موزی که میخورید ، موزه یا پلانتین ؟

به گزارش مجله سرگرمی، پلانتین شباهت ظاهری بسیاری به موز دارد اما ارزش غذایی آن کمی متفاوت است. بسیاری از مردم هنگام خرید، به اشتباه پلانتین را انتخاب می نمایند. پلانتین خواص درمانی بسیاری دارد.

موزی که میخورید ، موزه یا پلانتین ؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک،

آیا تا به امروز پس از خوردن موز متوجه شده اید بافت این موز شبیه تجربه های قبلی شما نیست و گوارش شما دچار مشکل شده باشد؟ ممکن است به اشتباه به جای موز، پلانتین را از مراکز خرید تهیه نموده اید. پلانتین که بیشتر به عنوان موز شناخته می گردد در مناطقی با آب و هوای گرم کشت و برداشت می گردد.

درخت پلانتین با داشتن برگهای مستطیلی و پارویی شکل که طول آن به 2.43 می رسد به سرعت رشد می نماید. این درخت در 2یا3 سال اول میوه نمی دهد و تنها گلهای زرد با برگهای قرمز و بنفش روی آن می روید.

ارزش غذایی پلانتین

پلانتین منبع عالی پتاسیم، فیبر، ویتامین های آ، ب2، ب6 و ث است. همچنین حاوی :

  • 10.62٪ آب

  • 3.55٪ آلبومینوئید

  • 1.15٪ چربی

  • 81.67٪ کربوهیدرات

  • 1.15٪ فیبر

  • 0.26٪ فسفات

  • 1.60٪ قند است.

خواص پلانتین برای سلامت بدن

پلانتین علاوه بر خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی از عفونت نیز جلوگیری می نماید. در این بخش از بهداشت و سلامت بیشتر به خواص پلانتین خواهیم پرداخت و شما را با تفاوت پلانتین و موز آشنا خواهیم کرد.

منبع پتاسیم:

یک فنجان پلانتین، 913 میلی گرم پتاسیم که معادل 20٪ از مقدار توصیه شده روزانه است را تامین می نماید. کمبود پتاسیم بر عملکرد مختلف اندامها و انقباض اسکلتی و همچنین عضلات تأثیر می گذارد. علاوه بر این با مبارزه با مضرات سدیم، فشارخون را تنظیم می نماید. با داشتن رژیم غذایی غنی از پتاسیم می توان احتمال پوکی استخوان، سکته مغزی و بیماری های کلیوی را کاهش داد.

سلامت دستگاه گوارش:

فیبر نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش دارد. با مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند پلانتین می توانید فیبر روزانه را تامین کنید. مصرف پلانتین موجب برطرف یبوست، بواسیر و مسائل گوارشی مانند دیورتیکولیت می گردد.

همچنین فیبر با ایجاد احساس سیری، به کنترل وزن یاری می نماید. افزایش مصرف غذاهای حاوی فیبر باعث کاهش وزن در بیماران چاق می گردد. فیبر محلول به کاهش کلسترول و همچنین فشار خون یاری نموده و از بروزبیماری های قلبی جلوگیری و به ثبات قند خون یاری می نماید.

از بین بردن رادیکال های آزاد:

با تجزیه غذا توسط بدن یا قرار دریافت در معرض عناصر مضر مانند اشعه یا دود تنباکو، رادیکال های آزاد شکل می گیرد که منجر به بروز بسیاری از بیماری ها و پیری زودرس می گردد. ویتامین ث به عنوان یک آنتی اکسیدان، با آسیب رادیکال های آزاد مقابله می نماید. بیش از 35 درصد از ویتامین ث با مصرف روزانه پلانتین تأمین می گردد.

بدن نمی تواند ویتامین ث را بطور مستقل فراوری یا آن را دخیره کند، بنابراین مصرف روزانه ویتامین ث مهم است. ویتامین ث به عنوان یکی از ویتامین های قوی به رشد و ترمیم بافت های بدن یاری می نماید. این ماده در شکل گیری پروتئین ها، تاندون ها، پوست، رگ های خونی و رباط ها اهمیت زیادی دارد و از استخوان ها، غضروف ها و دندان ها محافظت می نماید.

