چرا بوی باران لذتی بی نظیر در ما به وجود می آورد؟

به گزارش مجله سرگرمی، وب سایت گجت نیوز: بوی باران یکی از دلپذیرترین رایحه هایی است که تقریبا تمامی ما از آن لذت می بریم؛ اخیرا تحقیقات جالبی در خصوص این حس لذتبخش صورت گرفته است.

چرا بوی باران لذتی بی نظیر در ما به وجود می آورد؟

بوی باران در مناطق کم رفت و آمد و جا هایی که کمتر توسط انسان تسخیر شده اند، بسیار دلپذیر است و حتما پیش آمده که شما هم با پاشیده شدن کمی آب بر روی خاک خشک رایحه ای را تنفس نموده اید که هیچ وقت از یاد شما نمی رود؛ در رابطه با معین شدن مکانیسم پدیده مورد نظر و به وجود آمدن این حس بی نظیر، محققان دست به کار شده اند و اطلاعات جالب توجهی در این رابطه به دست آمده است.

تحقیقات در خصوص بوی باران

رایحه مورد نظر با نام پتریکور (Petrichor) هم شناخته می گردد و جالب است بدانیم که تنها انسان ها نیستند که از این بو لذت می برند. آنالیز ها نشان می دهند که بوی باران به دلیل آزاد شدن ترکیبی ارگانیک با نام ژئوسمین از میکروب هایی مثل Streptomyces به وجود می آید و این میکروب ها در هنگام مرگ ترکیب ژئوسمین را فراوری می نمایند. تیمی بین المللی از دانشمندان هم به تازگی با قصد معین کردن دلیل فراوری ترکیب مورد نظر و همچنین، واکنش موجودات مختلف به ژئوسمین تحقیقات جالب توجه خود را انجام دادند.

برای این منظور نقش ژئوسمین و سایر ترکیبات فراوری شده توسط Streptomyces با استفاده از تله هایی که در اکوسیستم خاکی محیط آزمایش ایجاد شده بودند، آنالیز شد؛ تحقیقات نشان داد که بندپایانی به نام دم فنری (Springtail) که اکثرا ساکن محیط کف جنگل ها هستند، به ترکیب به وجود آورنده بوی باران واکنش نشان می دهند و شدیدا به ژئوسمین جذب می شوند.

دم فنری ها ترکیب ژئوسمین را با شاخک های خود حس می نمایند و معمولا پس از بو کشیدن ترکیب، باکتری سازنده آن را می خورند؛ اما چرا یک باکتری بویی دلپذیر را به وجود بیاورد که باعث می گردد بندپایی مثل دم فنری آن را بخورد؟

آنالیز ها نشان می دهند که باکتری Streptomyces این کار را با هدف تضمین بقای نسل خود انجام می دهد؛ این باکتری از خیلی جهات مانند قارچ ها عمل می نماید و فراوریمثل آن هم مانند قارچ، به وسیله ساختن و پخش کردن هاگ انجام می گردد؛ اما باکتری مورد نظر برای گستراندن هاگ هایی که نسل بعدی آن را تضمین می نمایند، نیازمند یک واسطه است و دم فنری هم بهترین واسطه ممکن برای هاگ افشانی باکتری ما به شمار می رود. دم فنری پس از خوردن Streptomyces به وسیله مدفوع و روش های دیگر هاگ ها را در قسمت های مختلف خاک پخش می نماید و به این ترتیب چرخه زندگی باکتری ما تضمین می گردد؛ بنابراین دفعه بعدی که از بوی باران و پاشیدن آب بر روی خاک لذت بردیم، به باکتری فکر خواهیم کرد که برای فراوریمثل و حفظ چرخه حیات خود ترکیبی فوق العاده خوش بو و لذت بخش را به وجود می آورد.

منبع: sciencealert

pariha.ir: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

مجله 90 جعبه: مجله 90 جعبه، مجله تفریحی و آموزشی و سرگرمی

منبع: برترین ها
انتشار: 9 بهمن 1400 بروزرسانی: 9 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 97586

به "چرا بوی باران لذتی بی نظیر در ما به وجود می آورد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا بوی باران لذتی بی نظیر در ما به وجود می آورد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید