مقدار تاثیر امتحانات نهایی در کنکور 1401 تعیین شد، اعلام جدیدترین تصمیمات کنکوری

به گزارش مجله سرگرمی، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از تشکیل کارگروهی برای ارتقاء و استاندارد سازی فرآیند برگزاری امتحانات نهایی اطلاع داد و گفت: امتحانات نهایی در کنکور 1402 وزن 60 درصدی و در کنکور 1401 وزن 40 درصدی خواهند داشت.

مقدار تاثیر امتحانات نهایی در کنکور 1401 تعیین شد، اعلام جدیدترین تصمیمات کنکوری

به گزارش خبرنگاران، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه یک صد و پنجاه و سومین جلسه شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور با بیان اینکه در این جلسه بحث مصوبه اجرایی سازی سیاست ها و ضوابط ساماندهی، سنجش و پذیرش مطرح شد، گفت: حدود 80 درصد از این مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش رفته و مصوب شده است و به دستگاه های آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بعلاوه به دانشگاه آزاد ابلاغ شده است.

وی تاکید نمود: آنالیز و تصویب بخش های کوچکی از این مصوبه به جای مانده است که با تثبیت وزرای نو و آغاز به کار معاونان آنها، آن بخش ها را هم را پیش خواهیم برد. قسمت های مربوط به پزشکی، سهمیه ها، صدا و سیما و وظایفی که صدا و سیما در این رابطه دارد و بخشی هم در ارتباط با موسساتی که برای کنکور فعالیت می نمایند و مجوزهای مربوط به آنها از جمله بخش های به جای مانده است.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: در عین حال باید بر قسمت هایی که تصویب و ابلاغ شده هم نظارت نموده و آن را راهبری کنیم و در جریان الزامات اجرایی سازی آن باشیم؛ چون این مصوبه به صورت تأثیر مثبت در کنکور سال 1401 و به صورت قطعی در کنکور 1402 اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: بر اساس جزئیات این مصوبه، وزن و تاثیر آزمون اختصاصی 40 درصد بوده و متولی برگزاری آن سازمان سنجش اموزش کشور است، این آزمون هر سال دو بار و با اعتبار دوساله برگزار می گردد؛ با این کار دانش آموزان آرامش بیشتری خواهند داشت و اگر دانش آموز در یکی از این امتحانات ناموفق بود، می داند که سرنوشتش تحت تاثیر نتیجه این آزمون قرار نمی گیرد و بار دیگر شانس دارد.

کبگانیان گفت: نتایج آزمون سراسری هم تا دو سال معتبر است و این گونه نیست که دانش آموز و داوطلب مجبور باشد همان سال تصمیم بگیرد، چون می تواند تا دو سال رشته مورد علاقه خود را انتخاب کند. مطمئنا این روش در راهنمایی دانش آموزان و داوطلبان به سمت رشته های مورد علاقه شان مؤثر خواهند بود.

به گفته دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، استاندارد سازی نتایج آزمون های سراسری 1401 به بعد خیلی مهم است، بنابراین استاندارد سازی امتحانات دروس عمومی و اختصاصی سال آخر دوره دبیرستان،هم باید طوری باشد که امتحان نهایی سال جاری دانش آموز با امتحان نهایی سال دیگر دانش آموز تفاوت خاصی نداشته و استاندارد باشد تا بتوان از روی آن قضاوت کرد.

وی اضافه نمود: بعلاوه عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه کامل تحصیلی دانش آموزان باید زودتر مشخص گردد، بعضی از دانش آموزان هستند که چند سال پیش دیپلم گرفته و می خواهند در کنکور شرکت نمایند، بنابراین در زمینه مشخص تکلیف سابقه تحصیلی خلاء داریم و دو سال زمان خوبی برای برطرف این خلاء است.

به گفته کبگانیان، قرار شد تمام این موارد طی نامه ای از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور به وزیر علوم به اسم رئیس شورای سنجش و پذیرش کشور ارسال و ابلاغ گردد و این شورا یک ماه فرصت دارد محورها و دستورالعمل ها و شیوه نامه های مورد احتیاج را اعلام نموده و به ستاد نقشه تحویل دهد.

وی ادانه داد: در جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی بعلاوه مقرر شد، کارگروهی برای ارتقاء و استاندارد سازی برگزاری امتحانات نهایی به وسیله وزارت آموزش و پرورش تشکیل گردد چون این امتحانات نهایی تأثیر قطعی 60 درصدی در کنکور سال 1402 و وزن 40 درصدی با تأثیر مثبت در کنکور سال 1401 خواهند داشت.

کبگانیان در ادامه اضافه نمود: دانش آموزانی که برای کنکور سال 1402 آماده می شوند باید به روش خواندن دروس و عمق یادگیری و مقداری هم به پرهیز از تست زنی توجه نمایند، البته تست هم 40 درصد در کنکور سال 1402 تأثیر دارد و لذا دانش آموزان باید بیشتر بر عمق یادگیری توجه نمایند براساس گزارشی که بعد از ابلاغ این مصوبه به دست ما رسیده، مراجعه دانش آموزانی که دو سال دیگر کنکور دارند به کلاس های کنکور بسیار کاهش یافته است.

وی توضیح داد: کارگروهی در آموزش و پرورش برای ارتقای استانداردها، برگزاری امتحانات نهایی از طراحی سئوالات تا ایجاد و ارسال سوابق تحصیلی به شورای سنجش و پذیرش ایجاد شده است.

وی ادامه داد: چون تصحیح الکترونیک سئوالات تشریحی آزمون یک کار تخصصی است و احتیاج به نرم افزار و سخت افزار خاص خود دارد از مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان برنامه و بودجه درخواست همکاری داریم تا بودجه لازم برای این کار را در لایحه بودجه سال 1401 پیش بینی نمایند.

وی تاکید نمود: چون وزارت آموزش و پرورش فقط 2 سال وقت دارد تا این ارتقاء سخت افزاری و نرم افزاری را ایجاد کند، شورای عالی انقلاب فرهنگی هم یک ماده دراین خصوص تصویب نموده که بر اساس آن باید منابع لازم در اختیار دستگاه های مربوطه گذاشته گردد، از وزارت آموزش و پرورش هم خواستیم، درخواست خود را دراین زمینه به سازمان برنامه و بودجه برای بودجه سال 1401 ارائه دهد.

foroshgahak.ir: فروشگاه کوچک | مجله آموزشی سیستم های مدیریت فروش

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159853

به "مقدار تاثیر امتحانات نهایی در کنکور 1401 تعیین شد، اعلام جدیدترین تصمیمات کنکوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقدار تاثیر امتحانات نهایی در کنکور 1401 تعیین شد، اعلام جدیدترین تصمیمات کنکوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید