چه نوع زیتونی بخوریم؟

به گزارش مجله سرگرمی، بعضی مطالعات نشان داده اند که خوردن زیتون های سیاه می تواند نقش ایبوپروفن را در تسکین بعضی درد ها در مفاصل و یا بافت های ارتباطی جایگزین کند. این به آن معنی است که زیتون های سیاه هم می توانند به عنوان کشنده درد عمل نمایند.

چه نوع زیتونی بخوریم؟

زیتون یکی از میوه های شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون های سبز آشنا هستند، اما بیشتر آن ها هیچ نظری در خصوص وجود زیتون های سیاه ندارند. اما آیا می دانید که زیتون های سبز و هم زیتون های سیاه از یک نوع هستند.

مهم ترین سوال مطرح می گردد چه چیزی زیتون ها را اینقدر متفاوت می سازد؟ خوب، همانطور که در بالا ذکر شد، زیتون های سیاه و هم زیتون های سبز از انواع مشابهی می آیند. تنها چیزی که آن ها را متفاوت می نماید زمانی است که چیده می شوند زیتون های سبز قبل از رسیدن و یا خام انتخاب می شوند در حالی که زیتون های سیاه در حالی که می رسند انتخاب می شوند زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل خواهد شد و به همین دلیل زیتون سیاه نامیده می گردد.

واقعیت های غذایی زیتون

زیتون حاوی 115 - 145 کالری در هر (100 گرم)، یا حدود 59 کالری در هر 10 زیتون است.

واقعیت های غذایی برای 100 گرم از زیتون های رسیده:

کالری:115

آب:80 %

پروتئین:0.8 گرم

کربوهیدرات:6.3 گرم

شکر:0 گرم

فیبر:3.2 گرم

چربی:10.7 گرم

اشباع شده:1.42 گرم

چربی تک غیراشباع:7.89 گرم

چندغیراشباع:0.91 گرم

سوال بعدی در خصوص ارزش های غذایی آن است، مواد مغذی زیتون سیاه بالاتر یا کم تر از زیتون سبز است؟ واقعیت این است که زیتون های سبز و زیتون های سیاه شامل مقادیر مغذی مشابهی هستند که غنی از فواید ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها مثل فلانوئید و پلی فنول ها، اولئوروپئین، هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اسید اولانولیک، کورستین و چندین مواد معدنی ضروری مثل آهن و مس هستند. اما صرفنظر از رنگ، بافت و طعم نیز کاملا متفاوت هستند. زیتون سبز بافت سفت تری دارد و طعم آن در مقایسه با زیتون های سیاه، تلخ است.

فواید زیتون سیاه و سبز:

بهبود سلامت چشم:

مصرف زیتون سیاه می تواند مصرف روزانه ویتامین آ را تامین کند. همانطور که می دانید یکی از مزایای ویتامین آ این است که سلامتی چشم و بینایی را بهبود می بخشد.

منبغ غنی آنتی اکسیدان:

همانطور که در بالا ذکر شد، زیتون ها می تواند به مقداری از آنتی اکسیدان قوی مثل پلی فنول ها و فلانوئید بدن شما را تامین کند نه تنها این، زیتون های سیاه نیز غنی از ویتامین ث، ویتامین ای و ویتامین آ هستند.

تقویت فراوری گلبول های قرمز خون:

آهن برای فراوری گلبول های قرمز خون یا سلول های خونی قرمز لازم است. نقش اصلی گلبول های قرمز، توزیع اکسیژن و مواد غذایی به کل سلول های بدن است. عدم وجود آهن می تواند منجر به فراوری پایین گلبول های قرمز و تاثیراتی مانند تهوع، سردرد، میگرن و کم خونی گردد.

بهبود شکم:

زیتون ها غنی از فیبر هستند و یکی از فواید سلامتی فیبر، شکم سالم است. نه تنها آن، بلکه ویتامین ایی موجود در زیتون نیز برای سلامت گوارش بسیار عالی است.

منبع عالی ویتامین ایی:

در خصوص فواید سلامتی ویتامین ایی چه می دانید؟ این نوع ویتامین در میان آنتی اکسیدان موجود است و همچنین مسئول پوست و شکم سالم و کاهش خطر توسعه سلول های سرطانی است.

کاهش ریسک سرطان کولون:

یک چیز دیگر که در خصوص ویتامین ایی باید بدانید، زمانی که ویتامین ایی با تک چربی اشباع نشده ترکیب می گردد، آن ها می توانند با سرطان روده عظیم مبارزه و آن را کاهش دهند.

مفید برای استخوان ها و بافت بدن:

بعضی مطالعات نشان داده اند که خوردن زیتون های سیاه می تواند نقش ایبوپروفن را در تسکین بعضی درد ها در مفاصل و یا بافت های ارتباطی جایگزین کند. این به آن معنی است که زیتون های سیاه هم می توانند به عنوان کشنده درد عمل نمایند.

درمان طبیعی پوست:

ترکیب ویتامین ث و ویتامین ایی که در زیتون های سیاه یافت می شوند دلایلی هستند که چرا این میوه به طور مرتب به عنوان درمان طبیعی پوست در نظر گرفته می شوند. ویتامین ایی فراوری کلاژن را افزایش خواهد داد در حالی که ویتامین ایی از بازسازی سلول های بهینه پوست اطمینان حاصل خواهد نمود.

ویژگی های ضد التهابی:

بعضی مطالعات ثابت نموده اند که زیتون های سیاه حاوی بعضی ترکیبات فعال هستند که می توانند رشد آنزیم های خاص را مهار نمایند که می تواند منجر به التهاب گردد.

تقویت قلب:

ریشه مسائل قلبی، التهاب است و همانطور که در خصوص قبلی گفته شد، زیتون های سیاه حاوی بعضی خواص ضد التهاب قوی هستند که می تواند از بعضی بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند.

کاهش فشار خون بالا:

زمانی که از قلب محافظت می گردد کاهش علایم فشار خون بالا بخشی از نتیجه است، اما باید در خصوص زیتون های سیاه کنسرو شده دقت داشته باشید، چون حاوی سدیم بیشتری است که می تواند سلامت قلبی و عروقی شما را به خطر بیندازد پس مهم است که همواره برچسب ها را بخوانید، چون ترکیبات نگهدارنده ممکن است برای سلامتی شما خطرناک باشند.

مدیریت سطح کلسترول:

اگرچه زیتون های سیاه حاوی چربی ها هستند، اما هنوز هم چربی های تک اشباعی خوب هستند که می توانند به مدیریت سطح کلسترول شما یاری نمایند. به همین دلیل است که زیتون های سیاه از غذا های سالم هستند که سطح کلسترول پایینی را برای آن هایی که می خواهند سطح سالم کلسترول را داشته باشند، توصیه می نمایند.

تنظیم سطح قند خون:

نه تنها برای قلب و کلسترول خوب نیست، خوردن زیتون های سیاه نیز برای بیمارانی که مبتلا به انواع خاصی از دیابت تشخیص داده شده اند، خوب است. به عبارت دیگر، مصرف آن به طور منظم می تواند به تنظیم سطح قند خون یاری کند.

تقویت مو:

زیتون های سیاه نه تنها برای پوست خوب بلکه برای مو خوب هستند این اتفاق در دوران کودکی می افتد. اگر بچه هایی به با مو های نازک دارید آن ها را تشویق کنید که زیتون های سیاه را مصرف نمایند تا مو های ضخیم و سالم داشته باشند.

تقویت حافظه:

زیتون ها حاوی پلی فنول ها، یک ماده شیمیایی طبیعی است که استرس اکسیداتیو را در مغز کاهش می دهد. با خوردن روزانه زیتون می توانید به بهبود حافظه یاری کنید.

کنترل اشتها:

با خوردن چند زیتون قبل از غذا، می توانید اشتها خود را کنترل کنید. این امر به این دلیل است که اسید های چرب اشباع نشده موجود در زیتون های سالم، فرآیند هضم را آهسته و هورمون را تحریک می نمایند که پیغام سیری و رضایت را به مغز ارسال کند.

یاری به کاهش وزن:

با مصرف زیتون چربی داخل سلول ها تجزیه و چربی شکم کاهش می یابد هم چنین گفته شده این افراد کالری کمتری دریافت می نمایند در نتیجه احتمال اضافه وزن در آن ها پایین تر است و با مصرف زیتون ترشح هورمون سیری به نام سروتونین افزایش می یابد و به فراوری آدیپونکتین که یک ماده شیمیایی موثر در سوختن چربی است یاری می نماید. افرادی که به دنبال لاغری هستند می توانند با خوردن 10 زیتون قبل از غذا سرعت هضم و تا 20 در صد اشتها را کاهش دهند.

افزایش گلوتاتیون در خون:

گلوتاتیون یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در بدن است و مطالعه ای نشان داد که خوردن زیتون به مقدار زیادی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در خون می گردد.

کاهش آلرژی:

از دیگر مزایای زیتون کاهش آلرژی است. آنالیز های اجرا شده نشان می دهد عصاره زیتون به عنوان آنتی هیستامین در بدن عمل می نماید. زیتون می تواند واکنش هیستامین نسبت به آلرژن ها که در بدن اتفاق می افتد، را کاهش دهد واکنشی که باعث می گردد در حین تجربه آلرژی نشانه های ناخوشایندی را تجربه کنیم.