تقویت ایمنی بدن :

ویتامین آ یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قوی است که فواید بی شماری برای سلامتی دارد. پلانتین 36 درصد از ویتامین آ روزانه را تامین می نماید. ویتامین ث و آ با تقویت ایمنی بدن از بروز بیماری جلوگیری می نمایند. ویتامین آ عنصر اساسی برای بهبود زخم ها و رشد سلول ها است که سلامت پوست را بهبود می بخشد.

ویتامین آ به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، رادیکال های آزاد را خنثی و از التهاب ناشی از واکنش بیش از حد سلول ها جلوگیری می نماید. همچنین موجب تقویت بینایی می گردد.

منبع منیزیم :

منیزیم بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. این ماده به تنظیم فشار خون، جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین سلامت بدن یاری می نماید. پلانتین با کنترل سطح گلوکز خون ، تنظیم انسولین و متابولیسم کربوهیدرات ، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد و در درمان افسردگی، بی خوابی و سردردهای میگرنی مفید است.

بهبود زخم معده :

افرادی که از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی برای دردهای مزمن و روماتیسم مفصلی استفاده می نمایند، به شدت مستعد ابتلا به زخم معده هستند. این افراد با مصرف پلانتین می توانند زخم معده را بهبود بخشند.

بهبود مسائل تنفسی :

پلانتین به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی نمایندگی، ترشح مخاط در مجاری تنفسی را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرماخوردگی، سینوزیت، بیماری های آلرژیک ریه و برونش مانند آسم و تب، التهاب لوزه ، گلودرد و سرفه موثر است.

کاهش کلسترول :

200 گرم پلانتین، 5 گرم پروتئین مورد احتیاج را تامین و آن را به گزینه ای مناسب برای کاهش سطح کلسترول تبدیل می نماید که برای جلوگیری از چاقی، بیماری های مرتبط با دیابت نوع 2 و سرطان موثر است.

چه تفاوتی بین موز و پلانتین وجود دارد؟

چنانچه در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک عنوان شده است پلانتین ها از خانواده موز هستند اما نشاسته بیشتر و قند کمتری دارند، به این معنی که وقتی رسیده می شوند، هنوز رنگ آنها سبز است. اگر آنها را وقتی بیش از حد رسیده باشد ، خریداری کنید آغاز به زرد یا سیاه شدن می نماید. موز یک میان وعده عالی بشمار می رود و به صورت خام مصرف می گردد اما پلانتین به دلیل نشاسته زیاد معمولاً خام خورده نمی گردد.

موز به دلیل داشتن طعم شیرین معمولا در تهیه دسر و کیک مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به مقدار کم شکر در مقایسه با موز، می توان از آن در تهیه غذاهای مختلف استفاده کرد.

پلانتین در هر مرحله از رشد خود کاربردهای مختلفی در آشپزی دارد. پلانتین برخلاف موز که به صورت خام مصرف می گردد باید طبخ گردد. پخت کامل، سرخ کردن و تهیه چیپس از کاربرداهی مختلف پلانتین در آشپزی است.

موز یا پلانتین، کدامیک سالمتر است؟

موز و پلانتین هر کدام دارای مواد مغذی و مفیدی برای سلامت بدن هستند و نمی توان یکی را بر دیگری ترجیح داد. پلانتین و موز، هر دو حاوی کربوهیدرات هستند و این ماده در افزایش سطح قند خون موثر است، به خصوص موز که کربوهیدرات آن بیشتر از شکر تشکیل یافته است. بنابراین افرادی که نگران قند خون خود هستند در مصرف هر دو احتیاط نمایند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 125825

به "موزی که میخورید ، موزه یا پلانتین ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موزی که میخورید ، موزه یا پلانتین ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید