مواد غذایی سرطان زا

به گزارش مجله سرگرمی، انتخاب مواد غذایی سالم خیلی اهمیت دارد چرا که بعضی مواد غذایی سرطان زا هستند و باید در خرید آنها دقت داشته باشید.غذاها و نوشیدنی هایی واقعا سرطان زا هستند که در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره شده است و بهتر است حداقل مصرف آنها را کاهش دهید.

مواد غذایی سرطان زا
سرطان یکی از بیماری هایی است که انسان با شنیدن نامش وحشت می نماید. اما این بیماری که روزگاری یک بیماری صعب العلاج شناخته می شد اکنون به یک بیماری رایج تبدیل شده که سبک زندگی مدرن نقش زیادی در بروز آن داشته است. بعضی از انواع سرطان ها قابل پیشگیری نیستند. ممکن است ژن های شما در ابتلا به سرطان موثر واقع شوند و در بعضی موارد دیگر نیز فاکتورهای محیطی که می توانیم روی آن ها کنترل داشته باشیم، مانند آلودگی هوا، تشعشعات هسته ای یا مواد شیمیایی محیط کار در بروز سرطان نقش دارند. برای مثال در ایالات متحده نزدیک به نیمی از موارد ابتلا به سرطان یا مرگ های ناشی از آن در ارتباط با فاکتورهای قابل پیشگیری هستند و محققان دریافته اند که کاهش خطر ابتلا به این بیماری امکان پذیر است.

بزرگ ترین عامل ابتلا به بیماری سرطان، استعمال دخانیات است. داشتن اضافه وزن و نداشتن تحرک فیزیکی نیز نقش قابل توجهی در بالا بردن احتمال ابتلا به این بیماری دارد. با این وجود، یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش مصرف غذاهای خاصی است که معین شده ارتباط مستقیمی با ابتلا به این بیماری دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با چند مورد از غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می دهند آشنا کنیم.

غذاهای فرآوری شدهمحققان فرانسوی که اخیراً بر روی نقش غذاهای فرآوری شده در ابتلا به سرطان متمرکز شده بودند به نتایج شگفت انگیزی دست یافته اند: افرادی که غذاهای فرآوری شده بیشتری می خورند؛ اقلام غذایی مانند چیپس، شکلات، نوشابه، غذاهای فریز شده و سوپ های آماده، بیشتر از کسانی که در خانه و با استفاده از مواد طبیعی خام غذا تهیه می کردند به سرطان مبتلا می شوند. از این رو غذاهایی که به صورت بسته بندی شده در پلاستیک یا به صورت سرد سرو می شوند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش داده و باید در کمترین حد ممکن مورد استفاده قرار گیرند.

گوشت قرمزگوشت قرمز به طور رسمی در لیست اقلام غذایی سرطان زا قرار ندارد اما یک پروتئین خاص به نام heme در این گوشت وجود دارد که باعث قرمز شدن رنگ گوشت می شود و می تواند با وارد کردن آسیب به روده ها، احتمال ابتلا به سرطان کولون را افزایش دهد.

گوشت های فرآوری شدهخوردن مقادیر زیاد گوشت که نمک زده شده، خشک شده و یا دودی شده است می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان های معده و روده شود. بخش اعظم این خطر به این موضوع برمی شود که این غذاها حاوی مقادیر بالایی نیترات هستند: مواد شیمیایی افزودنی که به حفظ رنگ صورتی گوشت و مزه شور و خوشمزه آن یاری می نمایند. حتی در خصوص گوشت هایی که با برچسب بدون نیترات عرضه می شوند نیز این خطر صدق می نماید.

هر غذایی که در پلاستیک و ظروف پلاستیکی قرار بگیردفتالات ها (Phthalates) ترکیبات شیمیایی هستند که باعث انعطاف پذیری و دوام بالای پلاستیک ها می شوند، اما بعضی از آن ها باعث ایجاد مسائلی برای هورمون های درون ریز بدن شده و با تغییر عملکرد این هورمون ها امکان ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. استفاده از ظروف شیشه ای و استیل در آشپزخانه به جای ظروف پلاستیکی که در طول زمان ترکیبات شیمیایی خود را به درون غذاها منتقل می نمایند، آسان ترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان از این راه است.1

کره و روغن نباتیمدت زیادی تصور می شد که مارگارین یا همان کره نباتی جایگزین خوبی برای کره های حیوانی است اما باید بدانید که کره ارگانیک گیاهی خواص مغذی و مفید بیشتری برای بدنتان دارد.

علاوه بر آن، مارگارین به مقدار بالایی فرآوری می شود و دارای روغن سویا و ذرت است و به علت اینکه این روغنها وقتی در معرض درجه حرارتهای بالا قرار گیرند، رادیکالهای آزاد بیشتری تولید می نمایند، منجر به ایجاد واکنشهای شیمیایی مضری در بدن خواهند شد که نتیجه اش بروز سرطان خواهد بود.

پاپ کورن یا ذرت بوداده در ماکروویوذرت بوداده، خوراکی سبک و آسانپخت است که بیشتر برای فرونشاندن اشتهای نیمروزی و برطرف گرسنگی عصرانه مصرف می شود.

قسمت داخلی کیسه نگهدارنده حاوی آن اغلب یک روکش نچسب است که وقتی در ماکروویو تهیه شده باشد.

به اسید پرفلوروکتانوییک تجزیه می شود. این ماده یک عنصر شیمیایی سرطانزاست و باعث ایجاد سرطان کبد و پروستات می شود.

گوجه فرنگی کنسروی (رب گوجه فرنگی)گوجه فرنگی های خام حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله لیکوپین هستند که با سرطان مبارزه می نمایند.

بنابراین، مصرف گوجه فرنگی خام برای حفظ سلامت بدن مفید است؛ اما این گفته فقط درباره خود گوجه فرنگی صدق می نماید، قبل از اینکه به صورت رب تبدیل به کنسرو شود.

در طول فرایند کنسروسازی، گوجه ها در معرض ماده ای به نام بی.پی.آ قرار می گیرند. این ماده به علت خاصیت اسیدی زیادش بیشتر مواد مغذی خود را از دست می دهد.

علاوه بر این، بی.پی.آ در کنار بیماریهای قلبی و مسائلی که برای دستگاه تناسلی ایجاد می نماید، درصد ابتلا به سرطان را نیز بالا می برد.2

میوه های غیر ارگانیکمیوه هایی که به شیوه غیر ارگانیک تولید میشوند آلوده به مواد سمی دفع آفات و کودهای شیمیایی هستند. سیب از جمله میوه هایی است که بیشترین مقدار مواد سمی را دربردارد حدود 98% انواع سیب غیر ارگانیک حامل مواد سمی هستند. از جمله میوه هایی که 90% پسمانده های سموم دفع آفات در آنها باقی میماندمیتوان از پرتقال، انگور و توت فرنگی نام برد. شستن این میوه های غیر ارگانیک به طور کامل سموم آن را از بین نمیبرد چرا که سموم دفع آفات به همان میزان که برای حشرات و آفات خطرناک هستند برای انسان هم مضرند.

ماهی های پرورشیبا وجود اینکه ماهی از جمله سالمترین مواد غدایی شناخته شده است اما نوع پرورش آن از آن جمله مواد غذایی است که باید از آن پرهیز کرد. ماهی های پرورشی با مواد مصنوعی و شیمیایی و انواع آنتی بیوتیکها و سموم تغذیه میشوند که با مصرف آها وارد چرخه غذایی انسان میشوند.

چیپس سیب زمینیچیپس سیب زمینی علاوه بر در برداشتن مقدار زیادی روغن ترانس و سدیم فراوان، شامل حجم زیادی طعم دهنده ها و رنگ های مصنوعی، نگهدارنده های شیمیایی است. چیپس در دمای بسیار بالا سرخ میشود تا ترد شود اما همین دمای بالا باعث میشود تا مواد به آکریلامید تبدیل شده که از عوامل سرطان زا است و در سیگار نیز وجود دارد.

روغن های هیدروژنهبهتر است نخست به این مطلب اشاره شود که تمام روغن های هیدروژنه از دانه های روغنی گرفته می شود بنابراین تمام روغنهای هیدروژنه روغن های گیاهی هستند. روغنهای گیاهی را نمی توان به صورت طبیعی استخراج کرد مانند آنچه در خصوص کره های حیوانی انجام می شود بلکه باید به صورت شیمیایی گرفته شوند و برای اینکه مورد پسند و سلیقه مصرف نمایندگان قرار بگیرد اغلب گندزدایی و رنگ می شوند. تمام روغن های گیاهی شامل امگا6 اسید چرب هستند. مقدار زیاد امگا 6 در بدن باعث مسائل زیادی در سلامت فرد می شود ازجمله سکته قلبی و شمار زیادی از سرطان من جمله سرطان پوست. بدن انسان نیاز به تعادل مناسبی بین امگا 6 و امگا 3 دارد، پس کوشش کنید مقداری امگا 3 هر روز مصرف کنید. می توان مقدار امگا 3 بدن را با مصرف گوشت تازه ماهی های دریایی و یا گوشت قرمز ارگانیک و یا حتی مکمل های غذایی معین و مطمئن برآورده کرد. روغن های هیدروژنه معمولا برای غذاهای تولید شده استفاده می شوند تا ظاهر آنها را خوشایند و تازه نشان دهند. روغن های هیدروژنه بر روی ساختار غشا ء سلولی بدن را تاثیر بسیار خطرناکی میگذارد که از عوامل ابتلا به انواع سرطان است.

نوشابه های گازدارهیچ تعجبی ندارد که نوشابه های گازدار با حجم زیاد شکر، رنگهای خوراکی مصنوعی و مواد شیمیایی چون mythylimidazole -4 (4-MI) به عنوان عامل سرطان شناخته شده اند. این نوشیدنیها با اسیدی کردن بدن انسان سلولهای سرطانی را رشد و تقویت می نمایند.3

غذای رژیمیشاید باورتان نشود، ولی بسیاری از مواد غذایی آماده که با نام غذای سالم و رژیمی به فروش می رسند، سرطان زا هستند. زمانی که چربی ماده غذایی به صورت طبیعی حذف شود، ماده به جای مانده طعم چندان خوبی ندارد. پس تولید نمایندگان مواد غذایی بعد از این مرحله شیرین نماینده های مصنوعی و سدیم را جایگزین چربی می نمایند.

این اقدام نه تنها باعث نمی شود فرد مصرف نماینده غذای کم چربی مصرف کند، بلکه مقدار زیادی ماده سرطان زا را وارد بدن خود می نماید. در حقیقت بسیاری از خوراکی های بسته بندی شده حاوی مواد افزودنی هستند که یا اعتیاد به وجود می آورند و یا متاسفانه منجر به مرگ می شوند. برای کاهش وزن بهتر است از مواد غذایی کاملی مانند میوه و سبزیجات به جای مواد رژیمی تقلبی بهره ببرید. با مصرف این خوراکی های سالم از چربی و قند سالم، از عناصر ضروری رژیم غذایی که به مقدار متعادل وجود دارند، لذت می برید.

آرد سفید تصفیه شدهتصور نکنید که با نخریدن نان سفید دیگر از این ماده دوری نموده اید. آرد سفید تصفیه شده در بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده از ماکارونی و نان گرفته تا کیک و شیرینی وجود دارد. مشکل اینجاست که آرد سفید هر ذره از مواد با ارزش گندم را در حین عمل فرآوری از دست داده و در مرحله آخر با جریان زیاد گاز کلر به رنگ سفید با بافت ملایم در آمده است.

مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. به جای استفاده از نان سفید به سراغ نان های غله کامل بروید و به جای ماکارونی از برنج قهوه ای و کینوا بهره ببرید. اگر بخواهید خودتان در خانه نان بپزید، قطعا نتیجه سالمتری بر جای می گذارید.4

پی نوشت:

1.www.rooziato.com

2.www.nazweb.ir

3.www.shabgar.com

4.www.javanonline.ir

kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی

nfliri.ir: مجله نیلوفری | مجله خبری تحلیلی نیلوفری

bushehrherfa.ir: مجله بوشهری ها، وبلاگ بچه محل های بوشهر

منبع: راسخون
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163708

به "مواد غذایی سرطان زا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی سرطان زا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید