزه، مغذی و پرخاصیت است که به راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد. با طبخ این غذا، می‌توانید از طعم دلچسب پاییز لذت ببرید و از خواص بی‌نظیر مواد اولیه آن بهره‌مند شوید.

انتشار: 26 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 53174

به "طرز تهیه کدو پلو مازندرانی: طعم دلچسب پاییز در سفره ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کدو پلو مازندرانی: طعم دلچسب پاییز در سفره ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید