چرا مردان به سرطان پستان مبتلا می شوند، ابتلای مردان ایرانی به سرطان پستان سه برابر مردان جهان

به گزارش مجله سرگرمی، عوامل ژنتیکی، تغییر در سطح هورمون ها، نداشتن بارداری و بارداری در سنین بالا از عوامل موثر در ابتلا به سرطان پستان به شمار می رود.

چرا مردان به سرطان پستان مبتلا می شوند، ابتلای مردان ایرانی به سرطان پستان سه برابر مردان جهان

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، آسیه الفت بخش مدیر گروه پژوهشگاه بیماری های پستان جهاد دانشگاهی گفت: سرطان بیماری مولتی فاکتوریال است و عوامل متعددی در بروز آن نقش دارد. به عبارت دیگر استعداد ژنتیکی از یک سو و عوامل محیطی از سوی دیگر در ابتلای فرد به سرطان موثر است.

وی این موضوع را برای تمام سرطان ها صادق دانست و افزود: این فرایند برای سرطان پستان هم وجود دارد. عوامل ژنتیکی شناخته شده 5 تا 10 درصد علل بروز سرطان پستان را تشکیل می دهد. هنگامی که سخن از عوامل ژنتیکی به میان می آید معنایش این است که فرد ژن جهش یافته ابتلا به سرطان پستان را به ارث برده است. 1 BRCA و 2 BRCA شناخته شده ترین ژن های ابتلا به سرطان پستان هستند، البته ژن های کوچک تر دیگری هم وجود دارند اما این دو ژن شناخته شده تر هستند.

  • نقش عوامل هورمونی در بروز سرطان پستان

مدیر گروه پژوهشگاه بیماری های پستان جهاد دانشگاهی در مورد سایر عوامل زمینه ساز در بروز سرطان پستان گفت: گاهی ژن ابتلا به سرطان در بدن فرد وجود ندارد، اما زمینه فامیلی سرطان پستان در خانواده موجود است. مهم ترین نکته این که سرطان پستان با هورمون های زنانه در ارتباط است و هر عاملی که باعث تغییر سطح هورمون ها در بدن زنان شود ممکن است احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.

وی درباره عواملی که می تواند سطح هورمون های زنانه خصوصا استروژن را در بدن تغییر دهد شرح داد: قاعدگی زودرس (زیر 11 سال) و یائسگی دیررس (بعد از 53 سال) عواملی اند که مدت زمان تماس بافت پستان با هورمون های تخمدان را افزایش می دهند و شرایط را برای بروز سرطان پستان فراهم می کنند. کسانی که بارداری نداشته اند یا کسانی که اولین بارداری آنها در سن بیش از 30 تا 35 سال اتفاق افتاده باشد و کسانی که شیردهی نداشته باشند بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.

الفت بخش در ادامه با اشاره به این که هر یک سال شیردهی به میزان تعیینی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد، بیان نمود: بافت سینه در دوران تکامل خود شرایط متفاوتی دارد مثلا بافت سینه در زمان بلوغ با زمان پس از بلوغ تفاوت هایی دارد، اما فقط با بارداری و شیردهی تکامل در غدد شیردهی اتفاق می افتد.

کسانی که بارداری و شیردهی نداشته اند، سلول های پوشاننده غدد شیردهی شان تکامل نیافته است. به همین دلیل بیشتر مستعد سرطانی شدن هستند. البته توجه به این مهم ضروری است که هر کسی که شیردهی داشته باشد الزاما از سرطان پستان مصون نیست؛ چراکه همان طور که گفتیم عوامل مختلفی در بروز سرطان نقش دارند.

وی درباره سایر عوامل هورمونی موثر در بروز سرطان پستان گفت: مصرف هورمون ها پس از یائسگی به دلیل کاهش عوارض ناشی از یائسگی یکی از عواملی است که در گذشته به سبب مصرف بیشتر آن احتمال بروز سرطان پستان را افزایش داد، اما امروزه با تعیین شدن عوارض مصرف، این هورمون ها کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی در برخی مطالعات مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری خصوصا در سنین کم و به مدت بیشتر از 5 سال به عنوان عاملی موثر در بروز سرطان پستان شناسایی شده است. در این بین تماس با مواد شیمیایی مانند آزبست نیز در بروز سرطان بی تاثیر نیست. تاثیر سایر عوامل مانند استفاده از دئودورانت و لیزر زیر بغل و رنگ مو هنوز از نظر علمی به اثبات نرسیده است.

مدیر گروه پژوهشی بیماری های پستان پژوهشکده معتمد در مورد تاثیر اعمال جراحی برای تغییر سایز پستان بر احتمال بروز سرطان پستان شرح داد: اعمال جراحی کوچک کردن پستان به هیچ وجه نمی تواند باعث بروز سرطان شود، بلکه حتی می تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را در افراد با ریسک بالا نیز کاهش دهد. از طرفی پروتز پستان به عنوان عمل زیبایی نمی تواند احتمال ابتلا به نوع رایج سرطان پستان را افزایش دهد، اما نوع نادری از سرطان پستان وجود دارد که سرطان بافت لنفاوی (لنفوم) است و در سال های اخیر دیده شده به ازای هر یک نفر در هر 100 هزارنفری که عمل پروتز زیبایی پستان انجام می دهند، امکان بروز این گونه نادر از سرطان پستان که معمولا کشنده نیست، وجود دارد. نکته قابل توجه آن است که این موضوع بسته به نوع پروتز استفاده شده در کشور متفاوت است که به نظر می رسد این تفاوت ها به قوام و سطح پوشاننده پروتز، میزان استرلیزه بودن اتاق عمل و... بستگی دارد.

  • آمار ابتلای زنان ایرانی به سرطان پستان

الفت بخش در مورد آمار و ارقام ابتلا به سرطان پستان در ایران و جهان اظهار کرد: کشورها در این زمینه به 3 دسته با شیوع بالا، متوسط و پایین تقسیم می شوند. ایران در رده شیوع متوسط رو به پایین قرار گرفته است. برخی کشورهای اروپایی و آمریکا جزو کشورهای با شیوع بالا هستند و می توان گفت از هر 100 هزار نفر 180 نفر به سرطان پستان مبتلا می شوند. در ایران و سایر کشورهای خاورمیانه میزان موارد کشف شده جدید حدودا بین 33 تا 34 نفر در هر 100 هزار نفر است. از نظر استانی نیز براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که مبنی بر گزارش های پاتولوژی است، تفاوت چندانی وجود ندارد. در برخی از استان ها که شرایط بهداشتی و درمانی مناسب تری داشتند و گزارش دهی سرطان بهتر بوده است، میزان بیشتری از مبتلایان گزارش شده اند که دلیل این موضوع می تواند فرایند تشخیصی بهتر بیماران یا مراجعه بیشتر مردم به مراکز تشخیصی و درمانی باشد.

وی میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان را 45.5 سال دانست و افزود: بازه سنی بین 40 تا 50 سال بیشترین شیوع سرطان پستان را شاهد هستیم، اما این موضوع بیانگر آن نیست که در سنین پایین تر موردی از بیماری مشاهده نمی شود.

  • تاثیر ژنتیک در ابتلای مردان به سرطان پستان

مدیر گروه پژوهشگاه بیماری های پستان جهاد دانشگاهی در مورد احتمال بروز سرطان پستان در آقایان گفت: نسبت ابتلای مردان به سرطان پستان در جهان در مقایسه با خانم ها یک صدم است یعنی از هر 100 خانمی که به سرطان پستان مبتلا می شوند یک آقا نیز به این بیماری مبتلا می شود. این آمار در ایران با تفاوت هایی روبه رو است به طوری که از هر 100 خانم 3 آقا به سرطان پستان مبتلا می شود.

وی سرطان پستان را در آقایان دارای جنبه ژنتیکی دانست و شرح داد: به همین دلیل اگر در یک خانواده یک آقا به سرطان پستان مبتلا شود، خانم های خانواده نیز باید تست ژنتیکی دهند زیرا احتمال مثبت بودن تست ژنتیکی آنها بالاست.

  • شناخت بافت پستان، مهم ترین گام درمان سرطان پستان

مدیر گروه پژوهشی بیماری های پستان پژوهشکده معتمد یکی از مهم ترین راه های شناخت سریع سرطان پستان را آشنایی خانم ها با علائم سرطان پستان معرفی کرد و گفت: شناخت بافت پستان برای زنان امری ضروری است. باید همان گونه که از جزئیات دقیق تغییرات پوست صورتشان آگاه می شوند از تغییرات بافت پستان نیز آگاه باشند تا بروز ضایعه جدید را با پزشک خود در میان بگذارند. لمس توده در پستان خصوصا توده بدون درد و با قوام سخت، وجود غیرقرینگی اخیر در پستان ها، تو کشیدگی قسمتی از پوست و نوک پستان، قرمزی غیرطبیعی پوست پستان، ترشح خود به خودی از پستان به ویژه ترشحات خونی یا زرد شفاف و... از تغییرات بسیار مهمی است که در صورت مشاهده هر یک باید بلافاصله پزشک معالج در جریان قرار گیرد.

الفت بخش معاینه بافت پستان در روزهای ششم تا هشتم پس از شروع قاعدگی توسط خود فرد را در شناسایی بیماری موثر دانست و ادامه داد: در این روزها پستان دارای بافت نرم تری است و بروز هر تغییری به سرعت قابل رویت خواهد بود.

وی در مورد راه های درمانی سرطان پستان یادآور شد: تشخیص هرچه سریع تر سرطان پستان فرایند درمانی را تسهیل می کند. اگر کسی در مرحله صفر بیماری اش شناسایی شود یعنی مرحله ای که حتی توده ای در پستان لمس نمی شود، اما نتایج ماموگرافی ضایعه ای را نشان می دهد می توان گفت درمان به شکل صد درصد قطعی خواهد بود.

مهم ترین قسمت درمان سرطان پستان جراحی است تا توده و بافت سرطانی از پستان خارج شود، البته در شرایطی گام اول درمان جراحی است که بیمار به موقع به پزشک مراجعه کرده باشد. در صورتی که بیمار در مراحل پیشرفته تر بیماری مراجعه کند، ابتدا از درمان دارویی شامل شیمی درمانی و یا هورمون درمانی استفاده می شود و سپس بیمار شرایط جراحی را پیدا می کند. همچنین براساس نوع ویژگی های تومور بدن برای هر فرد درمان متفاوتی در نظر گرفته می شود.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 68613

به "چرا مردان به سرطان پستان مبتلا می شوند، ابتلای مردان ایرانی به سرطان پستان سه برابر مردان جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا مردان به سرطان پستان مبتلا می شوند، ابتلای مردان ایرانی به سرطان پستان سه برابر مردان جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید