نمایشگاه صنایع دستی در صندلی اصلی خود قرار ندارد، دولت باید عادلانه برخورد کند
به گزارش مجله سرگرمی، معاون سابق صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از نحوه برخورد دولت با نمایشگاه صنایع دستی انتقاد کرد.

بهمن نامور مطلق معاون سابق صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با خبرنگار ،گفت:نمایشگاه ها یکی از جلوه های رویداد های مهم و بزرگ در هر رشته و حوزه ای محسوب می شوند.
معاون سابق صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد:نمایشگاه ملی و بین المللی صنایع دستی به دلیل طبیعت گفتمانی صنایع دستی در رشد و توسعه این عرصه بسیار موثر هستند. با مرور تجربه کشور های مختلف در برگزاری نمایشگاه های صنایع فرهنگی و دستی متوجه می شویم که نمایشگاه ها بخشی از جریان فرهنگی و مالی صنایع دستی کشور هستند.
او اضافه کرد:نمایشگاه ها کارکرد هایی برای خودشان دارند و یکی از کارکرد های مهم آن ها آشنایی هر چه بیشتر مردم با حوزه مورد نظر است. یکی دیگر از کارکرد های نمایشگاه ها به جریان انداختن چرخه مالی به خصوص برای هنرمندان و شرکت های بزرگ است.
نامور مطلق گفت: یکی دیگر از کارکرد های نمایشگاه ها ارائه مد های تازه و منطبق با ذائقه مردم است. بنابراین واجب است که نمایشگاه ها به خصوص در حوزه صنایع دستی برگزار شوند. خوشبختانه نمایشگاه صنایع دستی کشور ما یکی از نقاط قوت صنایع دستی است. این نمایشگاه باید بین المللی باشد در واقع ما باید بزرگترین و بین المللی ترین نمایشگاه جهان را داشته باشیم، زیرا صاحب بیشترین صنایع دستی جهان هستیم، اما متاسفانه نمایشگاه ملی صنایع دستی به دلیل وضعیت روابط تجاری و سیاسی با کشور های مختلف و کم توجهی بعضی از مسئولان هنوز به صندلی خودش نرسیده است اگر چه مدیران حوزه صنایع دستی کشور کوشش می نمایند که نمایشگاه صنایع دستی کشورمان به صندلی مناسب خودش برسد، اما تحقق این هدف احتیاج به اراده ملی دارد.
چرا باید برای صنایع دستی بن بدهیم؟
او در مورد تاثیر برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی روی وضعیت معیشت هنرمندان گفت:یکی از نقدها هنرمندان به شیوه برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی و پولی شدن غرفه های این نمایشگاه ها است که در این خصوص باید گفت اختصاص غرفه های نمایشگاهی به هنرمندان در همه نقاط جهان پولی است، اما کشور ما در گذشته نه چندان دور درآمد نفتی زیادی داشت و اکثر نمایشگاه ها را به صورت رایگان برگزار می کرد البته عرصه صنایع دستی یک عرصه مالی است و دولت باید از فعالان این عرصه حمایت کند، اما برگزاری نمایشگاه رایگان در هیچ جای جهان معنا ندارد و برگزاری چنین نمایشگاهی به نفع صنعتگران هم نیست، زیرا با برگزاری نمایشگاه رایگان رانت زیاد می گردد و صنعتگر واقعی جا می ماند.
نامور مطلق ادامه داد:حمایت بی رویه در گذشته سودی برای صنایع دستی نداشته و هم اکنون نیز نخواهد داشت بنابراین سیاست نمایشگاهی باید به گونه ای باشد که میزان هزینه غرفه نمایشگاهی موجب ناامید شدن فعالان صنایع دستی نگردد.
او ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی نیز باید تبلیغات زیادی انجام بدهد و بازار خوبی را برای فعالان صنایع دستی ایجاد کند مثلا به نهاد های دولتی و خصوصی بن بدهند تا بتوانند صنایع دستی کشورشان را بخرند.
معاون سابق صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توضیح داد:اگر برای کتاب بن می دهیم و نظام آمادگی اختصاص100میلیارد برای تامین بن کتاب را دارد، چرا نباید برای صنایع دستی بن بدهیم؟ مگر ارزش صنایع دستی از کتاب کمتر است.
نامور مطلق گفت:صنایع دستی، کتاب مجسم ما است و اگر خدای ناکرده از بین برود، زیبایی شناسی ما از بین می رود پس دولت باید عادلانه با صنایع دستی برخورد کند و اگر برای کتاب سوبسید می دهد، بداند که صنایع دستی به مراتب احتیاج بیشتری به یاری دارد و تعداد افرادی که در این حوزه فعالیت می نمایند زیاد تر و محروم تر هستند. من نیز کوشش می کردم که این هدف را محقق کنم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانgardeshia.ir: گردشیا: مجله سفر و گردشگری
picoro.ir: پیکورو: وبلاگ ماشین و خودرو