معرفی مکمل های غذایی خطرناک برای بانوان
به گزارش مجله سرگرمی، گاهی خرید از فروشگاه های محصولات غذایی و بهداشتی و داروخانه ها تبدیل به تجربه ای خسته کننده می گردد. میان مجموعه ای از مکمل های غذایی و رژیمی درون قفسه های فروشگاه گیج می شویم و نمی دانیم کدام را انتخاب کنیم یا واقعا به کدام مکمل احتیاج داریم. با ما همراه باشید.

مکمل های غذایی زنان و 7 مکمل خطرناک
سالم و یا خطرناک؟ از محدودیت های مصرف مکمل های معروف پیش از مصرف مطلع شوید.تقریبا نیمی از امریکایی ها به طور روزانه مکمل های گیاهی یا مربوط به رژیم غذایی مصرف می نمایند و مصرف این محصولات که بدون تجویز پزشک دریافت می شوند، بسیار پررونق است.
بر اساس برآوردهای اخیر شورای گیاه شناسی امریکا، فروش مکمل های غذایی گیاهی سالانه به 6 بیلیون دلار می رسد.
مکمل های تعیینی می تواند سلامتتان را بهبود ببخشد اما سایر مکمل ها می تواند بی اثر و حتی مضر باشند.
دکتر جان مانسون، رییس بخش پزشکی پیشگیری در بریگهام و بیمارستان زنان در بوستون و پروفسور پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد، هشدار می دهد که خریدار مطلعی باشید.
دکتر مانسون می گوید بسیاری از مکمل های موجود در بازار به دقت مورد آزمایش قرار نگرفته اند.
بنابراین اندکی از مکمل ها مفید هستند. او اضافه می نماید که بسیاری از ادعاها مبنی بر سالم بودن آن ها بی اساس است.
هفت مکملی که باید با احتیاط مصرف گردد، البته در صورت تمایل به مصرف آن ها، عبارتند از:
1.مکمل ویتامین D
مقدار زیاد آن می تواند به کلیه ها آسیب برساند.ویتامین D جذب کلسیم در بدن را افزایش می دهد و مصرف آن به انداره کافی موجب سلامتی و تندرستی می گردد.
مکمل های ویتامین D بسیار محبوبند، موجب تقویت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های استخوان مانند پوکی استخوان می گردد.
اما در بسیاری از موارد، زنان سالمی که پس از یائسگی نیز مقدار کمی مکمل ویتامین D (حدود 400 واحد بین المللی، IU) مصرف می نمایند در حقیقت ابدا به آنها نیازی ندارند.
مانسون اذعان می دارد که شواهد دال بر آن است که اشتیاق برای مصرف مکمل های ویتامین D در حجم بالا بسیار دیده می گردد.
به گفته مانسون، مصرف زیاد این ویتامین به شکل مکمل های مغذی ضرورتی ندارد.
پس از آنالیز شواهد، تعیین شد که چنانچه زنان سالم مقادیر کمی ویتامین D مصرف نمایند، لزوما مانع از شکستگی استخوان آنها نمی گردد.
دیدگاه ها متفاوتی در ارتباط با مقدار مصرف این ویتامین برای زنانی بالای 65 سال، زنانی که از کمبود ویتامین D رنج می برند یا سابقه افتادن یا پوکی استخوان دارند، وجود دارد.
به گفته انستیتو پزشکی، برای آن ها تجویز مکمل های ویتامین D به وسیله پزشک مفید است.
کلینیک کلیولند اشاره می نماید، یکی از خطرات مصرف زیاد ویتامین D در افراد سالم این است که چنانچه سطح ویتامین D خون از 100 نانوگرم در هر میلی لیتر (نانو گرم به میلی لیتر) بیشتر گردد، موجب جذب کلسیم اضافی از سوی بدن و در نتیجه سنگ کلیه گردد.
نتایج منتشر شده در سال 2013 در استان متحده نشان می دهد که خطر ابتلا به سنگ کلیه در زنان یائسه که روزانه مکمل های ویتامین D و کلسیم مصرف می نمایند در مقایسه با زنانی که دارونما می خورند، 17٪ بیشتر است.
به گزارش انستیوی پزشکی، ویتامین D توصیه شده در روز برای افراد 1 تا 70 ساله 600 واحد و برای افراد 71 ساله و مسن تر 800 واحد می باشد که از غذاهایی مانند سالمون، ماهی تن، شیر، قارچ و غلات غنی شده در رژیم غذایی روزانه تامین می گردد.
2.کلسیم
مقادیر اضافی آن در شریانها ته نشین می گردد.کلسیم برای تقویت استخوان ها و سلامت قلب از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما مصرف زیاد آن مضر است.
دکتر دنیس میلستین، مدیر پزشکی در کلینیک مایو در اسکاتلند، آریزونا می گوید، حتی الامکان کلسیم را از رژیم غذاییتان دریافت کنید.
تحقیقات نشان می دهد که بهتر است کلسیم همراه غذا جذب گردد.
انستیتوی ملی سلامت، روزانه 1000میلی گرم کلسیم برای زنان 19 تا 50سال و 1200میلی گرم کلسیم برای زنان 51 ساله و مسن تر پیشنهاد می نماید.
هر 120 گرم ماست شامل 207 میلی گرم کلسیم یعنی یک پنجم از مقدار پیشنهادی در روز می باشد. دیگر منابع سرشار از کلسیم عبارتند از شیر، پنیر، غلات غنی شده و آبمیوه.
کمبود کلسیم یا نقص کلسیم در خون به وسیله آزمایش خون ممکن است قابل تشخیص باشد.
اگر مقدار کلسیم خونتان کم است، ممکن است پزشکتان مکمل کلسیم تجویز کند.
با این حال، مصرف بیش از حد کلسیم یعنی بیش از 2500 میلی گرم در روز برای بزرگسالان بین19 تا 50 سال و بیش از 2000میلی گرم در روز برای افراد بالای 51 سال، می تواند منجر به مشکلاتی گردد.
براساس اعلان کلینیک کلولند، محققان بر این باورند که بدون مصرف ویتامین D کافی که به جذب آن یاری می نماید، مقادیر اضافی کلسیم به جای استخوانها در شریان ها باقی می ماند.
3.مولتی ویتامین ها
هیچ جایگزینی برای یک رژیم غذایی سالم وجود ندارد.بسیاری از مردم بر این باورند که به مقدار کافی ویتامین و مواد معدنی را از رژیم غذایشان دریافت نمی نمایند.
با این حال، هنوز سودمندی کامل مکمل ها در هاله ای از ابهام است.
مطالعات منتشر شده در اکتبر 2011 در مجله پزشکی داخلی بر اساس آنالیز اطلاعات به دست آمده از 40000 زن بالای 19 سال بود.
با کمال تعجب محققان دریافتند که به طور میانه خطر مرگ زنانی که مکمل دریافت کردند در مقایسه با زنانی که مکمل مصرف نکردند، افزایش یافت. مولتی ویتامین ها در برابر سرطان های رایج، بیماری های قلبی و عروقی و مرگ کم تاثیر یا بی تاثیر بودند.
با این حال، بیشتر مطالعات اخیر حاکی از فواید مصرف مولتی ویتامین هاست.
نتایج مطالعه ای که در ژانویه 2015 در مجله تغذیه به چاپ رسید بیش از 8000 مرد و زن بالای 40 سال را آنالیز نمود و دریافت زنانی که به مدت 3 سال یا بیشتر مولتی ویتامین مصرف نموده اند، کمتر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی بودند.
مصرف ویتامین های دوران بارداری به همراه اسید فولیک، که به جلوگیری از نقائص در هنگام تولد یاری می نماید، به زنان باردار اکیدا توصیه شده است.
اگر به سندرم سوء جذب مبتلا باشید، شرایطی که بدن نمی تواند ویتامین ها و مواد معدنی را به طور کامل جذب کند، ممکن است پزشکتان مولتی ویتامین تجویز کند.
اما مانسون معتقد است برای افراد سالم، یک مکمل هرگز نمی تواند جایگزین رژیم غذایی سالم باشد.
4.مکمل روغن ماهی
ماهی یا بذر کتان را جایگزین کنید.غنی از اسید های چرب امگا 3، روغن ماهی به عنوان غذایی برای کاهش بیماری های قلبی معرفی شده است.
هر چند که، بیشتر شواهد دال بر آن است که مکمل های روغن ماهی فواید شبه برانگیزی برای قلب دارند.
در مطالعه ای که در می 2013 در نشریه پزشکی به چاپ رسید، به طور روزانه و به مدت 5 سال به 6000 نفر با خطر بالای بیماری های قلبی و عروقی، 1000 میلی گرم مکمل امگا 3 دادند.
با این وجود، در انتها تحقیق شرایط گروهی که در خطر ابتلا به مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بودند، در مقایسه با شرکت نمایندگانی که دارونما مصرف کردند، چندان بهتر نبود.
پزشکان معتقدند که برترین راه دریافت امگا 3 به وسیله غذا می باشد. بر طبق نظرات کلینیک مایو، به نظر می رسد مصرف ماهی ها، که غنی از اسید های چرب امگا 3 هستند، نسبت به خوردن مکمل ها، برای سلامت قلب مفید تر است.
راهنمای رژیم غذایی انجمن قلب امریکا خوردن دو وعده ماهی در هفته را توصیه می نماید.
این انجمن خوردن یک گرم امگا 3 در روز را برای بیماران قلبی توصیه می نماید. چنانچه تری گلیسیرید بالایی دارید، 2 تا 4 گرم در قالب مکمل های تجویز شده به وسیله پزشک توصیه می گردد.
منابع دیگر امگا 3 در کنار روغن ماهی عبارتند از بذر کتان، گردو و آواکادو.
5.داروی گیاهی St. john`s wort
از تداخلات دارویی اجتناب کنید.این داروی گیاهی اغلب به شکل چای و یا در کپسول برای درمان افسردگی های خفیف، اضطراب و اختلالات خواب استفاده می گردد.
اگرچه بعضی از مطالعات حاکی از آن است که این دارو در درمان افسردگی خفیف موثر بوده، اما مطالعه ای گسترده در سال 2011 که از سوی انستیتوی ملی بهداشت روان صورت پذیرفت، به این نتیجه رسید که درمان گیاهی نسبت به دارونماها در کاهش نشانه های افسردگی خفیف بهتر عمل نمی نمایند.
محققان اذعان دارند که بهبود نشانه های افسردگی در نتیجه مصرف St. john wort ممکن است تاثیرات مشابهی با دارونماها داشته باشد.
انجمن سلامت امریکا گزارش می دهد که باور های بیماران، بیش از اینکه در حقیقت چه چیزی مصرف می نمایند، درمورد اینکه آنها دارونما می خورند یا داروی گیاهی بر افسردگی آن ها تاثیر می گذارد.
اما، دکتر میلستین می گوید بزرگترین مشکل در خصوص St. john wort تداخل دارویی آن با داروهای دیگر است.
طبق مطالعه ای در که جولای 2014 در مجله پزشکی مکمل ها و جایگزین ها آورده شد، در 28٪ از مواردی که St. john wort تجویز شده بود بین سال های 1993 تا 2010 بوده، که به طرز خطرناکی با داروی ضد افسردگی و یا ضد اضطراب، دارو های استاتین و یا قرص های ضد بارداری همراه شده بود.
خوردن این داروی گیاهی می تواند تاثیر داروهای دیگر را کاهش دهد، از آن جمله قرص های کنترل بارداری.
آنچه در ارتباط با این دارو از اهمیت ویژه ای برخوردار است توجه به این نکته است که پیش از مصرف St. john wort درمورد اثرات این دارو مطالعه نمائید و با پزشک خود مشورت کنید.
Kava-Kava.6
عوارض جانبی آن می تواند به کبد آسیب برساند.این گیاه از ریشه گیاه Piper methysticum گرفته شده است و به صورت قرص برای درمان اضطراب و بی خوابی با نتایج مختلف عرضه می گردد.
طبق آنالیز های اجرا شده از سوی متخصصان در سال 2010 تعیین شد آن دسته از داروها گیاهی که حاوی kava-kava هستند، نقش مهمی در درمان بی خوابی ایفا می نمایند.
نتایجی به دست آمده از دهه های 1990 و اوایل 2000 نشان داد، این گیاه می تواند اضطراب را کاهش دهد و کیفیت خواب را در بیمارانی که از بی خوابی و بی قراری رنج می برند، بهبود می بخشد.
با این حال، kava-kava می تواند عوارض جانبی بسیار جدی داشته باشد. براساس یافته ها از کتابخانه ملی پزشکی استان متحده، محصولاتی که عنوان kava دارند به شکل بالینی با آسیب کبدی حاد که حتی می تواند بسیار سخت و کشنده باشد، مرتبط است.
در ماه مارس سال 2002، سازمان غذا و داروی ایالات متحده درباره خطرات عوارض جانبی kava-kava بر کبد هشدار داد، که موجب شد مرکز ملی سلامت، تمام مطالعات روی مکمل ها را به حالت تعلیق درآورد.
Kava-kava با اسپاسم های غیر طبیعی ماهیچه ای همراه است و با تعداد زیادی از داروها، از جمله داروهای ضد تشنج، داروهای ضد روان پریشی و دارو های مبتلایان به بیماری پارکینسون واکنش منفی از خود نشان می دهد.
7.دانه سویا
مراقب استروژن باشید.توفو، tempeh و شیر سویا همگی منابع سرشاری از پروتئین، فیبر و بعضی مواد معدنی هستند.
بعلاوه بعضی از زنان سویا را به شکل مکمل برای تسکین نشانه های یائسگی مصرف می نمایند.
با این حال، نگرانی ها درمورد مکمل های سویا افزایش یافته است، زیرا مطالعات نشان داده از آنجایی که حاوی استروژن هستند، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند.
انجمن سرطان امریکا اشاره می نماید که تحقیق روی سویا و سرطان بسیار پیچیده، بحث بر انگیز و در حال پیشرفت است.
میلستین می گوید: چنانچه درمورد سرطان سینه نگران هستید، از مکمل های سویا و پروتئین های حاوی سویا پرهیز نمائید.
اما جذب سویا از غذاها نگران نماینده به نظر نمی رسد.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخونbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت