طرز تهیه سکنجبین، اکسیر گوارای ایرانی با خواص شگفت انگیز

به گزارش مجله سرگرمی، سکنجبین، نوشیدنی سنتی و اصیل ایرانی که از دیرباز در سفره ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته است، نه تنها طعمی دلنشین و گوارا دارد، بلکه خواص درمانی بی‌شماری نیز برای سلامتی بدن به ارمغان می‌آورد. این شربت که از ترکیب سرکه، عسل یا شکر و آب تهیه می‌شود، از دیرباز در طب سنتی ایرانی برای درمان بیماری‌های مختلف تجویز می‌شده است. در این مقاله، به بررسی طرز تهیه سکنجبین و خواص شگفت‌انگیز مواد اولیه آن می‌پردازیم.

طرز تهیه سکنجبین، اکسیر گوارای ایرانی با خواص شگفت انگیز

برای مطالعه بیشتر با iraniro.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

سرکه انگبین چیست؟

سرکه انگبین یا سکنجبین در واقع نوعی نوشیدنی اصیل و سنتی ایرانی است که از ترکیب سرکه و انگبین (عسل) تهیه می گردد و معمولا از آن در فصل تابستان همراه با خیار برای پذیرایی در مهمانی ها استفاده می گردد.

در گذشته شربت سرکه انگبین یا سکنجبین را به صورت سنتی با مخلوطی از عسل و سرکه تهیه می کردند اما بعدها در بعضی مناطق که عسل در آن ها یافت نمی شد یا می خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم نمایند؛ سکنجبین را با ترکیب سرکه و شکر تهیه کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می نامیدند. امروز که عسل گران تر و کمیاب تر از گذشته شده، به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می نمایند.

در اینجا قصد داریم طرز تهیه سرکه انگبین را به شیوه سنتی همراه با سرکه و عسل به شما آموزش دهیم تا بتوانید یک شربت عالی و گوارا تهیه نموده و از نوشیدن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه سرکه انگبین سنتی و اصیل

سرکه خانگی2 واحد
عسل5 واحد
آب4 واحد
نعناعبه میزان دل خواه

طرز تهیه سرکه انگبین

  1. برای تهیه شربت سرکه انگبین اگر از نعناع تازه استفاده می کنید؛ ابتدا نعناع ها را پاک نموده و به صورت دسته های کوچک درآورید و هر دسته را با یک ساقه نعناع ببندید تا باز نگردد.
  2. حالا هر سه جز را مخلوط نموده آن ها را داخل ظرف مسی بریزید و باهم بجوشانید.
  3. کف روی آن را بگیرید و صبر کنید تا به یک چهارم برسد و قوام بیاید.
  4. وقتی حباب های ریز روی شربت ظاهر شدند یعنی شربت شما به غلظت یا قوام مناسب رسیده است.
  5. در همین حالت که شربت درحال جوشیدن است، دسته های کوچک نعناع را داخل شربت بیاندازید و شعله را خاموش کنید تا هم عطر و هم طعم بهتری به شریت شما بدهد.
  6. صبر کنید تا شربت کاملا سرد گردد.
  7. این فاصله برای این است که عطر نعناع ها آزاد گردد و مزه و عطر خود را به شربت بدهند.
  8. حالا شربت را از صافی عبور داده و داخل شیشه دربسته نگه دارید.

نکات کلیدی درباره تهیه سرکه انگبین

  • به جای عرق نعنا می توانید از ترکیب عرق نعنا، عرق پونه و عرق یونجه بهره ببرید که مجموعا 2 پیمانه حاصل گردد.
  • شربت سکنجبین را در بطری های شیشه ای در یخچال یا بیرون از یخچال نگهداری کنید و هر شب قبل از خواب میل کنید.
  • در طب سنتی شربت سکنجبین را برای درمان و بهبود بسیاری از امراض و حتی برای پیشگیری از بعضی بیماری ها مفید می دانند.

خواص سرکه انگبین

در تغذیه سنتی ایرانی در مصرف مصلحات، عوارض جانبی مواد غذایی مختلف به طور کامل رعایت می شد و تقریبا غذا یا میوه ای یافت نمی گردد که بدون مصلح مصرف گردد. سرکه انگبین نیز یکی از این مصلحات است که برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، برطرف سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده و کبد مفید است.

  • اگر برای تهیه سرکه انگبین از میزان برابر سرکه و عسل استفاده گردد، برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن مفید خواهد بود.
  • اگر از سرکه و شکر به طور برابر استفاده گردد، مزه آن ترش خواهد شد و شربت سکنجبین مایل به سردی خواهد رفت و برای برطرف صفرا، بریدن تب، بازکردن انسداد عروق، برطرف تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مفید واقع خواهد شد.

امیدواریم این شربت اصیل و گوارای ایرانی را در منزل تهیه نموده و از خواص فوق العاده آن بهره مند شوید.

نکات تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه این دستورپخت:

1. سرکه:

  • سرکه، چاشنی ترشی که از تخمیر میوه‌ها، غلات و سبزیجات به دست می‌آید، منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، پروبیوتیک‌ها و ویتامین‌ها و مواد معدنی است.
  • سرکه به هضم غذا کمک می‌کند، کلسترول خون را کاهش می‌دهد، قند خون را تنظیم می‌کند، از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند و خاصیت ضد سرطانی دارد.

2. عسل:

  • عسل، شهد تغلیظ شده گل‌ها که توسط زنبور عسل جمع‌آوری می‌شود، از شیرین‌ترین مواد طبیعی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.
  • عسل خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی دارد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، سرفه و سرماخوردگی را درمان می‌کند، از زخم معده و روده پیشگیری می‌کند و به بهبود خواب کمک می‌کند.

3. شکر:

  • شکر، نوعی کربوهیدرات ساده که از چغندر قند یا نیشکر به دست می‌آید، منبع اصلی تامین انرژی بدن است.
  • مصرف بیش از حد شکر می‌تواند منجر به چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و پوسیدگی دندان شود.

4. آب:

  • آب، مایع حیاتی بدن که برای بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن ضروری است، به هضم غذا، جذب مواد مغذی، دفع سموم از بدن و تنظیم دمای بدن کمک می‌کند.
  • کمبود آب بدن می‌تواند منجر به خستگی، سردرد، یبوست و مشکلات کلیوی شود.

5. نعناع:

  • نعناع، گیاهی معطر و پرخاصیت که در طب سنتی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد، خاصیت ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد تهوع و ضد التهابی دارد.
  • نعناع به هضم غذا کمک می‌کند، سوء هاضمه را درمان می‌کند، سردرد را تسکین می‌دهد، از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می‌کند و بوی بد دهان را از بین می‌برد.

سخن پایانی:

سکنجبین، نوشیدنی گوارا و پرخاصیت که به راحتی در منزل قابل تهیه است، می‌تواند جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های صنعتی و مضر باشد. با مصرف این شربت سنتی، نه تنها از طعمی دلنشین لذت خواهید برد، بلکه از خواص بی‌شماری برای سلامتی بدن خود نیز بهره‌مند خواهید شد.

نکته:

  • در تهیه سکنجبین می‌توانید از سرکه انگور، سرکه سیب یا سرکه خرما استفاده کنید.
  • اگر به جای عسل از شکر استفاده می‌کنید، مقدار شکر را به دلخواه خود تنظیم کنید.
  • می‌توانید برای طعم بهتر، از عرق نعناع، گلاب یا زعفران نیز به سکنجبین اضافه کنید.
  • سکنجبین را می‌توانید به صورت خنک یا گرم میل کنید.

امیدوارم از این دستور تهیه و اطلاعات ارائه شده در مورد خواص سکنجبین لذت برده باشید.

انتشار: 23 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 111069

به "طرز تهیه سکنجبین، اکسیر گوارای ایرانی با خواص شگفت انگیز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سکنجبین، اکسیر گوارای ایرانی با خواص شگفت انگیز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید