غذا ها و میوه های ممنوعه برای نوزادان
به گزارش مجله سرگرمی، توت فرنگی، آلبالو، گیلاس، مرکبات و بعضی میوه های دیگر از میوه های ممنوعه برای نوزادان هستند. مصرف آن ها برای نوزادان مشکلاتی مانند آلرژی، مشکل گوارشی، التهابات پوستی و یا خفگی ایجاد می نماید. بهتر است پیش از دادن هر ماده غذایی جدید به نوزاد با پزشک او مشورت کنید.
خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - آغاز غذای یاریی نوزاد یک نقطه عطف عظیم در سال اول تولد نوزاد است. هنگامی که نوزاد نشانه های آمادگی آغاز غذای جامد را از خود بروز می دهد، او را با مزه های جدید آشنا کنید. البته در نظر داشته باشید که متخصصان تغذیه کودک، مصرف بعضی مواد غذایی و میوه ها را برای نوزادان منع نموده اند. در ادامه با مواد غذایی و میوه های ممنوعه برای نوزادان آشنا می شوید.
میوه های ممنوعه برای نوزادان
1. توت فرنگی
توت فرنگی یک میوه خوشمزه و دوست داشتنی است و در فصل نوبرانه اش مشتاقان زیادی دارد. علاوه بر این، توت فرنگی منبع عالی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است.
اما متاسفانه، توت فرنگی میوه ای اسیدی است و به سیستم گوارش حساس نوزاد آسیب می رساند، همچنین توت فرنگی یکی از مواد آلرژی زا است. برای مصرف توت فرنگی بایستی تا یک سالگی نوزادتان صبر کنید و پس از آن طعم آن را به او بچشانید. اگر در خانواده شما سابقه آلرژی به توت فرنگی وجود دارد، در مصرف آن برای نوزاد بسیار مراقب باشید.
2. گیلاس، آلبالو، تمشک، بلوبری
میوه هایی مانند گیلاس، آلبالو، تمشک و بلوبری دارای پروتئینی هستند که گوارش آن برای نوزادان سخت است. در نتیجه توصیه می گردد که این میوه ها را نیز در لیست میوه های ممنوعه برای نوزادان قرار دهید و از مصرف این میوه ها در سال اول تولد نوزاد اجتناب کنید.
3. مرکبات
کلیه مرکبات، بجز لیمو شیرین، بسیار اسیدی هستند؛ به همین دلیل موجب ناراحتی معده و بثورات پوستی در ناحیه پوشک یا در صورت و پشت کودک می شوند. در نتیجه، بهتر است تا اولین سالگرد تولد نوزاد منتظر بمانید و پس از آن این میوه ها و آبمیوه های محبوب و سالم را به او معرفی کنید.
4. انگور
انگور میوه ای شیرین و پر از مواد مغذی است. از این رو یک میان وعده خوب برای بچه ها است، البته بعد از یک سالگی! پوست انگور مقاوم است، به طوری که شکستن آن برای سیستم گوارش نوزاد سخت است. هم چنین شکل و اندازه آن به گونه ای است که ممکن است موجب خفگی نوزاد گردد. برای بچه ها نوپا نیز با توجه به اندازه حبه انگور بایستی آن را به نصف یا یک چهارم برش زد تا خطری متوجه کودک نگردد. در خصوص کشمش نیز همین موارد صادق است.
5. هویج و سیب خام
سفتی و عظیمی هویج نیز می تواند موجب خفگی نوزاد گردد! به ویژه هویج های کوچک، در اندازه ای هستند که در گلوی کودک گیر نمایند. برای استفاده از مواد مغذی موجود در هویج (خصوصا بتاکاروتن) بهتر است آن را کاملا پخته و له کنید تا مسئله ای برای نوزاد پیش نیاید. همچنین، کرفس و سیب های خام را نیز هنگامی که کودک به تعداد کافی دندان برای جویدن آن ها پیدا نموده، به او بدهید.
6. آبمیوه
در شش ماه اول تولد نوزاد، هرگز به او آبمیوه ندهید. آبمیوه سرشار از قند است و تمام مواد مغذی موجود در میوه را به همراه ندارد. علاوه بر این، معده کوچک نوزادان به نوشیدنی های بسیار اسیدی مانند آب پرتقال بسیار حساس است. اگر می خواهید به نوزاد آبمیوه بدهید بهتر است آب گلابی، سیب یا انگور را با آب کمی رقیق کنید و به او بدهید.
آبمیوه طبیعی بخشی از مواد مغذی میوه را به همراه دارد، اما این بدان معنا نیست که نوشیدنی سالمی است. فیبر موجود در میوه های تازه، طی فرآیند آبمیوه گیری از دست می فرایند و تنها قند آن باقی می ماند. آب میوه ممکن است در بعضی از نوزادان موجب اسهال گردد.
آری براون، متخصص اطفال در کتاب توصیه های کلیدی برای اولین سال تولد نوزاد می گوید: آبمیوه سرشار از کالری بی فایده است. استفاده از آبمیوه برای شیرین کردن غذای کودک نیز ایده مناسبی نیست؛ زیرا قند موجود در آبمیوه باعث می گردد غذا به سرعت در دستگاه گوارش حرکت کند و بدن توانایی جذب مواد مغذی آن را نداشته باشد.
براون می گوید: فریب ادعا های تبلیغ نمایندگان آبمیوه، مبنی بر این که آبمیوه ویتامین C. مورد احتیاج نوزاد را فراهم می نماید، نخورید. نوزادان می توانند از یک برش کوچک میوه به راحتی ویتامین C. مورد احتیاج خود را دریافت نمایند.
مواد غذایی ممنوعه برای نوزادان
1. نمک
نوزادان نباید زیاد نمک مصرف نمایند، زیرا برای کلیه های آن ها مناسب نیست. به غذای نوزاد خود نمک اضافه ننموده و از عصاره های آماده گوشت، مرغ و سبزیجات در غذای نوزاد استفاده نکنید، زیرا بیشتر آن ها دارای نمک زیادی هستند.
هنگامی که به نوزاد از غذای سفره می دهید، این مطلب را در خاطر داشته باشید.
2. شکر
نوزاد شما احتیاجی به مصرف شکر ندارد. مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین (مانند آب میوه و سایر نوشیدنی های میوه ای)، موجب پوسیدگی دندان های نوزاد می گردد.
می توانید از موز له شده یا سایر میوه ها و شیر مادر یا شیر خشک برای شیرین کردن غذای نوزاد بهره ببرید.
3. عسل
گاهی اوقات عسل دارای نوعی باکتری است که می تواند در روده نوزاد فراوری سم کند و سبب بیماری بوتولیسم نوزاد گردد که بسیار خطرناک است.
بهتر است که فرزندتان تا پیش از یک سالگی عسل مصرف نکند. از آنجایی که عسل سرشار از قند است، موجب پوسیدگی دندان او نیز خواهد شد.
4. آجیل و مغز ها
مغز ها به صورت کامل نباید به بچه ها زیر 5 سال داده گردد، زیرا خطر خفگی کودک را در پی دارد. هم چنین بعضی مغز ها (مانند بادام زمینی) برای بچه ها آلرژی زا هستند.
اگر هیچ سابقه آلرژی غذایی یا آلرژی به بادام زمینی در خانواده شما وجود ندارد، می توانید از 6 ماهگی نوزاد، به او کره بادام زمینی بدهید، البته در نظر داشته باشید که کره حاوی تکه های خرد شده از بادام زمینی باشد که قابل بلعیدن توسط کودک است.
5. چربی های اشباع شده
به کودک خود مواد غذایی که دارای چربی اشباع زیادی است، مانند چیپس، بیسکویت و کیک ندهید.
آنالیز برچسب های تغذیه ای بر روی بسته بندی غذا ها می تواند به شما در انتخاب غذا هایی با چربی اشباع کم یاری کند.
6. ژله های مکعبی
ژله های مکعبی می تواند خطر خفگی برای نوزادان و بچه ها در پی داشته باشد.
7. لبنیات کم چرب
چربی منبع مهم کالری و بعضی از ویتامین ها برای نوزادان و بچه ها است. بهتر است برای نوزادان و بچه ها تا 2 سالگی، از شیر، ماست و پنیر پر چرب بهره ببرید.
- پنیر
پنیر بخشی از یک رژیم سالم و متعادل برای نوزادان و بچه ها خردسال است که کلسیم، پروتئین و ویتامین هایی مانند ویتامین A. مورد احتیاج بدن را فراهم می نماید.
بچه ها می توانند از 6 ماهگی پنیر پاستوریزه پر از چربی بخورند. پنیر هایی مانند پنیر چدار ملایم و پنیر خامه ای از این دسته اند. پنیر های کامل و محصولات لبنی تا سن 2 سالگی توصیه می گردد، زیرا بچه ها جوان به چربی و انرژی برای یاری به رشدشان احتیاج دارند.
بچه ها و بچه ها نباید از پنیر های نرم از قبیل: بری یا کاممبر و پنیر های تهیه شده از شیر بز مانند بلو چیز یا روکفورت بخورند. این پنیر ها ممکن است از شیر غیر پاستوریزه تهیه شوند و دارای باکتری هایی به نام لیستریا باشند.
شما می توانید با آنالیز برچسب بر روی پنیر ها مطمئن شوید که آن ها از شیر پاستوریزه تهیه شده اند. پنیر های تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه را می توان در غذایی که میپزد استفاده کرد، زیرا لیستریا توسط گرما از بین می رود.
8. کوسه، شمشیر ماهی و مارلین
کوسه، شمشیرماهی یا مارلین به نوزادان و بچه ها ندهید. مقدار جیوه موجود در این ماهی ها می تواند بر توسعه سیستم عصبی کودک تأثیر بگذارد.
بیشتر بخوانید: علائم گرسنگی نوزادان، از مکیدن لب ها تا گریه های گوشخراش9. صدف خام
صدف خام می تواند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد، بنابراین بهتر است به آن را به نوزادان ندهید.
10. تخم مرغ خام یا نیم پز (عسلی)
نوزادان کمتر از 6 ماه نمی توانند تخم مرغ مصرف نمایند.
برای بچه ها عظیمتر تخم مرغ باید کاملا پخته و سفت گردد. در مقاله دادن تخم مرغ به نوزاد؛ فواید، نکات و چند دستور غذایی ساده طرز تهیه چند غذای ساده با تخم مرغ برای نوزاد آموزش داده شده است.
پس از تولد یکسالگی کودک، بسیاری از میوه ها و غذاها را می توان در برنامه غذایی کودک جای داد. برای آشنایی و آگاهی بیشتر به مقاله راهنمای جامع تغذیه کودک یک ساله رجوع کنید.
برگرفته از: nhs
منبع: setare.comcruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها
ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند