طرز تهیه: طعم اصیل ایرانی در تلفیق کباب و چلو: طرز تهیه چلوکباب وزیری
به گزارش مجله سرگرمی، چلوکباب وزیری، نامی پرآوازه در میان غذاهای سنتی ایرانی که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را به تسخیر خود درمیآورد. این غذای اصیل، ترکیبی هنرمندانه از کباب کوبیده و جوجه کباب است که در کنار پلو زعفرانی سرو میشود و تجربهای بینظیر از خوشمزگی را به ارمغان میآورد. در این مقاله، به سراغ طرز تهیه این غذای محبوب میرویم و در خلال آن، به خواص بینظیر مواد اولیه آن نیز پرداخته، تا سفری لذتبخش در دنیای آشپزی و سلامتی داشته باشیم.
برای مطالعه بیشتر با bestarticles.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
کباب وزیری چیست ؟ چلوکباب وزیری از کباب کوبیده و جوجه کباب تشکیل شده است و محبوبیت زیادی دارد. میکس این دو نوع کباب همراه با گوجه و فلفل کبابی طعم بی نظیری خواهد داشت. در ادامه ابتدا طرز تهیه جوجه کباب رستورانی و سپس طرز تهیه کباب کوبیده به شیوه حرفه ای را توضیح خواهیم داد. در نهایت شیوه سرو کباب وزیری همراه با چلو زعفرانی را معرفی می کنیم.
طرز تهیه جوجه کباب برای چلوکباب وزیری
به منظور تهیه این غذا برای دو الی سه نفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
جوجه | 2 عدد |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم شده | یک الی 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد متوسط |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
کره، فلفل سیاه و نمک | به میزان لازم |
چند نکته:
ترجیحا از جوجه هایی به وزن یک کیلوگرم بهره ببرید.
- اگر می خواهید جوجه کباب طعم تندی داشته باشد، مقداری فلفل قرمز نیز به مواد اولیه اضافه کنید.
دستور تهیه:
ابتدا پوست جوجه ها را بگیرید و آن ها را کاملا بشویید.
جوجه ها را خرد کنید. برای خرد کردن جوجه ها ابتدا بالا ها را همراه با مقداری از گوشت کتف جدا نمایید، سپس ران های مرغ را جدا نموده و سینه مرغ را نیز از وسط به دو نیم تقسیم کنید. اکنون تکه های مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم نمایید.
- ابتدا زعفران را به مرغ اضافه کنید و با دست بهم بزنید تا تمام قسمت های مرغ به زعفران آغشته شود.
- پیازها را خلال کنید و به مرغ اضافه کنید.
سپس آبلیمو، ماست و فلفل را نیز به مرغ ها اضافه کنید و کمی بهم بزنید تا گوشت کاملا به سس آغشته شود.
- درب ظرف را با کاغذ آلومینیوم یا سلفون بپوشانید و به مدت شش الی هشت ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار شود.
پس از این مدت، جوجه ها را به سیخ بزنید. توجه داشته باشید که پیاز ها را جدا کنید، زیرا هنگام کباب کردن می سوزند و به گوشت مرغ می چسبند.
کره را ذوب کنید و هنگامی که جوجه ها را روی منقل قرار دادید، مقداری کره به آن بزنید.
- در اواخر پخت جوجه، کمی به آن نمک بزنید.
طرز تهیه جوجه کباب برای چلوکباب وزیری به همین آسانی است، اما توجه داشته باشید که هر دو نوع کباب را باید همزمان با یکدیگر طبخ کنید، زیرا باید کنار هم سرو شوند.
طرز تهیه کباب کوبیده برای چلوکباب وزیری
به منظور تهیه این غذا برای سه الی چهار نفر،به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
گوشت مغز ران گوساله | 250 گرم |
گوشت پشت بازو گوسفند | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
نمک | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | به تعداد دلخواه |
دستور پخت:
گوشت ها را کاملا بشویید و خرد کنید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
گوشت را چرخ کنید و به مدت 15 الی 20 دقیقه آن را ورز دهید.
- به این دلیل که گوشت در اثر ورز دادن گرم شده است، آن را به مدت تقریبی نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
پیاز را رنده ریز کنید و آب آن را کاملا بگیرید. برای اینکار پیاز را در صافی ریخته و آنقدر با دست فشار دهید تا هیچ آبی نداشته باشد. اگر آب پیاز کاملا گرفته نشود، کباب در منقل می افتد.
- پیاز، گوشت و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و کمی ورز دهید.
اکنون آغاز به سیخ دریافت کباب ها کنید. برای این منظور یک کاسه آب آماده نمایید، دستتان را کمی مرطوب کنید، به اندازه یک مشت از گوشت را بردارید و در دست خود به صورت کوفته درآورید.
سپس آغاز به سیخ دریافت کنید، با حرکات دست به سمت بالا و پایین سیخ، گوشت را روی سیخ پخش کنید. هنگام اینکار چندین مرتبه لبه های کباب را نیز روی آن برگردانید.
- اکنون ابتدا و انتهای کباب را کمی فشار دهید تا به سیخ بچسبد.
معمولا به ازای هر نفر یک گوجه فرنگی کباب می نمایند، اما برای میهمانی ها بهتر است، تعداد بیشتری گوجه فرنگی کباب کنید. برای این منظور گوجه فرنگی ها را از وسط به دو نیم تقسیم نموده و به سیخ بزنید. در صورت تمایل می توانید مابین گوجه فلفل نیز سیخ بزنید.
روش سرو چلو کباب وزیری
چلو نیز باید همراه این غذا باشد. برای هر پنج نفر یک کیلوگرم برنج کافی است. پس از آنکه برنج را دم کردید، مقداری از آن را زعفرانی کنید. اگر غذا را پرسی سرو می کنید، در هر ظرف یک سیخ کوبیده و یک سیخ جوجه قرار داده و مقداری برنج بریزید، کمی برنج زعفرانی را نیز روی برنج بریزید. یک گوجه کبابی و مقداری کره نیز کنار ظرف قرار دهید. اگر غذا را به صورت پرسی سرو نمی کنید، برنج را جداگانه در دیس بکشید و مقداری برنج زعفرانی برای تزیین روی آن قرار دهید. کباب ها را نیز جداگانه در ظرف بکشید، توجه داشته باشید که در هر ظرف کباب، تعدا جوجه و کوبیده یکسان باشد. دور ظرف را با گوجه کبابی، و جعفری تزیین کنید. چلوکباب وزیری به همین راحتی آماده می شود.
نکات تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه
1. گوشت: گوشت قرمز، منبع غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است که برای سلامتی عضلات، خون و سیستم عصبی ضروری هستند. همچنین، گوشت قرمز حاوی مقادیر قابل توجهی روی و سلنیوم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
2. مرغ: مرغ، منبع کمچرب و باکیفیت پروتئین است که برای سلامت عضلات و tissues بدن ضروری است. همچنین، مرغ حاوی ویتامین B6، نیاسین، فسفر و سلنیوم است که به عملکرد بهتر سیستم عصبی، متابولیسم و سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
3. برنج: برنج، منبع کربوهیدرات پیچیده و فیبر است که به حفظ سطح قند خون و سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. همچنین، برنج حاوی ویتامینهای گروه B، منگنز و منیزیم است که برای عملکرد بهتر سیستم عصبی، عضلات و استخوانها ضروری هستند.
4. زعفران: زعفران، ادویهای گرانبها و پرخاصیت است که به عنوان پادشاه ادویهها شناخته میشود. زعفران، خاصیت ضدافسردگی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و به بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
5. پیاز: پیاز، منبع غنی از آنتیاکسیدانها و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. همچنین، پیاز خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش فشار خون و قند خون کمک میکند.
6. سیر: سیر، گیاهی دارویی با خواص بینظیر است که به عنوان آنتیبیوتیک طبیعی شناخته میشود. سیر، خاصیت ضدالتهابی، ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش کلسترول خون کمک میکند.
7. فلفل سبز: فلفل سبز، سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدانها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف کمک میکند. همچنین، فلفل سبز خاصیت ضدالتهابی دارد و به کاهش درد مفاصل و عضلات کمک میکند.
8. روغن زیتون: روغن زیتون، منبع غنی از چربیهای سالم و آنتیاکسیدانها است که به سلامت قلب و عروق، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای التهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
9. نمک: نمک، برای طعم دادن به غذا و تنظیم تعادل الکترولیتهای بدن ضروری است. با این حال، مصرف بیش از حد نمک میتواند منجر به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی شود.
10. زعفران: زعفران، ادویهای گرانبها و پرخاصیت است که به عنوان پادشاه ادویهها شناخته میشود. زعفران، خاصیت ضدافسردگی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و به بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
سخن پایانی
چلوکباب وزیری، غذایی خوشمزه و پرخاصیت است که میتواند زینتبخش سفرههای شما در مهمانیها و مجالس باشد. با تهیهی این غذا در منزل، میتوانید از طعم بینظیر آن لذت ببرید و از خواص بیشماری که برای سلامتیتان دارد بهرهمند شوید.