طرز تهیه لازانیا مرغ و اسفناج لذیذ و خوشمزه با سس مخصوص بشامل

به گزارش مجله سرگرمی، لازانیا یکی از خوش طعم ترین، محبوب ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذا های بین المللی می باشد. ریشه و اصالت این غذا به ایتالیا باز می شود، اما در حال حاضر در تمام کشور ها از جمله ایران، هواداران بی شماری دارد به طوری که کمتر رستورانی را می توانید پیدا کنید که در منوی آن لازانیا نباشد.

طرز تهیه لازانیا مرغ و اسفناج لذیذ و خوشمزه با سس مخصوص بشامل

لازانیا را می توان نوعی پاستا چند لایه دانست مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه شامل؛ ورقه لازانیا، گوشت یا سبزیجات، پنیر و سس سفید می باشد البته انتخاب مواد میانی کاملا سلیقه ای است و شما می توانید از گوشت قرمز، مرغ، سوسیس، ژامبون و انواع سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقه تان بهره ببرید.

لازانیا از نظر مواد شباهت هایی هم به پیتزا دارد و شاید به همین دلیل است که هواداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد البته از آن جایی که ورقه های لازانیا به صورت آماده مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین نسبت به پیتزا غذای ساده تری است به هر حال تهیه خمیر پیتزا در خانه کمی وقت گیر است و احتیاج به کمی حوصله و البته مهارت دارد.

پخت لازانیا بسیار ساده است، اما مثل همه غذا های دیگر یک سری نکات طلایی دارد که اگر رعایت گردد در نهایت غذای بسیار خوشمزه ای خواهید داشت لازانیا را می توانید برای مهمانی های عصرانه یا تولد بچه ها به صورت لقمه ای سرو کنید که دیگر احتیاجی به برش زدن نداشته باشد در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و نکات یک لازانیا خوشمزه و لذیذ آشنا شوید.

مواد اولیه لازم برای تهیه لازانیا

خمیر لازانیا 1 بسته

اسفناج 250 گرم

سینه مرغ 1 عدد

پیاز متوسط 1 عدد

سیر 1 حبه

قارچ 200 گرم

فلفل دلمه ای 1 عدد

پنیر پیتزا 200 گرم

پنیر خامه ای 100 گرم (در صورت تمایل)

روغن مایع حدود 4 قاشق غذاخوری

پودر آویشن 2 قاشق چایخوری

زردچوبه به میزان لازم

فلفل قرمز به میزان لازم

نمک به میزان لازم

مواد اولیه لازم برای تهیه سس سفید

آرد 1 قاشق سوپخوری سر پر

شیر 1 پیمانه

کره 1 قاشق غذا خوری

خامه صبحانه 2 قاشق غذا خوری

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه لازانیا

1- نکات مربوط به خمیر لازانیا

لازانیا در طعم های مختلف به دو صورت پیش پخت و معمولی در بازار وجود دارد نوع پیش پخت آن احتیاج به جوشاندن ندارد فقط کافی است حدود 3 دقیقه در آب معمولی قرار دهید تا ورقه های آن نرم گردد البته ورقه ها را دانه دانه در آب قرار دهید، چون اگر روی هم قرار بگیرند به هم می چسبند.

اما اگر خواستید از نوع معمولی بهره ببرید کمی زحمتتان بیشتر می گردد برای آماده کردن این نوع از لازانیا باید ابتدا آب را جوش بیاورید داخل آب مقداری نمک + روغن مایع + 1 قاشق چایخوری زردچوبه بریزید تا ورقه های لازانیا به هم نچسبند سپس لازانیا را به آب در حال جوش اضافه کنید. هنگام جوشاندن لازانیا آن را به یاری یک قاشق چوبی یا کفگیر حرکت دهید تا ورقه ها به هم نچسبند.

وقتی ورقه های لازانیا نرم شدند آن را آبکش کنید هنگامی که می خواهید ورقه های لازانیا را آبکش کنید حتما آب سرد روی آن ها بریزید این کار باعث می گردد حرارت داخل ورق های لازانیا کم گردد و در حین پخت، ورقه ها خمیر نشوند. برای اینکه بعد از آبکشی، ورق ها به هم نچسبند آن ها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این که یک حوله تمیز پهن کنید و ورق ها را روی حوله قرار دهید این کار باعث می گردد ورقه ها هنگام استفاده به ظرف نچسبند و خرد نشوند.

2- نکات مربوط به پنیر پیتزا

همان طور که می دانید انواع پنیر ها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فود ها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزه تر شدن آن دارند، اما در تهیه پنیر ها ضروری است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیر ها در عین حال که باعث خوشمزه تر شدن غذای ما می شوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا می دهند.

اولین نکته ای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری آن است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری گردد البته نگهداری پنیر در یخچال نمی تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ فراوری، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در برخی بسته بندی ها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در برخی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) می بینید این پنیر های نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در میزان کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین می توانید به دلخواه هر کدام از آن ها را انتخاب کنید.

نکته مهم این است که این پنیر های رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی مشخصی دارد و اصلا زرد نیست وجود پنیر های دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگ های شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آن ها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا می گردد و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا می دهد؛ بنابراین اگر شک داشتید که این پنیر های رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی، بهتر است از پنیر های تک رنگ بهره ببرید. در نهایت این نکته را هم در نظر داشته باشید میزان پنیری که اضافه می کنید کاملا سلیقه ای است بنابراین شما با توجه به ذائقه خودتان می توانید مقداری را که در دستور گفته شده است را کمتر یا بیشتر کنید.

طرز تهیه لازانیا

1- ابتدا اسفناج ها را بشویید در اندازه درشت خرد کنید در قابلمه مقداری آب بریزید روی حرارت قرار دهید تا پخته گردد و آب آن کشیده گردد همچنان که اسفناج در حال پخته شدن است فیله های مرغ را به صورت نواری برش دهید بعد نمک + فلفل قرمز + زردچوبه + پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد احتیاجی نیست آب اضافه کنید، چون پیاز آب می اندازد.

2- قارچ را در تابه ای جدا تفت دهید موقع تفت دادن قارچ باید حرارت تقریبا بالا باشد تا قارچ آب نیندازد فلفل دلمه ای را هم اضافه کنید اجازه دهید حدود 2 تا 3 دقیقه با حرارت ملایم بماند تا نرم گردد. وقتی آب اسفناج کشیده شد بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد سپس فیله های مرغ + قارچ + فلفل دلمه ای + پنیر خامه ای + سیر رنده شده را به اسفناجی که آب آن کشیده شده است اضافه کنید کمی مواد را با هم تفت دهید تا مزه ها با هم ترکیب شوند گفتنی است که تفت دادن زیاد باعث تلخ شدن اسفناج می گردد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر پنیر را به اسفناج داغ اضافه کنید پنیر دون دون می گردد.

طرز تهیه سس بشامل

برای تهیه سس سفید شیر سرد + آرد را با هم مخلوط کنید مواد را خوب هم بزنید سپس روی حرارت قرار دهید در این مرحله مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد وقتی غلیظ شد کره را اضافه کنید بعد نمک + فلفل سیاه را اضافه کنید از روی حرارت بردارید در نهایت خامه صبحانه را اضافه کنید و هم بزنید تا خامه گلوله نگردد.

کف ظرف مورد نظر را با کمی روغن جامد چرب کنید سپس از سس سفید یک لایه نازک کف ظرف بریزید این کار باعث می گردد لازانیا به کف ظرف نچسبد بعد ورقه های لازانیا را کف ظرف قرار دهید از مایه مرغ و اسفناج روی آن بریزید البته زیاد نریزید، چون اگر زیاد بریزید موقع برش زدن بیرون می ریزد بعد 1 قاشق سس سفید و کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید.

به همین ترتیب تا آخر ادامه دهید ردیف آخر که ورقه های لازانیا را قرار دادید دیگر از مواد گوشتی نریزید بلکه فقط سس سفید + پنیر پیتزا + نیمی از پودر آویشن را بریزید روی سطح لازانیا را کاملا با سس و پنیر بپوشانید ابتدا باید سس بریزید سپس در آخرین لایه پنیر بریزید روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده است قرار دهید.

فر را از 15 دقیقه قبل روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد بعد از نیم ساعت کاغذ آلومینیومی را بردارید گریل فر را روشن کنید بقیه آویشن را روی آن بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بماند تا روی آن کاملا طلایی گردد.

بهتر است ترتیب قرار دریافت ورقه های لازانیا در ظرف به صورت حصیری باشد؛ یعنی یک لایه ورقه لازانیا را به صورت عمودی داخل ظرف قرار داده و بعد از قرار دادن مواد روی آن، لایه بعدی را به صورت افقی روی مواد قرار دهید. این کار باعث می گردد موقع برش زدن مواد از لابه لای ورقه ها نریزد.

بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه ناگت مرغ خانگی؛ سوخاری و خوشمزه
  • طرز تهیه لازانیا قارچ و گوشت
  • طرز تهیه سمبوسه گوشت خانگی به سبک مخصوص بندری ها

لازانیا لقمه ای

برای تهیه لازانیا لقمه ای باید مواد لازانیا را به ترتیب گفته شده آماده کنید بعد روی لازانیا مواد گوشتی + سس سفید + پنیر بریزید سپس آن را رول کنید و داخل ظرف بچینید وقتی تمام لقمه ها را آماده کردید و داخل ظرف قرار دادید در نهایت روی آن سس + پنیر بریزید.

همچنین می توانید دو عدد از ورقه های لازانیا را به صورت + روی هم قرار دهید در وسط ورقه ها مقداری سس بریزید و سپس مواد لازانیا را بر روی سس بریزید و روی آن پنیر بریزید بعد هم ورقه های لازانیا را روی هم جمع کنید در ظرف مورد نظر قرار دهید و روی آن سس + پنیر بریزید.

اگر خواستید لازانیا را به صورت لقمه ای درست کنید در حالت اول حجم مواد گوشتی بیشتر می گردد، اما در حالت دوم، چون دو تا ورق روی هم قرار می گیرد حجم مواد گوشتی کمتر می گردد بنابراین حالت اول خوشمزه تر است.

معمولا لازانیا را در ظرف های شیشه ای مستطیلی شکل که حدود 7-8 سانت گودی دارند طبخ می نمایند البته اگر ظرف های فرم دیگر هم داشتید می توانید لازانیا را در آن تهیه کنید، ولی دقت داشته باشید که برای بهتر شکل دریافت لایه ها، حتما ظرفی که استفاده می کنید گود باشد.

خیلی مواقع ممکن است شما تمام مراحل را طبق دستور پیش رفته باشید، اما باز هم لازانیای خوش طعم و خوشمزه ای نداشته باشید لذا در این قسمت سوالاتی که ممکن است در راستای تهیه لازانیا برای شما پیش بیاید را مطرح می کنیم:

1- چه کار کنیم تا لازانیا خشک نگردد؟

برای اینکه لازانیامون خشک نگردد باید مواد گوشتی کمی آبکی و شل باشد همچنین سس سفید هم یاری می نماید که بافت لازانیا لطیف و نرم گردد. برای اینکه لایه زیری خشک نگردد باید ابتدا کف ظرف را با روغن چرب کنید و یک لایه نازک از سس سفید را کف ظرف بریزید و بعد ورقه های لازانیا را در ظرف بچینید. همچنین موقع گذاشتن در فر هم با فویل روی ظرف رو بپوشانید با این کار ها مطمئن باشید هیج قسمتی از لازانیاتون خشک نمی گردد.

2- لازانیا را چطور سرو کنیم؟

بعد از اینکه لازانیا را از فر خارج کردید، اجازه دهید حداقل 15 تا 20 دقیقه در دمای محیط بماند تا کمی خنک گردد به یاد داشته باشید که اگر لازانیا را داغ داغ برش بزنید لایه ها از هم وا می رود، چون پنیر آن خیلی شل است بعد از اینکه کمی از داغی بیفتد پنیر خودش رو می گیرد و برش ها شکیل تر خواهد بود. کلا همه غذا هایی که پنیر دارند برای سرو باید کمی در دمای محیط بمانند تا پنیر خودش را بگیرد.

لازانیا را می توانید با همان ظرفی که توی فر گذاشتید، سرو کنید. ولی بهتر است از قبل با چاقو برش زده باشید که برداشتن تکه ها راحت تر باشد همچنین می توانید بعد از برش، تکه های مربعی لازانیا را از ظرف اصلی جدا کنید و توی دیس یا بشقاب های تک نفره سرو کنید.

3- بدون فر چطور لازانیا درست کنیم؟

لازانیا را خیلی راحت می توانید با همین مراحل در تابه های دو طرفه مستطیلی تهیه کنید فقط فرقش این است که روی آن طلایی نمی گردد اگر تابه دو طرفه هم نداشتید توی هر ظرفی حتی قابلمه هم می توانید تهیه کنید. به یاد داشته باشید که حرارت زیرش باید خیلی خیلی کم باشد البته به این نکته توجه داشته باشید که لازانیا در فر خوشمزه تر می گردد، چون پنیر آن طلایی می گردد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: فرارو
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 92754

به "طرز تهیه لازانیا مرغ و اسفناج لذیذ و خوشمزه با سس مخصوص بشامل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لازانیا مرغ و اسفناج لذیذ و خوشمزه با سس مخصوص بشامل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید