منع مصرف بعضی مواد غذایی به هنگام ابتلاء به برونشیت

به گزارش مجله سرگرمی، مواد غذایی خاصی وجود دارند که به هنگام ابتلاء به برونشیت بایستی به طور کامل از مصرف آنها خودداری کنید، به این علت که حاوی آنتی اکسیدانهای خاصی بوده که غشاهای مخاطی را تحریک نموده و علائم را تشدید می سازند. این مقاله

منع مصرف بعضی مواد غذایی به هنگام ابتلاء به برونشیت

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

مواد غذایی خاصی وجود دارند که به هنگام ابتلاء به برونشیت بایستی به طور کامل از مصرف آنها خودداری کنید، به این دلیل که حاوی آنتی اکسیدانهای خاصی بوده که غشاهای مخاطی را تحریک کرده و علائم را تشدید می سازند. این مقاله بعضی از این مواد غذایی را به صورت لیست در آورده است.

اشاره کوتاه!

هر زمان که به برونشیت مبتلا شدید، محلولی از آب پرتقال تازه و آب گرم در مقادیر مساوی تهیه کنید. هر 2 ساعت از این محلول جرعه جرعه بنوشید، تا زمانی که علائم فروکش نمایند.

برونشیت یک عارضه پزشکی است که در آن راه های هوایی ریه ها به دلیل تحریک ایجاد شده به وسیله محرکهای خارجی متورم می شوند. این عارضه بعلاوه ممکن است علامت ثانویه ا باشد از سرماخوردگی و آنفولانزا که ممکن است به دلیل عفونت ویروسی بوجود آمده باشند.

فرم حاد برونشیت معمولاً جدی نبوده، و برگشت پذیر است. علائم ممکن است حدود 12 تا 15 روز به طول انجامند. برخلاف آن، در برونشیت مزمن، سرفه همراه با خلط، می تواند به طور مداوم و به مدت 3 ماه تا 2 سال دوام آورد. این علائم می توانند برگشت ناپذیر شده بطوریکه به اسم بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) نامگذاری شده است.

بنابراین، اگر متوجه علائمی مانند خس خس در هنگام تنفس، سرفه همراه با خلط تغییر رنگ داده شده، تب با درجه پایین، گلو درد، و خستگی عمومی شدید، این شرایط می تواند موردی از برونشیت باشد. پس از مشورت با یک پزشک متخصص چنانچه این شرایط در شما برونشیت تشخیص داده شد، در کنار مصرف دارو از خوردن بعضی مواد غذایی خودداری کرده بطوریکه ممکن است به سریعتر بهبود یافتن شما یاری گردد.

مواد غذایی که بایستی از مصرف آنها خودداری کرد

مصرف مواد غذایی که باعث شکل گیری مخاط می شوند را بایستی به طور کامل ترک کنید. از مصرف محصولات لبنی، شکلات، موز و تمام مواد غذایی فرآوری شده، سرخ شده و هله هوله یا ناسالم خودداری کنید. از مصرف قندهای ساده، الکل و کشیدن سیکار اجتناب کنید.

شیر و فرآورده های لبنی

شیر و فراورده های لبنی یکی از سالم ترین مواد غذایی بوده که در اواسط هرم غذایی جای دارند. اما هنگامی که مبتلا به برونشیت می باشید، مصرف این مواد غذایی به نظر بد می آید، به این دلیل که حاوی چربی های اشباع شده می باشند. هنگامی که چربی اشباع شده در طول دوره برونشیت مصرف گردد، فراوری مخاط را افزایش داده و موجب اشکال و ناراحتی در تنفس می گردد.

از مصرف مواد غذایی مانند شیر پر چرب یا شیر کامل، پنیر با چربی بالا، سوپ مبتنی بر خامه، پیتزا سرشار از پنیر، بستنی، سس مایونز، و مواد غذایی چربی که بر روی نان مالیده می شوند، و بعلاوه سس ها، باید اجتناب گردد.

اگر هنوز هم دوست دارید که از شیر و فراوردهای لبنی بهره ببرید، نمونه های فاقد چربی، کم چرب و یا با چربی کاهش یافته را برگزینید. شیر بدون چربی، ماست و یا پنیر کم چرب شاید گزینه بهتری باشند. باکتری های مفید موجود در ماست بعلاوه ممکن است به بهبود سیستم ایمنی تضعیف شده شما یاری نمایند.

غذاهای سرخ شده و چرب

همه ما عاشق سیب زمینی سرخ شده و همبرگر هستیم، اما زمانی که دچار بیماری برونشیت شده اید ممکن است متأسفانه مجبور باشید از این خوراکی ها دوری کنید. مرغ سرخ شده، چیپس سیب زمینی، و حلقه سرخ شده پیاز به طور یکسان این عارضه را بدتر می سازند. به این دلیل که غذاهای سرخ شده حاوی اکسیدان و چربی اشباع شده بالایی هستند. هر دو این مواد برای کاهش و دفع مخاط خوب نمی باشند، علاوه بر آن، دارای هیچ گونه ارزش غذایی نیستند.

در حالی که دوره نقاهت خود را طی می کنید، توصیه می گردد که از مرغ و ماهی بخار پز بهره ببرید. این مواد غذایی به ترتیب منبعی غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا بوده که به بهبودی و توانبخشی سریعتر یاری می نمایند.

کربوهیدراتهای ساده

مصرف قند یا شکر تصفیه شده برای برونشیت ضرر دارد. از مصرف محصولاتی مانند نوشیدنی های شیرین، نوشابه های گازدار، غلات، غلات غنی شده با قند، شربت، آب نبات، شکلات، و یا شیرینی هایی، مانند کیک، کیکهای شکلاتی، کلوچه باید به شدت اجتناب کرد.

آنها هیچ ارزش غذایی نداشته، عملکرد سیستم ایمنی بدن را سرکوب کرده، و اغلب دلیل افزایش وزن بوده، که ممکن است در نهایت به مسائل بیشتری در تنفس منجر گردد. اگرچه افزایش وزن ممکن است نگرانی یک شبه و ناگهانی نباشد، اما توصیه می گردد که بیماران مبتلا به برونشیت وزن خود را مرتب چک کرده و اجازه ندهند که افزایش یابد.

بهتر است از مصرف این محصولات فرآوری شده خودداری کرده و به دستگاه گوارش خود در دوران نقاهت کمی استراحت دهید.

محصولاتی با میزان سدیم بالا

نمک به اسم ماده رقیق نماینده عمل می نماید. نمک خون را رقیق کرده و حجم آن را افزایش می دهد. تصور کنید که به دلیل ابتلاء به برونشیت، راه های هوایی شما ملتهب و تنگ شده اند و سعی کرده سختر نفس کشیده تا میزان معینی از اکسیژن را با هر مرتبه نفس کشیدن وارد سازید. قلب شما پیش از این بخاطر پمپاژ خونی که دچار کمبود اکسیژن شده است به زحمت افتاده است.

با مصرف نمک که باعث افزایش حجم خون می گردد بر این مصیبت می افزایید. قلب شما که پیش از این دچار زحمت شده است مجبور است حتی سریعتر از قبل تپیده و سختر کار کند تا خون اضافی را پمپ نماید. اکنون متوجه می شوید که چرا محصولاتی که از نمک بالایی برخوردارند به هنگام ابتلاء به برونشیت برای سلامتی تان ضرر دارند.

غذاهای شور بعلاوه، آب را در بافتهای برونش حفظ کرده که این امر فرایند بهبود از التهاب را آهسته می سازد. به منظور جلوگیری از افزوده شدن بار اضافی بر روی قلب و ریه ها از مصرف نمک خودداری کنید. از گیاهان طبیعی مانند لیمو، فلفل، پونه کوهی، آویشن و یا جعفری به منظور مزه دار کردن غذا بهره ببرید.

مواد غذایی فرآوری شده مجدداً در این شرایط مقصر قلمداد می شوند. از خوردن آنها حداقل تا زمانی که علائم برونشیت فروکش نمایند، خودداری کنید.

دوری از هر نوع دخانیات و دود: دسته اول، دوم و یا سوم!

پیش از این در خصوص این موضوع از همه جا شنیده اید، اکنون یک بار دیگر آن را بخوانید. سیگار را ترک کنید! خصوصاً در صورتی که در معرض ابتلا به برونشیت قرار دارید و یا به آن دچار شده اید. بعلاوه نبایستی به کسی اجازه دهید در خانه شما سیگار بکشد. به این نوع دودی که به شما می رسد استعمال غیر مستقیم یا ثانوی سیگار گویند. کشیدن سیگار موجب آسیب به ریه ها می گردد. ممکن است این حرف کلیشه ای به نظر رسد، اما در نهایت واقعیت دارد.

اگرچه این مورد یک ماده غذایی محسوب نمی گردد، اما فکر کردم آن را در این لیست قرار دهم به این دلیل که دخانیات به طور مستقیم بر روی ریه ها اثر گذاشته و به مژکها آسیب می رساند. با گذشت زمان، این مژکها توانایی خود در تمیز کردن بقایای دود، محرکها، و بعلاوه موکوس یا مخاط اضافی از ریه ها را از دست می دهند. این امر باعث می گردد فرد سیگاری مستعد ابتلا به عفونتهای مختلف شده و هنگامی که دچار عفونت شد، بهبودی طولانی و سخت خواهد شد.

اگر سیگار نمی کشید به هیچ وجه آن را آغاز نکنید، و اگر این کار را می کنید آن را ترک کنید. سعی کنید از افراد سیگاری دوری کنید به این دلیل که دود غیر مستقیم هم برای شما خطرناک است خصوصاً زمانی که از برونشیت و غیر از آن رنج می برید.

در پایان تنها اسم می کنم که پیشگیری بهتر از درمان است. بهداشت را به خوبی رعایت کنید. اگر دچار این ویروس شده اید، استراحت زیادی کرده، از داروی مناسب استفاده کرده و از مصرف مواد غذایی فوق الذکر خودداری کنید.

آژانس دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: راسخون
انتشار: 24 آبان 1400 بروزرسانی: 24 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161165

به "منع مصرف بعضی مواد غذایی به هنگام ابتلاء به برونشیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منع مصرف بعضی مواد غذایی به هنگام ابتلاء به برونشیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید