لنزی که مانع از بیماری ذوب قرنیه می گردد!
به گزارش مجله سرگرمی، محققان دانشگاه نیوهمپشایر پیروز به ابداع یک لنز هیدروژل شده اند که از چشم در برابر آسیب های محتمل یا بیماری های خودایمنی که موجب آسیب به قرنیه فرد می گردد محافظت می نماید.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از گیزمگ، ذوب شدن قرنیه ناشی از بیماری های خودایمنی، سوختگی های شیمیایی و گاهی اوقات حتی به عنوان یک عارضه جانبی پس از جراحی چشم، یک بیماری غیرقابل درمان است که یکی از علل اصلی نابینایی است.
اکنون محققان دانشگاه نیوهمپشایر در حال توسعه یک لنز تماسی هستند که توانایی جلوگیری از این عارضه را دارد.
این بیماری همانطور که از نامش پیداست واقعاً باعث ذوب شدن قرنیه می گردد و زمانی اتفاق می افتد که سلول های ایمنی قرنیه فرد به طور غیرقابل کنترل آغاز به فراوری آنزیم هایی به نام ماتریکس های متالوپروتئیناز(MMPs) می نمایند. این آنزیم ها وابسته به حضور یون های روی هستند و حاوی روی هستند.
با توجه به این موضوع بعضی از درمان های موجود شامل تزریق داروهایی هستند که با این یون ها در MMP درگیر می شوند، آنها را از بین می برند و در نهایت موجب خنثی شدن آنزیم ها می شوند. با این حال متأسفانه این داروها با یون های روی در سایر قسمت های بدن هم درگیر می شوند و باعث عوارض جانبی شدیدی می شوند.
لنز هیدروژل در حال توسعه در دانشگاه نیوهمپشایر متشکل از یک پلیمر به نام poly(2-hydroxyetyl methacrylate) و یک ترکیب آلی موسوم به دیپیکولیلامین(dipicolylamine) است.
این ژل در آزمایشات روی بافت قرنیه نشان داد که سه نوع عمده از MMP را نقش اساسی در ذوب قرنیه دارند غیرفعال می نماید و اگر مستقیماً به شکل لنز تماسی روی قرنیه قرار بگیرد، اثر آن تنها به چشم محدود می گردد.
واحد بازرگانی دانشگاه نیوهمپشایر این اختراع را ثبت نموده است.
این تحقیق در نشریه ACS Biomaterials Science and Engineering منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری ایسناnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما