فواید غذایی و درمانی قارچ

به گزارش مجله سرگرمی، قارچ بسته کوچکی از مواد غذایی لازم است و اگرچه جزو سبزی ها طبقه بندی می گردد، اما از لحاظ مقدار پروتئین با گوشت قابل مقایسه است. برای آگاهی بیشتر از ارزش غذایی قارچ و فواید مصرف آن مطالعه این مقاله را پیشنهاد می کنیم.

فواید غذایی و درمانی قارچ

ارزش غذایی قارچ

ارزش غذایی قارچ به علت پروتئین گیاهی موجود در آن معروف است و سازمان جهانی غذا و کشاورزی، قارچ را به عنوان یک ماده غذایی سرشار از اسید امینه های ضروری مورد احتیاج بدن که برای ساخت زنجیره های پروتئین لازم است، معرفی نموده است. بعلاوه قارچ های خوراکی منبع خوبی از املاح ضروری مورد احتیاج بدن مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سلفور، فسفر و ویتامین های گروه ب. مانند ریبوفلاوین، فولات، تیامین، اسیدپانتوتنیک و نیاسین است؛ علاوه براین قارچ ها را می توان تنها منبع گیاهی غنی از ویتامین د. در نظر گرفت.

از لحاظ میزان چربی، قارچ حاوی چربی لیپید به میزان 0/1 تا 0/3 درصد است و شامل گروهی از لیپید های موجود در سیستم مغز و اعصاب می گردد، از این رو آن را یک ماده غذایی مفید برای کسانی که به علت چربی خون نباید از گوشت استفاده نمایند، تبدیل نموده است.

ارزش غذایی قارچ از لحاظ میزان کربوهیدرات های موجود در آن کمتر از سایر مواد غذایی و حتی دیگر سبزیجات است، بنابراین به لحاظ تامین انرژی نقش ویژه ا ندارد. در مقابل، یک ماده غذایی مفید برای کسانی که رژیم لاغری و مشکل اضافه وزن دارند، معرفی می گردد.

یکی دیگر از مهمترین ترکیبات موجود در این سبزی و ارزش غذایی قارچ، میزان بالای فیبر موجود در آن است. کیتین و بتاگلوکان انواعی از فیبر گیاهی هستند که در دیواره های سلولی انواع قارچ های خوراکی وجود دارند.

جالب است بدانید، قارچ های خوراکی دارای 85 تا 95 درصد آب در بافت خود هستند. این میزان آب، زمینه را برای حلالیت عناصر محلول در آب و ضروری فراهم نموده است و به ارزش غذایی قارچ ها افزوده است.

خواص درمانی قارچهمانطور که در بالا گفته شد، قارچ ها سرشار از مواد مغذی هستند و فواید درمانی زیادی برای بدن دارند. خواص قارچ خوراکی شامل بهبود سیستم ایمنی، کاهش وزن، تقویت پوست و مو، افزایش تراکم استخوان ها و... می گردد. بعضی از مهمترین فواید مصرف این سبزی عبارتند از:

پیشگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارشفیبر غذایی به بهبود عملکرد روده ها یاری می نماید. قارچ ها نیز همچون دیگر سبزیجات سرشار از فیبر هستند و از این رو در پیشگیری و درمان یبوست، عملکرد بهتر روده ها و دستگاه گوارش موثر هستند.

پیشگیری از پوکی استخوانقارچ علاوه بر عناصر معدنی نظیر کلسیم و فسفر که برای تقویت استخوان ها لازم است، حاوی ویتامین د. است که به جذب بهتر کلسیم در استخوان ها یاری می نماید؛ از این رو مصرف قارچ تاثیر ویژه ای در پیشگیری از پوکی استخوان دارد. بهبود مفاصل استخوانی، کاهش پوکی استخوان ها، افزایش تراکم و قدرت استخوان ها و پیشگیری از بروز آسیب های استخوانی از دیگر خواص درمانی قارچ است.

کاهش و برطرف استرس و اضطرابترکیبات تازه کشف شده در قارچ نشان داده است، مصرف قارچ می تواند در کاهش و برطرف استرس و اضطراب موثر باشد. این ترکیبات بخش هایی در مغز را فعال می نماید که تحت تاثیر انتقال دهنده های عصبی سروتونین قرار می گیرند که در تنظیم شرایط خلق و خو و اضطراب موثر هستند. بعلاوه میزان بالای ویتامین های گروه ب در آن در درمان افسردگی نقش دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدنآنتی اکسیدانها، ویتامین ها و روی موجود در قارچ، به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن یاری فراوانی می نماید. این سبزی دارای ترکیبی از گروه فیتونوترینتهاست که به نام لنتینان معروفیت دارد و مانع رشد تومور های بدخیم می گردد. مصرف قارچ در تحریک گلبول های سفید خون که مسئول ایمنی هستند موثر است و با تحریک گلبول های سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی شده و مانع فعالیت ویروس ها و باکتری ها می گردد.

کاهش ابتلا به بیماری های قلبیمصرف قارچ به کاهش فشار خون بالا، چربی و کلسترول بد خون یاری می نماید و از همین رو نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی دارد. همانطور که گفته شد، این سبزی سرشار از فیبر های غذایی به نام کیتین و بتاگلوکان است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب یاری می نمایند، به طوری که در هر 100 گرم قارچ یک گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین میزان قارچ 320 میلی گرم پتاسیم موجود است که مصرف آن برای افرادی که از فشار خون رنج می برند، بسیار یاری نماینده است.

منبع: سایت ستاره

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: راسخون
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162538

به "فواید غذایی و درمانی قارچ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید غذایی و درمانی قارچ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید