چند روش عالی برای خواندن درس هایی که از آن ها متنفرید!

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: گاهی اوقات مجبورید درس هایی را بخوانید که تنها فکر کردن به آن ها باعث می گردد احساس خستگی و بی حوصلگی کنید. البته شما تنها نیستید. بیشتر دانشجویان اغلب ترجیح می دهند به انتخاب خود درس بخوانند، اما به ناچار باید درس های دیگر را هم مطالعه نمایند. درس هایی که به نظر لازم نمی شوند، اما برای تمام کردن ترم و دریافت مدرک ضروری اند.

چند روش عالی برای خواندن درس هایی که از آن ها متنفرید!

ممکن است شما هم از برخی از درس هایی که باید بخوانید متنفر باشید، اما با کمی تامل و مدارا و 10 روش مفیدی که در ادامه می گوییم، از عهده خواندن شان برمی آیید.

1. نوع رفتارتان را در خصوص درسی که ازش متنفرید تغییر دهید

احتمالاً بیشتر از هر چیزی، از درسی که باید بخوانید نفرت دارید، اما بهتر است دیدگاه مثبت تری در خود ایجاد کنید. چند راهکار ساده این مشکل را حل می نماید. اول از همه دنبال مباحثی بگردید که ممکن است در آن درس دوست داشته باشید و بیشتر روی همان مباحث تمرکز کنید تا بتوانید کمی از درس خواندن لذت ببرید. به این فکر کنید که چرا اصلاً باید این درس را بخوانید. اگر به درد سال ها تحصیلی بعدیتان می خورد یا در رسیدن به اهداف مالیتان نقش دارد، ارزش آن را دارد که برایش وقت بگذارید و کوشش کنید.

2. برای یادگیری درسی که دوست ندارید زمان معین کنید و برنامه بچینید

هر چه بیشتر خود را وقف یادگیری درسی کنید که دوستش ندارید، نتایج بهتری می گیرید. اما اگر از فکر خواندنش فراری هستید، بازه های زمانیِ طولانی در نظر بگیرید که بتوانید حین مطالعه به طور مرتب استراحت کنید.

ضمناً از انبار کردن درس ها و شب امتحانی بودن خودداری کنید. اگر در طول ترم نتوانید برای درسی که دوستش ندارید وقت بگذارید، آخر ترم هم این کار را نمی کنید. اما با مطالعه مستمر و هرروزه در امتحانات نهایی پیروز می شوید.

3. شیوه های یادگیری خود را آزمایش کنید

هر کسی شیوه یادگیری مخصوص به خودش را دارد. ممکن است شما از روش تدریس درسی خوش تان نیاید. ممکن است استاد به آن درس مسلط نباشد یا این که شما از سخنرانی های طولانی و خسته کننده بدتان بیاید. با این شرایط سعی کنید دنبال روش های دیگری برای یادگیری باشید. مثلاً از ویدئو های آموزشی و کتاب های صوتی و مصاحبه های جالب بهره ببرید یا مطالعه گروهی داشته باشید. هدف این است که از هر راهی بهره ببرید تا موضوعات درس را خوب یاد بگیرید. شاید خوب یاد دریافت، نظرتان را تغییر دهد و باعث گردد به آن درس علاقمند شوید.

4. روش های جدیدی برای یادگیری پیاده کنید

همان طور که در خصوص قبلی هم اشاره کردیم، بیشتر مواقع از درسی بدتان می آید که نمی توانید آن را بفهمید. در این مواقع از استاد، هم کلاسی یا حتی معلم سرخانه یاری بگیرید! اگر کسی را پیدا کنید که عاشق آن درس باشد، می تواند خیلی خوب به شما یاد دهد و شما را هم به آن درس علاقمند کند. به علاوه ممکن است مسائل جذابی در خصوص آن درس بگوید که خودتان قبلاً هیچوقت فکرش را نمی کردید. ضمناً از منابع آنلاین مثل فیلم ها و ویدئو های آموزشی هم می توانید بهره ببرید. در برخی از این ویدئو ها از انیمیشن استفاده شده است که درس خواندن را برایتان جذاب تر می نماید.

5. مباحثی را که یاد می گیرید جمع بندی کنید و به طور خلاقانه ارائه دهید

این روش مخصوصاً برای کسانی که یادگیری سمعی یا بصری دارند کارایی دارد. از مباحثی که یاد می گیرید، نمودار بکشید و نقشه ذهنی و شکل تهیه کنید. از خودتان وقتی مبحثی را شرح می دهید فیلم بگیرید. صدایتان را برای دوره مربوط به هر فصلی که می خوانید ضبط کنید و یا هر فصل را به صورت جدا خلاصه نویسی کنید. برای مطالب طولانی، آهنگ ماندگار بسازید و هر روز تکرارش کنید تا در ذهن تان بماند. خوشبختانه با ابزار تکنولوژی جدید امتحان هر کدام از روش های گفته شده بسیار آسان و قابل انجام است.

6. درس را به کار هایی که انجام می دهید ربط دهید

هر درسی را اگر بتوانید به زندگی روزمره خود ربط دهید، بهتر یاد می گیرید. برای مثال به لیست مواد مغذی شامل چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها و این که چه تاثیری بر بدن دارند فکر کنید. در این مورد می توانید برای هر گروه غذایی، غذای مخصوصی را به عنوان نماینده در نظر بگیرید. برنج می تواند نوعی کربوهیدرات باشد. روغن نارگیل می تواند نوعی چربی محسوب گردد و تخم مرغ هم می تواند جای پروتئین قرار بگیرد. حال به غذا هایی که هر روز میخورید فکر کنید و تاثیراتی را که بر بدن دارند با استفاده از اطلاعات زیست شناسی خود بنویسید.

7. مباحث سخت را علامت بزنید

تا می توانید حاشیه نویسی کنید. هر وقت می خواهید مبحثی را بخوانید، یادداشت برداری کنید. زیر کلمات کلیدی خط بکشید و مطالب کلیدی را هایلایت کنید. هم زمان که یاد می گیرید قسمت های آسان را با برچسب آسان و قسمت های سخت را با برچسب سخت تعیین کنید. از این طریق می توانید با خواندن مباحث آسان کمی سرحال شوید و برای خواندن مباحث سخت وقت بیشتری اختصاص دهید. به علاوه هر چه بیشتر دوباره خوانی کنید، بهتر مطالب را به طور کامل یاد می گیرید.

8. با هم کلاسی های خود درس را جمع بندی کنید

محیط اطراف نقش بسیار بزرگی بر درس خواندن دارد. اگر با تنهایی درس خواندن مشکل دارید، با دوستان تان به طور گروهی درس بخوانید. اگر دوستان تان هم در آن درس مشکل داشتند، می توانید با هم فکری هم مسائل تان را رفع کنید. البته ممکن است پیدا کردن ساعت آزاد برای مطالعه گروهی کار سختی باشد، اما اگر پیروز شوید، می بینید که گروهی درس خواندن چقدر بیشتر لذت بخش است؛ و وقتی درس خواندن همراه با شادی باشد، باعث می گردد به درسی که دوستش ندارید هم علاقمند شوید.

9. به خودتان یادآوری کنید که این شرایط همیشگی نیست

به احتمال خیلی زیاد درسی که دوستش ندارید بیشتر از یک ترم ادامه نخواهد داشت و به زودی تمام می گردد. پس مجبور نیستید ترم های بعد هم آن را بخوانید. حتی اگر در سال های بعدی تحصیل تان به آن درس احتیاج پیدا کنید، باز هم بعد از اتمام مدرسه یا دانشگاه کاملاً از دستش راحت می شوید! پس یادتان باشد این درس فقط بخشی از دوره تحصیلی شما است نه چیزی که باید در تمام عمرتان تحملش کنید. با این طرز فکر می توانید خود را متقاعد کنید که کمی سختی بکشید و فقط برای یک ترم درسی که ازش متنفرید را بخوانید!

10. به روز امتحان فکر کنید

وقتی شب امتحان برسد، خواندن درسی که ازش متنفرید خیلی سخت می گردد. اما جواب دادن به سوالات امتحان به مراتب حتی سخت تر است. پس به جای این که شب امتحان پشیمانی بیاورید، از همین حالا آغاز کنید و مطالب را کم کم بخوانید تا چند ماه بعد استرس کمتری بکشید؛ و بیشتر از این از خواندنش متنفر نشوید! باور کنید مغزتان بابت فشار درسی کمتر تشکر خواهد نمود و نمر ه خیلی بهتری هم در امتحان می گیرید. این یعنی با یک تیر، دو نشان!

حرف آخر

خواندن درسی که دوستش ندارید ممکن است سخت و خسته کننده به نظر برسد، اما با این وجود، روش هایی وجود دارد که باعث می گردد خواندنش لذت بخش گردد. فقط کافی است یادتان باشد خواندن این درس همیشگی نیست. اما خوب می گردد اگر به روش های درس خواندن تان کمی عصاره خلاقیت اضافه کنید و هم چنین بیشتر خوشبین باشید. ممکن است مدتی طول بکشد، ولی اگر حوصله به خرج دهید، حتی ممکن است عاشق درسی شوید که روزی ازش متنفر بودید! پس 10 روشی را که گفتیم امتحان کنید تا شاهد پیشرفت در نمرات تان باشید. یادتان باشد درس خواندن می تواند خیلی لذت بخش باشد، به شرطی که روشش را بلد باشید.

منبع: collegeraptor

ak3fa.ir: مجله عکسفا، عکسها و رویدادهای اخیر دنیا

sanaye-90.ir: صنایع 90 | مجله خبری و تحلیلی صنایع

منبع: برترین ها
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 99701

به "چند روش عالی برای خواندن درس هایی که از آن ها متنفرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند روش عالی برای خواندن درس هایی که از آن ها متنفرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید