هشدار یک استاد دانشگاه نسبت وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی در سال 1400

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران/خراسان رضوی یک استاد دانشگاه گفت: خشکسالی شدید سال جاری اجتناب ناپذیر است. پیش بینی های اعلام شده نیز چشم اندازی برای بارش کافی در فصل بهار را نشان نمی دهد. با این حال با فرض نرمال بودن بارش در فصل بهار، همچنان خشکسالی هیدرولوژیکی خواهیم داشت و تمام آب های سطحی به شدت دچار کمبود خواهند شد.

هشدار یک استاد دانشگاه نسبت وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی در سال 1400

دکتر حسین ثنائی نژاد، دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد که دارای مدرک دکتری هیدرومیتئورولوژی(آب و هواشناسی) است در یادداشتی با بیان این مطلب آورده است؛

بنابراین ضروریست در اغلب استان ها شرایط اضطراری خشکسالی اعلام گردد و متناسب با اقلیم هر منطقه، دستورالعمل هایی تدوین و به سازمان ها و مردم اعلام گردد. این دستورالعمل ها باید مانند دستورالعمل های ستاد کرونا متکی به حمایت از قانون بوده و متخلفین از آنها جریمه و در موارد لازم مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

تاخیر در این موضوع باعث بروز مسائل جدی در تامین آب برای بخش های مختلف خواهد شد.

البته ضروری است دولت لایحه ای را برای شرایط اضطراری خشکسالی تدوین نموده و پس از تصویب مجلس به صورت قانون ابلاغ کند. اما در فرصت به جامانده انجام این کار میسر نخواهد شد. با اینحال باید در همین فرصت باید نسبت به تدوین و تصویب چنین لایحه ای اقدام گردد.

گفتنی است بسیاری از کشورهای پیشرفته چنین قوانینی دارند. به عنوان مثال شهر نیویورک با بارندگی سالانه حدود 1000 میلیمتر و داشتن بیش از 10 دریاچه مصنوعی و طبیعی برای تامین آب آن، یک فصل کامل از قوانین شهری اش را به اقداماتی تخصیص داده که مربوط به شرایط اضطراری خشکسالی است.

برای روشن شدن موضوع به همین قانون اشاره می کنم که معلوم گردد در شرایط اضطراری در شهری مثل نیویورک با چه جزئیاتی مقررات اعمال می گردد. در بخشی از این قانون آمده که: آبیاری فضای سبز خانگی در طول روز ممنوع است مگر در ساعت 7 تا 9 صبح و 5 تا 7 عصر، پلاک های زوج در روز های زوج و پلاک های فرد در روز های فرد! در همین قانون شستشوی خودروهای شخصی با استفاده از شلنگ آب ممنوع است.

گفتنی است که اینجانب متن کامل همین فصل از قانون حالت اضطراری خشکسالی را سالها قبل ترجمه نموده و رسما در اختیار استانداری خراسان رضوی قرار داده ام.

hmvd.ir: مجله همراهان | مجله خبری و ورزشی همراهان

nicepatogh.ir: مجله نایس پاتوق | مجله دورهمی گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 139197

به "هشدار یک استاد دانشگاه نسبت وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی در سال 1400" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار یک استاد دانشگاه نسبت وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی در سال 1400"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید