ظریف آدینه به پکن می رود
به گزارش مجله سرگرمی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فردا (آدینه) در چهارمین مقصد سفر خارجی اش و بعد از ترک ژاپن، به پکن می رود.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که از یکشنبه در سفر خارجی به سر می برد، در چهارمین مقصد این سفر قرار است فردا (آدینه) به چین برود و با مقامات این کشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و اوضاع منطقه ای و بین المللی را مورد بحث و گفتگو قرار دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران ژاپنی از سفرش به چین اطلاع داد.
وی پیش از این به ترکمنستان، هند (+) و ژاپن (دو کشور اخیر از خریداران نفت ایران) سفر نموده بود.
وزیر خارجه ایران دیشب در بدو ورود به توکیو درباره هدف این سفر گفته بود: بعد از اقدامات و تنش زایی های آمریکا ضرورت دارد با کشورها و شرکای مهم ایران مشورت هایی صورت بگیرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته (17 اردیبهشت ماه) سفری دو روزه به مسکو داشت و با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار و گفت وگو کرد. وی همچنین پیغام روحانی به پوتین در پی تصمیم ایران برای توقف بعضی تعهدات برجامی را به لاوروف تسلیم کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه 22 اردیبهشت ماه در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به عشق آباد و از آنجا به دهلی نو سفر کرد تا با مقامات ترکمنستان و هندوستان ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را آنالیز کند. ظریف همچنین در سفر به هند مواضع ایران در قبال برجام را بعد از تصمیم اخیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در توقف بعضی تعهدات برجامی تبیین کرد.
ظریف در ترکمنستان با قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور و رشید مردوف همتای ترکمنستانی خود دیدار و در هند هم به دیدار سوشما سواراج وزیر خارجه هند رفت. او در توکیو هم با تارو کونو همتای ژاپنی و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن دیدار کرد.
وزیر خارجه ایران امروز (پنجشنبه) نیز پس از دیدار با همتای ژاپنی در تشریح گفت وگوهایش گفت: روش های کاهش تنش در منطقه و توقف اقدامات جنگ طلبانه آمریکا را برای ایشان شرح دادم و اینکه ایران به دنبال درگیری در منطقه نیست، ولی همیشه از منافع خود با قدرت دفاع نموده و اکنون نیز همین کار را انجام خواهد داد.
همزمان با سفر ظریف به دهلی نو نیز خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در دولت هند بیان کرد که وزیر خارجه هند در دیدار با ظریف عنوان نموده که این کشور بعد از انتها انتخابات در ماه جاری درباره واردات نفت از ایران تصمیم گیری خواهد نمود.
این منبع مطرح نمود: در مورد خرید نفت از ایران، وزیر امور خارجه ما موضع خودش را تکرار کرد که درباره این موضوع بعد از انتخابات، با در نظر دریافت ملاحظات تجاری، امنیت انرژی و منافع اقتصادی، تصمیم گیری خواهد شد.(اینجا بخوانید)
دونالد ترامپ پس از خروج از برجام در 18 اردیبهشت 1397 فرمانی را امضا کرد که براساس آن تحریم ها علیه ایران در دو بازه 90 و 180 روز مجددا بازگشت. وزارت خارجه آمریکا هم که نوامبر سال گذشته (2018)، معافیت های 180 روزه ای را به 8 کشور خریدار نفت و میعانات ایران از جمله هند، ژاپن و چین ارائه نموده بود تا در این فاصله به دنبال منابع جایگزین غیر از نفت ایران باشند، بعد از انتها این مهلت دیگر این معافیت را تمدید نکرد.
شورای عالی امنیت ملی ایران 18 اردیبهشت ماه امسال در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، در بیانیه ای با اشاره به توقف بعضی تعهدات برجامی بیان کرد که ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایت محدویت های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی شده و ذخایر آب سنگین نمی داند و به کشورهای باقیمانده در برجام فرصت 60 روزه ای داد تا تعهدات اقتصادی و بانکی خود در قبال ایران را عملیاتی نمایند و چنانچه در این مهلت کشورهای مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تامین نمایند، در مرحله بعدی جمهوری اسلامی ایران رعایت محدودیت های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد نمود.
در این بیانیه تاکید شده است: در هر زمان که خواسته های ما تامین گردد؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد نمود.
منبع: خبرگزاری فارسnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.