مبارزه با استرس اکسیداتیو:

اولئوروپین یکی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در زیتون است. اولئوروپین از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها و بافت ها جلوگیری می نماید و در نتیجه از پیری و بیماری جلوگیری می نماید.

جلوگیری از لخته شدن خون:

زیتون سرشار از ترکیبات مفید برای قلب به نام فنول است که خطر تشکیل لخته خون را در افرادی که کلسترول بالا دارند کاهش می دهد.

افزایش باروری:

آنالیز های نشان داده، بیمارانی که چربی های تک اشباع نشده بیشتری مانند ماده موجود در زیتون، مصرف می نمایند را در رژیم غذایی شان گنجانده اند 3.5 برابر شانس لقاح پیروز تری داشتند.

بهبود سیستم ایمنی بدن:

زیتون مواد مغذی ضروری و اسید های چرب بدن را تامین می نمایند که با التهاب و آسیب مبارزه می نمایند و به روش های مختلف سیستم ایمنی بدن را بهبود می دهد. بدن می تواند با ویروس ها و باکتری هایی که مضر هستند، مبارزه کند هنگامی که سیستم ایمنی بدن عملکرد خوبی دارد.

مبارزه با بیماری آلزایمر:

آلزایمر یکی از شایع ترین بیماری های دنیا بشمار می رود که بر اثر تحلیل رفتن عصب ها رخ می دهد. از ویژگی اصلی این بیماری، می توان تجمع پلاکت های بتا آمیلوئید در سلول های مغزی را نام برد، اما مواد موجود در زیتون ممکن است به از بین بردن این پلاک ها از سلول های مغزی یاری نمایند. رژیم غذایی مدیترانه ای که حاوی زیتون و روغن زیتون است، تأثیری خوبی بر عملکرد مغز دارد

پیشگیری از سرطان روده:

هنگامی که ویتامین ایی با چربی های تک اشباع شده ترکیب می گردد، می تواند با سرطان روده مقابله کند و احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. زیتون منبع سرشار از ویتامین ایی است.

کاهش ابتلا به سرطان سینه:

طبق پژوهش های اجرا شده زنان یونانی که در رژیم غذایی خود زیتون بیشتری داشتند 22 درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه در آن ها کمتر بود.

درمان التهاب پانکراس:

سعی کنید زیتون و روغن زیتون را به رژیم غذایی تان بگنجانید، زیرا با خاصیت شفا بخشی که دارد در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. زیتون فلاونوئید دارد که می تواند از آسیب به پانکراس محافظت نمایند و به دلیل خاصیت ضد درد و ضد التهابی که دارد، می تواند برای برطرف التهاب و درد شدید ناشی از التهاب پانکراس موثر واقع گردد.

هشدار هایی در خصوص خوردن زیتون:

مهم ترین چیزی که باید بعد از انتخاب زیتون ها بدانید و سپس به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید اثر جانبی است که ممکن است رخ دهد.

آلرژی:

در حالی که آلرژی مربوط به گرده درخت زیتون، شایع است، اما آلرژی به خود زیتون نادر است.

پس از خوردن زیتون، افراد حساس ممکن است واکنش های آلرژیک را در دهان یا گلو تجربه نمایند.

فلزات سنگین:

زیتون ممکن است حاوی فلزات سنگین و مواد معدنی نظیر بورون، گوگرد، قلع و لیتیوم باشد.

مصرف یک مقدار زیاد از فلزات سنگین ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند و ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. با این حال، مقدار این فلزات در زیتون به طور کلی زیر حد مجاز قانونی است. بنابراین، این میوه ایمن در نظر گرفته می گردد.

آکریلامید:

آکریلامید با افزایش خطر ابتلا به سرطان در بعضی مطالعات مرتبط است، اگرچه دیگر دانشمندان ارتباط را مورد سوال قرار می دهند.

با این حال، مقامات توصیه می نمایند میزان مصرف آکریلامید را تا حد ممکن محدود نمایند.

بعضی از انواع زیتون - به خصوص - زیتون های رسیده سیاه کالیفرنیا ممکن است حاوی مقادیر بالایی از آکریلامید به دلیل پردازش باشند.

می تواند باعث اسهال گردد:

چربی بالای موجود در زیتون ممکن است باعث بعضی مسائل گوارشی مانند اسهال گردد. زیتون خواص روان نمایندگی دارد پس وقتی به مقدار زیاد از آن مصرف کنید، سیستم بدنی ما نمی تواند بطور کامل آن را هضم کند در نتیجه، باعث اسهال خفیف تا متوسط می گردد.

silverseven.ir: سیلور 7 | مجله فناوری های رایانه ای، علوم کامپیوتری

slimfa.ir: اسلیم فا | مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس

tafatton.ir: تفطن، گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل

منبع: همگردی
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 132201

به "چه نوع زیتونی بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه نوع زیتونی بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید