چربی ها و مصرف آن در دوران بارداری
به گزارش مجله سرگرمی، مصرف چربی در بارداری یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد. چربی ها به دو نوع چربی های مفید و چربی های مضر تقسیم بندی می شوند، در این مقاله به آنالیز این موضوع می پردازیم.

چربی های مفید (خوب): چربی های غیر اشباع عنوان چربی های خوب (مفید) را کسب نموده اند زیرا این مواد سطح کلسترول مفید (HDL) در خون را بالا می برند. این چربی ها در روغن های نبات، آووکادو، آجیل، زیتون و غذاهای گیاهی دیگر موجود هستند.
چربی های مضر (بد): چربی های مضر شامل کلسترول، چربی های اشباع و چربی های هیدروژن هستند که به آنها چربی های ترانس هم گفته می گردد. کلسترول و چربی های اشباع در غذاهای مشتق شده از حیوانات مثل گوشت پرچربی، بیکن، کره، زرده تخم مرغ، و لبنیات پرچرب وجود دارد. بله درست فهمیده اید در همه خوراکی های خوشمزه! این چربی ها می توانند با بالا بردن سطح کلسترول مضر (LDL) و کاهش سطح HDL به قلب شما آسیب وارد کنند. شما می توانید به آسانی و با استفاده از لبنیات کم چرب، گوشت قرمز لخم و مرغ و ماهی، و محدود کردن مصرف تخم مرغ به یک عدد در روز و حذف یا کاهش مصرف کره، از تجمع این چربی های مضر در بدن تان جلوگیری نمایید.
نوع دیگری از چربی در بارداری که باید از آن اجتناب نمایید، چربی های هیدروژنه هستند، این مواد دارای چربی های ترانس می باشند. این دسته از چربی ها برای قلب حتی از چربی های اشباع یا کلسترول هم مضرتر هستند.
در حال حاضر دستورالعمل های رژیم غذایی توصیه می کنند که از دریافت چربی های هیدروژنه تا حد امکان دوری نمایید و این مصرف را به تنها چند گرم در روز محدود نمائید. اما این کار آسانی نیست: چربی های هیدروژنه معمولا جزء مواد تشکیل دهنده مواد غذایی صنعتی مثل کیک ها، سیب زمینی سرخ نموده ی فست فودها و مرغ سوخاری است.
اگر بسته بندی یک ماده غذایی نشان نمی دهد چند گرم چربی ترانس در آن وجود دارد، باید در پی کلمه روغن نباتی هیدروژنه بگردید. برترین روش برای کاهش دریافتی چربی های ترانس، کاهش مصرف خوراکی های صنعتی و فست فودها و مصرف بیشتر غذاهای فرآوری نشده است.
چند نکته در مورد مصرف چربی در بارداریزنان باردار باید مصرف هر نوع روغن نباتی را قطع کنند؛ به ویژه روغن هایی که به نام کلزا یا آفتابگردان در بازار وجود دارد. زیرا اغلب روغن هایی که تحت نام های روغن آفتابگردان و کنجد و... در بازار به فروش می رسند اغلب طبیعی نیستند. بنابر این خانم ها باید از یک جای مطمئن و استاندارد روغن آفتابگردان یا روغن کنجد تهیه کنند.
زنان بهتر است در رژیم غذایی خود از روغن کنجد برای تفت دادن مواد غذایی و از روغن زیتون یا هسته انگور در طبخ غذای خود استفاده کنند.
از مصرف غذاهایی همانند کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی در دوران بارداری خودداری کنید. بعلاوه آش و قرمه سبزی غذا های مهلکی برای کبد هستند مخصوصا برای خانم هایی که مبتلا به کبد چرب هستند.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخونiraniro.ir: تور داخلی ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان
italyro.ir: تور ایتالیا ارزان قیمت، تور ایتالیا نوروز 97، تور بهار
itgap.ir: آی تی گپ | مجله فناوری گردشگری، موفقیت،