چگونه انواع مواد غذایی را برای مدت طولانی در یخچال تازه و سالم نگه داریم؟
به گزارش مجله سرگرمی، هیچ چیز بدتر از این نیست که مجبور شوید میوه، سبزیجات و لبنیات را فقط به علت نگهداری نامناسب در سطل زباله پرتاب کنید. به جای دور ریختن سبزیجات، چند دقیقه ای بیشتر صرف بسته بندی مجدد آن ها کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. در این مطلب از خبرنگاران مگ نکات و ترفندهایی گفته شده است که شما را در حفظ تازگی مواد غذایی درون یخچال هدایت می نماید. با ما همراه باشید.

نکاتی برای نگهداری مواد غذایی به جای مانده در یخچال
1. تمام مواد غذایی به جامانده را در ظروف شفاف با درهای ضد نفوذ نگهداری کنید. ظروف شیشه ای با درهای محکم و ضد نفوذ، مواد غذایی شما را تا حد ممکن تازه نگه می دارند.
2. از قانون اولین ورود، اولین خروج پیروی کنید. بنابراین همواره در ابتدا سراغ قدیمی ترین مواد غذایی در یخچال بروید و پیش از همه آن را مصرف کنید.
3. غذاهای به جامانده را ظرف دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید. نیازی به صبر کردن برای خنک شدن غذاهای داغ قبل از ذخیره سازی نیست. یخچال های مدرن می توانند گرما را کنترل نمایند.
4. به جامانده غذا را برای ریختن در تعدادی ظروف کوچک و مسطح تقسیم کنید تا سریع تر خنک شوند. زیرا بعضی از باکتری ها در فرایند پخت هم زنده می مانند و اگر غذا در دمای اتاق به مدتی طولانی بماند، ممکن است این باکتری ها فرصت رشد پیدا نمایند.
5. حتماً مطمئن شوید که دمای یخچال شما روی 40 درجه فارنهایت (تقریباً 5 درجه سانتی گراد) یا کمتر تنظیم شده باشد. در زمان استفاده از یخچال نباید فقط به تنظیمات کارخانه ای بسنده کنید. بلکه ضروری است از دماسنج یخچال نیز یاری بگیرید و دمای واقعی آن را تعیین و تنظیم کنید.
6. به جامانده ماهی تن، مربا یا دیگر غذاهای کنسروی را به قوطی برنگردانید. هنگامی که در قوطی باز می گردد، فلز به جای مانده روی لبه ها می تواند به غذا نفوذ کند و طعم فلزی در غذا به جا بگذارد.
7. حتماً مواد غذایی به جامانده در یخچال را در عرض سه تا پنج روز بهره ببرید یا آن ها را حداکثر بعد از چهار ماه فریز کردن، مصرف کنید.
نحوه نگهداری از لبنیات در یخچال
1. هنگام خرید محصول لبنی نو، مانند یک بطری شیر تازه، محصول قدیمی را داخل یخچال نزدیک تر قرار دهید تا قبل از رسیدن به تاریخ انقضا مصرف گردد.
2. پنیر، ماست، خامه ترش، شیر و خامه را در ظروف بسته بندی کارخانه ، درون یخچال نگهداری کنید. با این حال اگر شیر را به یک پارچ یا خامه ترش را به یک کاسه برای سرو منتقل نموده اید، آن ها را به ظروف اصلی باز نگردانید. در عوض پارچ یا کاسه را با پلاستیک محکم بپوشانید.
3. پنیرهای سفت را در همان بسته بندی فروشگاه تا پیش از زمان استفاده نگهداری کنید. سپس آن ها را داخل کاغذ مومی، فویل یا پلاستیک گشاد بپیچید.
4. بطری های پلاستیکی شیر نسبت به کارتن های مقوایی مقبول تر هستند، زیرا باکتری ها می توانند در نزدیکی دهانه مقوا رشد نمایند و هر بار که یک لیوان شیر می ریزید، وارد لیوان شوند. با وجود این تا هنگامی که از شیر در مدت زمان ماندگاری و پیش از انقضا استفاده می کنید، نوشیدن آن خطرناک نخواهد بود.
5. هرگز شیر را داخل قفسه های در یخچال نگهداری نکنید. این قفسه ها گرم ترین نقطه یخچال هستند. قفسه های در، فقط برای نوشیدنی ها و چاشنی های فاسدنشدنی مناسب است.
نکاتی برای ماندگاری و تازگی سبزیجات در یخچال
1. میوه ها و سبزیجات را جدا از هم نگه دارید. در واقع باید فضای نگهداری هر نوع میوه و صیفی جات با نوع دیگر آن ها یکی نباشد. مثلاً سیب در کنار سیب، هویج با هویج، موز در کنار موز باید قرار گیرد. زیرا میوه ها و سبزیجات گازهای متفاوتی فراوری می نمایند که هر کدام می تواند باعث خراب شدن دیگری گردد.
2. اگر سبزیجاتی که خریده اید، شنی یا کثیف به نظر می رسند، آن ها را خوب بشویید سپس خشک کنید. به عنوان نمونه خرید کاهو از بازار کشاورزان، با کثیفی همراه است و باید در ابتدا آن را بشویید و بعد آن را به خوبی خشک کنید. سپس این سبزیجات را قبل از قرار دادن در کیسه پلاستیکی در یک حوله کاغذی تمیز بپیچید. در غیر این صورت هرگز آن ها را قبل از سرد کردن، نشویید. رطوبت می تواند سبب بیشتر شدن کپک و پوسیدگی گردد. ضمناً میوه ها و سبزیجاتی که خریده اید، در دمای اتاق باید حتماً از کیسه خارج گردد.
3. میوه ها و سبزیجات خورد شده را در یخچال داخل کیسه های پلاستیکی غیر وکیوم و کمی باز نگهداری کنید. با این روش، محیط مرطوب حفظ می گردد و بعلاوه در داخل آن هوا گردش خواهد داشت.
4. مرکبات را می توانید در دمای اتاق نگهدارید. با این حال، هنگامی که مقدار لیموی ترش یا پرتقال شما فراوان است، بهتر است آن ها را در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. گوجه فرنگی و آووکادو نیز همین شرایط را دارند. اگر مرکبات آغاز به تغییر کرد، می توانید میوه ها را تکه تکه نموده و سپس آن ها فریز کنید. استفاده از این تکه های منجمد به عنوان مکعب های یخ برای نوشیدنی، فکری عالی است.
5. مرکبات را در دمای اتاق نگه دارید. بعلاوه پیاز، سیب زمینی و موسیر را باید در یک مکان تاریک و خنک مثل سبدهای سیب زمینی و پیاز نگهداری کنید تا تازه بمانند. هرگز این محصولات را داخل کیسه های پلاستیکی در دمای اتاق نگهداری نکنید، زیرا این کار باعث فساد آن ها خواهد شد. اگر پیاز را خورد نموده اید، باید آن ها را در یک کیسه بگذارید و از آن ها تا زمان استفاده مجدد، در یخچال نگهداری کنید. در این شرایط پیازهای برش خورده در یخچال، حدود یک هفته سالم خواهد ماند.
6.اگر عادت ندارید که هر چه می خرید را در همان روز بخورید، بهتر است موزهای سبز را خریداری کنید و آن ها به دور از دیگر میوه ها داخل یخچال قرار دهید. موز مقادیر زیادی گاز اتیلن آزاد می نماید و این گاز می تواند به سرعت، دیگر میوه ها را از بین ببرد.
7. سیب را می توانید داخل کاسه مخصوص بریزید و بدون روکش روی میز خانه نگهدارید. مطمئن شوید که آن ها در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگرفته اند.
8. فقط به قرار دادن وسایل در یخچال فکر نکنید؛ ظرف نگهداری نیز بسیار مهم است. از سیزیجات باید در مقابل هوای سرد یخچال محافظت کرد. سبزیجات را داخل یک کیسه پلاستیکی فیزر یا کیسه های زیپ دار قرار دهید یا آن ها را داخل حوله آشپزخانه بدون پرز بپیچید و سپس داخل یخچال قرار دهید.
15 میان وعده سالم برای حفظ انرژی و نشاط در طول روز
چگونه این مواد غذایی را طولانی تر داخل یخچال نگهداریم؟
مارچوبه
سرهای لطیف و نیزه های مارچوبه هنگامی که بسته بندی و نگهداری می شوند به سرعت پژمرده می شوند. برای ماندگاری بیشتر این محصول، می توانید داخل یک لیوان بلند، حدود 2.5 سانتی متر آب سرد بریزید. حدود 2.5 سانتی متر از انتهای هر ساقه را و مارچوبه را داخل لیوان قرار دهید. مطمئن شوید تمام انتهای ساقه گیاه درون آب است. سر همانند نیزه این گیاه را نیز با یک کیسه پلاستیکی به صورت چادر و چتر بپشوانید. به وسیله انجام این روش، مارچوبه تا یک هفته در یخچال تازه می ماند.
انواع توت ها
معمولاً توت ها قبل از اینکه فرصتی برای خوردن همه آن ها داشته باشیم، خراب می شوند. یکی از راه های کاهش رشد باکتری این است که آن ها را به محلول 1 قسمت سرکه و 3 قسمت آب آغشته کنید. سپس توت ها را آبکش کنید و قبل از نگهداری در یخچال، توت ها درارون یک حوله کاغذی یا سطل توت کاملاً خشک قرار دهید.
کرفس
اگر کرفس محکم در فویل آلومینیومی پیچیده گردد، دوام بیشتری خواهد داشت. تنها نکته منفی این بسته بندی، این است که نمی توانید شرایط کرفس را هر از گاهی بدون باز کردن و آنالیز مشاهده کنید. کرفس شامل 95 درصد آب است، بنابراین منطقی است که می توانبد آن را در آب ذخیره کنید. کرفس ها را به میزان های کوچک خورد کنید و آن ها را در یک ظرف قرار دهید. داخل ظرف را با آب بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید.
زنجبیل تازه
ریشه زنجبیل را داخل یک کیسه پلاستیکی با حداقل هوا یا یک ظرف با در محکم قرار دهید و سپس داخل یخچال قرار دهید. برای ماندگاری بیشتر ریشه زنجبیل می توانید آن را به صورت کامل یا برش خورده فریز کنید. بعلاوه می توانید پوست آن را گرفته و رنده کنید و سپس آن را در ظرفی محکم برای ماندگاری در فریزر بریزید.
گوجه فرنگی
نگهداری از گوجه فرنگی کمی پیچیده تر از سایر مواد است. گوجه فرنگی های نارس را تا زمانی که برسند می توانید روی پیشخوان آشپزخانه نگهداری کنید. گوجه فرنگی های کاملا رسیده بهتر است در دمای 55 درجه فارنهایت (تقریباً 13 درجه سانتی گراد) نگهداری شوند.
در آخر
با یاری نکات گفته شده مواد غذایی خود را به مدتی طولانی تر، در یخچال نگهداری کنید. با یاری نگهداری صحیح، از اسراف و خرج هزینه برای خرید مجدد جلوگیری کنید. بعضی از میوه ها و سبزیجات از رطوبت و دمای پایین استفاده می نمایند، در حالی که بعضی دیگر بهتر است خشک یا در دمای اتاق نگهداری شوند. تشخیص و آگاهی از چنین نکاتی، به حفظ تازگی محصولات غذایی یاری خواهد نمود.
منابع: realsimple, thespruceeats
منبع: دیجیکالا مگparisro.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز، زمستان، نوروز، بهار تابستان فرانسه
umeblog.ir: یومی بلاگ: آرشیو خبری و مقالات متنوع وب