مشهورترین لقب های سینمای ایران و دنیا

به گزارش مجله سرگرمی، جام جم آنلاین: ذات و ساحت مدیوم جادویی سینما به شکل بارزی مستعد مشتقات بازی گونه و سرگرم نماینده است. اعطای لقب از جانب جامعه سینمایی و رسانه ای به ستاره ها و کارگردان ها و دیگر عوامل معین نماینده سینما هم یکی از رسوم نانوشته این فضاست و جدا از این رسانه شگفت انگیز و تاثیرگذار نیست. رسانه ها با نگاه به افکار عمومی و تماشاگران نخبه و پیگیر سینما پس از تثبیت صندلی و موقعیت یک ستاره و بازیگر و کارگردان، باتوجه به ویژگی های شخصیتی و حرفه ای آنها، لقبی متناسب به بعضی از آنها اعطا می نمایند، بدون هیچ تشریفات و تایید یک نهاد و مرجع رسمی البته. گاهی این لقب ها به دلیل نام و شهرت یک نقش خاص ستاره هاست و گاهی به دلیل شمایل و کاریزمای آنها در جهت بازیگری و کارگردانی و فعالیت سینمایی. در این گزارش، به شکلی فهرست وار نگاهی گذری داریم به بعضی از مهم ترین و مشهورترین لقب های سینمای ایران و دنیا.

مشهورترین لقب های سینمای ایران و دنیا

آقای بازیگر (عزت الله انتظامی)

هوشنگ گلمکانی، نویسنده و منتقد باسابقه سینما 21 سال پیش کتابی به نام آقای بازیگر تالیف کرد که به زندگی و آثار عزت الله انتظامی می پرداخت. همین عنوان بتدریج به لقب این بازیگر برجسته تبدیل شد و جامعه سینمایی بخوبی آن را پذیرفت. این لقب به معنای بی اعتنایی به شایستگی های دیگر آقایان بازیگر سینمای ایران نیست. ضمن این که تنوع نقش های انتظامی در فیلم های مختلفی چون گاو، اجاره نشین ها، ناصرالدین شاه آکتور سینما و مینای شهر خاموش هم مهر تائید مناسبی برای اعطای این لقب به اوست.

مادر سینمای ایران (رقیه چهره آزاد)

زنان زیادی در سینمای ایران نقش مادر را به زیبایی بازی نموده اند، اما تقدیر اینطور بود که عنوان و لقب سینمای ایران بیش از همه به رقیه چهره آزاد، بازیگر نقش مادر در شاهکار علی حاتمی تعلق بگیرد. جامعه سینمایی و مردم هم روی این لقب و شایستگی اعطای آن اتفاق نظر دارند.

سعدی سینمای ایران (علی حاتمی)

نام علی حاتمی مترادف با سینمای ملی است، چرا که فیلم های او جزئیات پرشمار عناصر و المان های فرهنگی و اجتماعی یک زندگی اصیل و سنتی ایرانی را دارد. این مورد فقط هم مربوط به نشانه های ظاهری و اشیا نمی گردد، بلکه به متن و ماهیت زندگی و خلقیات آدم ها هم مرتبط است. دیالوگ های موزون حاتمی، کم از شعر و ادبیات نداشت، لقب سعدی سینمای ایران عنوان شایسته ای برای اوست.

لیلای سینمای ایران (لیلا حاتمی)

بعضی بازیگران باوجود بازی در نقش های متنوع، بیش از هر چیز با یک نقش خاص شناخته می شوند. قدرت این نقش آفرینی و شهرت ناشی از آن هم به قدری است که خود اسم آن نقش ها به یک لقب تبدیل می گردد. نقش لیلا در فیلمی به همین نام به کارگردانی داریوش مهرجویی برای لیلا حاتمی هم همین حکم را دارد. ضمن این که اسم واقعی بازیگر این نقش هم لیلاست و همین همنشینی معنادار لیلای واقعی و لیلای سینمایی، منجر به تثبیت همیشگی لقب لیلای سینمای ایران برای حاتمی شد. همین موضوع به نوعی دیگر برای ترانه علیدوستی هم صدق می نماید که آغاز بازی اش در سینما با ایفای نقش دختری به نام ترانه در فیلم من ترانه 15 سال دارم بود.

فیلسوف سینمای ایران (داریوش مهرجویی)

داریوش مهرجویی که در جوانی به قصد تحصیل در سینما به آمریکا رفته بود، خیلی زود تغییر راستا داد و فلسفه خواند. اما سرنوشت او با سینما گره خورده بود و پس از بازگشت به کشور، به کارگردانی رو آورد. اگر از فیلم اول و تجاری اش، الماس 33 بگذریم، مهرجویی در بیشتر آثارش، ردپای بارزی از فلسفه را با زبان سینما و به شکلی هنرمندانه به تصویر کشید. پس اعطای عنوان فیلسوف سینمای ایران به او بی دلیل نیست.

هامون سینمای ایران (خسرو شکیبایی)

خسرو شکیبایی نقش و بازی متنوع در سینما و تلویزیون زیاد دارد، اما او بیش از هر نقش با شخصیت حمید هامون در فیلم هامون داریوش مهرجویی شناخته می گردد. شکیبایی با این نقش و فیلم به شهرت و محبوبیتی فوق العاده دست یافت و همین شمایل را در بعضی فیلم ها و نقشهای دیگر هم تکرار کرد.

پدرسالار (محمدعلی کشاورز)

محمدعلی کشاورز از جمله بازیگران کهنه کار سینما و تلویزیون ایران با انبوهی نقش متنوع و پیچیده است. شعبان استخوانی هزاردستان، محمدابراهیم مادر و خوابگزار اعظم افسانه سلطان و شبان فقط بعضی از نقش های ماندگار اوست. اما کشاورز با ایفای نقش پدرسالار در سریالی به همین نام، تصویری بی تکرار از شمایل پدری سلطه گر از خود نشان داد و همین لقب هم روی او ماند.

مرد هزارچهره (اکبر عبدی)

به گواه اهالی سینما بویژه طراحان چهره پردازی، چهره اکبر عبدی گریمخورترین چهره در میان بازیگران سینمای ایران است. این ویژگی را با استعداد و نبوغ این بازیگر ترکیب کنید و به بعضی از ماندگارترین نقش های تاریخ این سینما برسید. از این رو به بازیگر فیلم های مادر، آدم برفی، خوابم می آد و اجاره نشین ها مرد هزارچهره می گویند.

بزرگ آقای بازیگری (علی نصیریان)

علی نصیریان یکی از اساتید بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران است و تنوع محسوس و چشمگیری در کارنامه او به چشم می خورد. او از مرد ساده لوح آقای هالو تا شخصیت سیاسی چون قاضی شارح سربداران را به بهترین شکل بازی کرد. نقش او در بوی پیراهن یوسف به دلیل همین قدرت بازیگری نسبتی با حاجی فتوحی میوه ممنوعه ندارد. بازی او به نقش بزرگ آقا دیوانسالار در شهرزاد باعث شد در این یکی دو سال اخیر او هم صاحب لقبی به عنوان بزرگ آقای بازیگری گردد.

سیمین سینمای ایران (فاطمه معتمدآریا)

فاطمه معتمدآریا از جمله بازیگران توانای سینمای ایران است که با فیلم های ماندگاری چون گیلانه، روسری آبی و مسافران شناخته می گردد. او در میان سینماگران و البته بعضی تماشاگران پیگیرتر سینما به سیمین سینمای ایران معروف است. سیمین اسم مستعار فاطمه معتمدآریاست. ضمن این که کتابی با عنوان نقش آبی سیمین هم درباره کارنامه بازیگری او در بازار نشر وجود دارد.

نمونه های دنیای

سلطان هالیوود (کلارک گیبل)

سینمای دنیا هم تا دلتان بخواهد به بازیگران و کارگردان های مختلف لقب های ریز و درشت اعطا نموده، به طوری که به محض شنیدن نام این ستاره ها، لقب هایشان هم بلافاصله به ذهن می آید. این چند لقب فقط مشتی نمونه خروار است: سلطان هالیوود (کلارک گیبل)، مرد هزارچهره (الک گینس)، پدرخوانده سینما (مارلون براندو)، استاد دلهره (آلفرد هیچکاک)، سامورایی سینما (آکیرا کوروساوا)، یاغی (سام پکین پا)، صورت سنگی (باستر کیتون)، پسر بد هالیوود (شان پن)، شورشی سینما (جیمز دین) و...

kheimehnews.ir: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

italyro.ir: تور ونیز: سفر به اروپای شگفت انگیز

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 27163

به "مشهورترین لقب های سینمای ایران و دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشهورترین لقب های سینمای ایران و دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید