طرز تهیه قیمه شاه عباسی (قیمه لا پلو) مجلسی

به گزارش مجله سرگرمی، قیمه شاه عباسی، که به قیمه لا پلو یا قیمه درهم نیز معروف است، از خوشمزه‌ترین و مجلسی‌ترین غذاهای ایرانی است. این غذا از ترکیب قیمه و برنج تهیه می‌شود و به دلیل طعم بی‌نظیر و ظاهر فریبنده‌اش، همیشه جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانیان دارد.

طرز تهیه قیمه شاه عباسی (قیمه لا پلو) مجلسی

برای مطالعه بیشتر با sharj10.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

طرز تهیه قیمه شاه عباسی یا قیمه لا پلو

مواد لازم برای 6 نفر

  • برنج: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • لپه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت گوسفند یا گوساله: ریز و قیمه ای خرد شده 400 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع و روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل، پودر لیمو عمانی، چوب دارچین، پودر گل سرخ: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 1 استکان
  • زرشک، خلال بادام و خلال پسته: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول

چگونه قیمه پلو درست کنیم؟ روش پخت قیمه پلو آسان است. ابتدا خلال پسته و بادام را در گلاب خیس کنید. برنج را بشورید و به مدت 2 ساعت در آب و نمک خیس کنید. لپه را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه جداگانه بپزید تا بوی نامطبوع آن گرفته گردد و البته به خاطر زمان پخت کمترش نسبت به گوشت له نگردد.

مرحله دوم

در این فاصله پیازها را خلالی خرد کنید و ابتدا بدون روغن و بعد از چند دقیقه با اضافه کردن روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت قیمه ای خرد شده را هم اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را با گوشت تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. لپه پخته شده را هم اضافه کنید و با گوشت و رب تفت دهید. دو لیوان فرانسوی آب جوش و یک چوب دارچین در مایه گوشت بریزید و صبر کنید تا قیمه روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد. در 30 دقیقه پایانی پخت پودر هل، پودر گل سرخ، پودر لیمو عمانی را آب خورش قیمه باید جمع گردد و حسابی غلیظ گردد.

مرحله سوم

برنج را در آب جوش بپزید و آبکش کنید. حتما برنج را دان بردارید که در حین دم کشیدن با قیمه له نگردد. وقتی برنج را آبکش کردید کف قابلمه ای که می خواهید قیمه شاه عباسی یا قیمه لا پلو را دم کنید ته دیگ مورد علاقه تان را بگذارید. سپس لایه لایه برنج و خورش قیمه پخته و حسابی کم آب شده (غلظتی شبیه مایه لوبیا پلو) را اضافه کنید. یادتان باشد چوب دارچین را از قیمه بیرون بیاورید. لایه آخر باید برنج باشد و روی آن زعفران دم نموده غلیظ را بریزید. قیمه لا پلو را دم بگذارید.

مرحله چهارم

در این فاصله خلال پسته و خلال بادام خیس شده در گلاب را به همراه زرشک به همراه مقداری کره یا روغن حیوانی تفت دهید. بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن حیوانی یا روغن مایع بریزید و موقع سرو با زرشک، خلال پسته و بادام تزیین کنید. اگر به انواع پلو مجلسی علاقه دارید در مقاله طرز تهیه قیمه نثار مجلسی قزوینی و ترکیب ادویه آن را هم بخوانید.

خواص مواد اولیه:

  • گوشت گوسفندی: گوشت گوسفندی منبعی غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است. این مواد مغذی برای سلامتی عضلات، خون و سیستم عصبی ضروری هستند.
  • لپه: لپه سرشار از فیبر، آهن، فسفر و پتاسیم است. فیبر موجود در لپه به هضم غذا کمک می‌کند و آهن آن برای خونسازی ضروری است.
  • پیاز: پیاز خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی منبعی غنی از لیکوپن است که یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  • زعفران: زعفران ادویه‌ای گرانبها با خواص ضد التهابی و ضد افسردگی است.
  • زردچوبه: زردچوبه خواص ضد التهابی و ضد سرطانی دارد.
  • فلفل سیاه: فلفل سیاه به هضم غذا کمک می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد.
  • دارچین: دارچین قند خون را تنظیم می‌کند و به کاهش کلسترول کمک می‌کند.
  • هل: هل خاصیت ضد التهابی دارد و به هضم غذا کمک می‌کند.
  • بادام: بادام منبعی غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین E و منیزیم است.

نکات تکمیلی:

  1. انتخاب گوشت مناسب: برای تهیه قیمه شاه عباسی، از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید. گوشت‌های خیلی چرب یا خیلی بدون چربی مناسب این غذا نیستند.
  2. خرد کردن گوشت: گوشت را به قطعات کوچک و یکسان خرد کنید تا به طور یکنواخت بپزد.
  3. تفت دادن گوشت: گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و عطر و طعم آن آزاد شود.
  4. اضافه کردن ادویه‌ها: ادویه‌های قیمه شاه عباسی شامل زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، هل و زعفران است. این ادویه‌ها طعم و عطر بی‌نظیری به غذا می‌دهند.
  5. اضافه کردن لپه: لپه را شسته و به گوشت و پیاز اضافه کنید.
  6. اضافه کردن رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا رنگ آن باز شود و سپس به مواد قیمه اضافه کنید.
  7. اضافه کردن آب: به اندازه کافی آب به قیمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند.
  8. پخت قیمه: قیمه را روی حرارت ملایم بپزید تا گوشت و لپه کاملا پخته شوند.
  9. تهیه برنج: برنج را خیس کنید و سپس در آب جوش بپزید تا به مرحله آبکش برسد.
  10. دم دادن برنج: برنج آبکش شده را با زعفران دم دهید تا عطر و طعم زعفران به آن برسد.

سخن پایانی:

قیمه شاه عباسی غذایی خوشمزه و مقوی است که به راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید. با کمی حوصله و دقت می‌توانید این غذای مجلسی را برای مهمانان خود ، تهیه و سرو کنید . 

انتشار: 19 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 98598

به "طرز تهیه قیمه شاه عباسی (قیمه لا پلو) مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قیمه شاه عباسی (قیمه لا پلو) مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید