طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه در فر
به گزارش مجله سرگرمی، مرغ شکم پر جزو غذاهای مجلسی و مناسبتی بسیار پرطرفدار است. طرز تهیه آن بسیار ساده اما طعمی بینظیر دارد. در این دستور پخت، به شما آموزش میدهیم چگونه مرغ شکم پر مجلسی با ترکیبات منحصربهفرد و خوشمزه را تهیه کنید.
برای مطالعه بیشتر با malcom.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
خوراک مرغ شکم پر جزو غذاهای مجلسی و مناسبتی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. طرز تهیه مرغ شکم پر بسیار ساده و طعم آن بی نظیر است. در شهرهای مختلف، مرغ شکم پر را به روش های مختلفی تهیه می نمایند و داخل مرغ را با مواد متنوعی بسته به سلیقه شخصی پر می نمایند.
به طور کلی، مرغ شکم پر را داخل فر درست می نمایند پس اگر قصد تهیه مرغ شکم پر را دارید حتما به این نکته توجه کنید.
در اینجا اما قصد داریم طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی را به روشی بسیار ساده به شما آموزش دهیم که عطر و طعمی بی نظیر داشته و در کنار سایر غذاهای ایرانی مناسبتی مثل زرشک پلو با مرغ مجلسی، ته چین مرغ مجلسی، آلبالو پلو مجلسی با مرغ و … انتخابی بسیار مناسب برای مهمانی ها و مجالس رسمی محسوب می گردد.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر در فر
مرغ متوسط | 1 عدد |
پیاز درشت | 1 عدد |
زردچوبه | 3 ق چای خوری |
دارچین | نصف ق چای خوری |
فلفل قرمز و نمک | به میزان لازم |
روغن زیتون | نصف پیمانه |
گردو خردشده | 2 ق غذاخوری |
قیصی | 1 ق غذاخوری |
آلو خشک | 2 ق غذاخوری |
زرشک | 1 ق غذاخوری |
کشمش | 1 ق غذاخوری |
طرز تهیه مرغ شکم پر در فر
- برای تهیه مرغ شکم پر مجلسی ابتدا پیاز را خیلی ریز خرد نموده یا رنده کنید.
- ادویه جات شامل زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل قرمز را به پیازهای رنده یا ریزخردشده اضافه کنید و باهم مخلوط کنید.
- به ترکیب پیاز و ادویه جات روغن را نیز اضافه کنید و مواد را باهم ترکیب کنید.
- حالا سراغ مرغ بروید. حتما، حتما از مرغ سایز متوسط بهره ببرید زیرا مرغ درشت تر دیرتر پخته می گردد و طعم آن نیز متفاوت خواهد بود. داخل مرغ را حسابی تمیز نموده و بشویید.
- برای پخت مرغ ظرفی انتخاب کنید که برای قرار دادن داخل فر مناسب باشد و دیواره های کوتاهی داشته باشد تا همه قسمت های مرغ به صورت یک نواخت پخته شوند.
- برای بهتر پخته شدن و برشته شدن زیر مرغ، کف ظرف یک ردیف هویج شسته شده قرار دهید اما می توانید این مورد را حذف کنید و اجباری نیست.
- حالا داخل مرغ را با موادی که گفته شد، پر کنید و شکم مرغ را به راحتی با نخ و سوزن بدوزید. بهتر است سر و ته نخ، هیچ گره ای نداشته باشد تا بعدا بتوان بدون فشار واردکردن و سختی، آن را کشید و بیرون آورد.
- برای آنکه بال ها بیش از حد برشته و تیره نشوند بهتر است نوک آن ها را رو به داخل تا بزنید.
- حالا با یک برس، از روغن ادویه داری که ابتدای کار آماده کردید، روی پوست مرغ بمالید. اگر روغن کم بود، به ظرف روغن و ادویه که در ابتدا آماده کردید، کمی روغن اضافه کنید و از آن روی همه قسمت های مرغ بمالید.
- در صورت تمایل(توصیه می گردد این کار را حتما انجام دهید) می توانید از سبزیجاتی مثل سیب زمینی، قارچ، گوجه فرنگی و یا لیمو برای دورچین مرغ بهره ببرید.
- مرغ را روی هویج های کف ظرف قرار داده و دور آن را با سبزیجات دیگر پر کنید.
- فر را روشن کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و کمی که فر داغ شد، ظرف مرغ شکم پر را داخل آن قرار دهید.
- بعد از حدود یک ساعت، مرغ شکم پر را از فر خارج نموده و دوباره روی آن را با روغنی که کف ظرف ریخته چرب کنید و ظرف را مجددا داخل فر قرار دهید.
- حدود یک ربع بعد، دوباره مرغ را از فر خارج نموده و روی آن را با برس چرب کنید و اگر هنوز به اندازه مورد نظر پخته نشده، دوباره آن را داخل فر قرار دهید.
- دوباره حدود یک ربع بعد، مرغ را از فر بیرون آورید و روی آن با برس روغن بمالید. اصولا مرغ متوسط (حدود 1500 تا 1800 گرمی) بین یک ساعت و نیم تا یک ساعت و چهل و پنج دقیقه به خوبی می پزد اما بهتر است قبل از سرو، آن را با چاقو چک کنید. برای چک کردن مرغ، دو قسمت قطور بدن یعنی؛ سینه مرغ و میان ران مرغ را با چاقو تست کنید و اگر احتیاج به پخت بیشتر بود، دوباره برای 15 دقیقه آن را داخل فر قرار دهید.
- پوست مرغ باید حسابی طلایی و برشته شده باشد اما خشک نگردد.
مرغ شکم پر شما آماده است.
نکته:
- می توانید از روش های دیگر مثل پوشاندن ظرف مرغ با فویل یا ضربدری بستن بال و ران مرغ هر راه دیگری نیز بهره ببرید اما آنچه در اینجا گفته شد راهی ساده و مناسب است
- موقع سرو نیز، نخ را با دو انگشت گرفته و به سادگی بیرون بکشید.
- همان طور که گفته شد، داخل شکم مرغ را می توانید با مواد مختلفی پر کنید و این به ذایقه شما بستگی دارد اما ترکیبی که در اینجا آموزش داده شد بسیار خوشمزه و خوش عطر خواهد بود. برای مثال می توانید برای داخل شکم مرغ شکم پر از ترکیب گفته شده به اضافه و سبزیجات محلی شمالی خردشده(جعفری، چوچاق، نعنا، پونه و سیر) نیز بهره ببرید که طعم فوق العاده ای خواهد داشت.
- مرغ: منبع پروتئین با کیفیت بالا، کم چربی و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی ضروری.
- پیاز: حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان و ضدالتهابی که به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
- زردچوبه: دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
- دارچین: دارای خواص ضدباکتریایی و ضد قارچی که میتواند به بهبود گوارش کمک کند.
- فلفل قرمز: منبع غنی از ویتامین C و کاروتنوئیدها که برای سلامت پوست و چشم مفید هستند.
- روغن زیتون: حاوی ترکیبات مفید برای قلب و عروق و دارای خواص ضدالتهابی.
- گردو: منبع سرشار از امگا-3 و آنتیاکسیدانهای مفید برای سلامت مغز.
- قیصی: حاوی آنتوسیانینهایی که برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
- آلو خشک: منبع فیبر، پتاسیم و آهن که به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند.
- زرشک و کشمش: منابع غنی از ویتامینها و مواد معدنی که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند.
سخن پایانی
مرغ شکم پر مجلسی با ترکیب منحصربهفرد مواد اولیه و روش پخت ساده، انتخابی ایدهآل برای تهیه غذاهای لذیذ و سالم در مجالس و مهمانیهای شما خواهد بود. پس به راحتی و با اطمینان از این دستور پخت استفاده کنید و میهمانانتان را شگفتزده کنید.