پسوریازیسی، از درمان دلسرد نشو

به گزارش مجله سرگرمی، قدیمی ها به بیماری پسوریازیس می گفتند: داءالصدف؛ یعنی بیماری ای که در آن، پوست به شکل لایه های صدفی در آید و کنده گردد. با دکتر مریم یوسفی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره علل و راه چاره همین بیماری حرف زده ایم.

پسوریازیسی، از درمان دلسرد نشو

پسوریازیسی، از درمان دلسرد نشو

توصیه های دکتر مریم یوسفی متخصص پوست به بیماران مبتلا به داءالصدف

قدیمی ها به بیماری پسوریازیس می گفتند: داءالصدف؛ یعنی بیماری ای که در آن، پوست به شکل لایه های صدفی در آید و کنده شود. با دکتر مریم یوسفی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره علل و راه چاره همین بیماری حرف زده ایم.

خانم دکتر! چرا پوست برخی ها نقره ای رنگ می شود و پوسته ریزی می دهد؟

این می تواند نشانه بیماری پسوریازیس باشد. بیماری پسوریازیس یا داءالصدف یک بیماری صرفا پوستی است که علت واقعی آن تا به امروز کشف نشده است.

چرا پوست برخی ها این طوری می شود؟

در بیماری پسوریازیس، سلول های بازال یا مادر که بین طبقه اپیدرم و درم قرار گرفته اند آسیب می بینند. به طور طبیعی سلول های تازه حدود 28 روز طول می کشد تا از طبقه مادر به سطح پوست برسند و به صورت سلول های مرده درآمده و شبیه چرک از پوست دفع شوند. در بیماری پسوریازیس، سلول های تازه به سرعت و در عرض 3 روز به طبقه سطحی پوست می رسند و لذا سلول ها هنوز نمرده و روی هم جمع می شوند و به صورت پوسته ای نقره ای درمی آیند. از طرفی به علت سرعت حرکت و رشد عروق پوست فعال شده و زمینه ای قرمز ایجاد می نمایند. : آیا این بیماری، درمان قطعی هم دارد؟

از آنجا که درمان های این بیماری، علامتی است (نه علتی)، درمانش مثل تمام درمان های علامتی موقتا باعث کاهش یا بهبود موقتی علایم پوستی می شود و بعد از قطع درمان، ضایعات پوستی برمی گردند چون درمان علّی انجام نمی شود زیرا علت بیماری معین نیست. فقط فرضیه هایی برای علت بیماری وجود دارد که هیچ یک اثبات قطعی نشده است.

چه درمان هایی از طریق متخصص پوست برای این بیماران انجام می شود؟

برحسب شدت بیماری از درمان های مختلف استفاده می شود و در مواردی که ضایعات پوستی خفیف است، فقط درمان های موضعی تجویز می شود ولی در موارد شدید که سطح وسیعی از پوست گرفتار می شود یا در فرم اریترودرمیک که سطح پوست قرمز رنگ است و یا فرم پوستومر باید علاوه بر درمان موضعی از درمان های سیستمیک هم استفاده کرد. به طور کلی بیشتر بیماران پسوریازیس با درمان موضعی به تنهایی تحت کنترل درمی آیند.

افراد مسن بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند یا جوانان؟

این بیماری در همه سنین دیده می شود ولی شیوع آن از 20 تا 40 سالگی است و از آنجا که در جوانان از نظر ظاهری و زیبایی بسیار آزاردهنده است لذا پزشک متخصص پوست باید با این گونه بیماران رفتار پزشکی بسیار محبت آمیز تر و صمیمی تری برقرار کند تا بتواند ضمن درمان بیماری، اعتماد بیمار را برای ادامه طولانی درمان جلب کند. در موارد کمی هم ضروری است با همکاری روان پزشک، درمان های توام پوستی و روحی روانی انجام گیرد.

این بیماری ، ارثی نیست؟

در مطالعات زیادی که اجرا شده استعدادهای ارثی و فامیلی موثر بوده اند، هر چند ژن خاصی را تا به امروز پیدا نکرده اند. امروزه معتقدند عوامل محیطی زمانی موثر واقع می شوند که شخص استعداد ارثی برای ابتلا به بیماری را داشته باشد، هر چند در برخی موارد هیچ گونه موارد مشابه را در فامیل بیمار نمی توان پیدا کرد.

استرس در این بیماری نقشی ندارد؟ کلا چه عواملی این مشکل را در بیماران تشدید نمایند؟

عوامل محیطی متعددی در بروز و تشدید این بیماری دخالت دارند. از عفونت ها، میکروب استرپتوکوک می تواند باعث بیداری اولیه پسوریازیس قطره ای شود؛ به طوری که در تعقیب یک گلودرد چرکی ممکن است بیماری ظاهر شود. تاثیر استرس های روحی روانی در ایجاد بیماری و یا عود آن موثر است. آب و هوا و فصل اثرات متغیری دارند. مواردی از بیماری پسوریازیس در تابستان ها بهتر و مواردی بدتر می شود. تغییرات هورمونی هم در ایجاد آن نقش دارد. در خانم های باردار بیماری پسوریازیس مواردی بدتر ومواردی بهتر می شود.

رژیم غذایی خاصی هست که بتواند به این بیماران یاری کند؟

نه، تغذیه نقشی در پسوریازیس ندارد. نیازی به پرهیز غذایی خاصی نیست؛ هر چند غذاهای محرک مانند ادویه جات مانند افراد سالم می تواند باعث خارش شده یا خارش را تشدید کند.

شما به اسم یک متخصص پوست چه توصیه ای به این افراد دارید؟

برترین توصیه به بیماران پسوریازیس این است که با بیماری خود مدارا نمایند و از درمان دلسرد نشوند و تحت نظر پزشک به درمان ها ادامه دهند. هر چه پذیرش بیماری از طریق بیمار بیشتر باشد و آن را معضل زندگی خود نداند، شدت بیماری کمتر است. سعی نمایند زندگی عادی و روزمره خود را هر چه طبیعی تر ادامه دهند و نگذارند این بیماری، آنها را از پا بیندازد. با کشف داروهای تازه امکان کنترل بیماری بسیار بیشتر از سابق است. آنها که آفتاب باعث کاهش ضایعات شان می شود، در تعطیلات باید از تابش مستقیم آفتاب به پوست استفاده نمایند. هر چند باید اندازه مجاز را از پزشک خود سوال نمایند. از استرس های روانی تا حد امکان بپرهیزند و چنانچه دچار بیماری های داخلی شدند، متخصص پوست خود را هم در جریان بگذارمنبع:www.salamat.com

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158944

به "پسوریازیسی، از درمان دلسرد نشو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پسوریازیسی، از درمان دلسرد نشو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید