طرز تهیه انواع غذا با ماهی (ماهی قزل آلا، سالمون و سفید)
به گزارش مجله سرگرمی، ماهی از انواع غذاهایی دریایی خوشمزه است که با مواد غذایی مختلف می توان به آن عطر و طعم داد و غذاهایی با سبک های متفاوت با آن طبخ کرد. انواع ماهی وجود دارد که معمولا افراد بر حسب سلیقه خود بیشتر زمان ها از یک نوع ماهی برای طبخ غذاهایشان استفاده می نمایند. در این مطلب با ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی سفید و انواع غذا با ماهی آشنا خواهید شد. همراه ما باشید.
سبزی پلو با ماهی، رول ماهی، ماهی کباب بندری، کتلت ماهی و حتی ماهی شکم پر از جمله غذاهایی خوشمزه و لذیذ هستند که می توان با انواع ماهی آن ها را طبخ کرد. این غذاها را، حتی اگر به فر دسترسی نداشتید، یا استفاده از فر برای برایتان مشکل بود، می توانید به راحتی بدون فر در منزل در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
انواع غذا با ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا از جمله ماهی های خوش طعمی است که هواداران زیادی دارد و معمولا غذاهای گوناگون و متنوعی می توان با آن طبخ کرد.
1. قزل آلا رژیمی (متفاوت ترین روش پخت ماهی قزل آلا)
این نوع غذا برای افرادی که رژیم دارند و یا حتی کلسترول و چربی بالا دارند، گزینه مناسبی است.
بیشتر بخوانید: کبد چرب گرید 2 و رژیم غذایی مناسب در بهبود آن
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
ماهی قزل آلا | 1 عدد |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
سیر و شوید | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی حلقه شده | 2 عدد |
روغن زیتون | نصف قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
در ابتدا باید ماهی را تمیز کنید، محتویات داخل شکم ماهی را خالی کنید و درون شکم آن را با سیر، فلفل سیاه، پودر زنجبیل و مقداری شوید پر کنید.
- ماهی را در یک ظرف به مدت یک ساعت بگذارید تا مواد درون شکم ماهی باعث مزه دار شدن آن شوند.
- بعد از یک ساعت از یخچال خاج نموده و با یک برس مخصوص آشپزی روغن زیتون را به تمام اطراف ماهی بزنید.
- ماهی را در داخل یک کاغذ فویل قرار دهید، فر را روشن نموده و روی درجه 220 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- اطراف ماهی مقداری لیمو ترش و گوجه فرنگی خرد شده می توانید بگذارید.
- سپس ماهی را به مدت 40 دقیقه در فر گذاشته، تا عصاره لیمو و گوجه فرنگی به خرد آن برود.
این غذای کم کالری را در وعده ناهار یا شام می توانید میل نمایید.
2. ماهی قزل آلا سوخاری
ماهی قزل آلا سوخاری یک غذای خوشمزه است و پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد دارید یک غذای متفاوت و لذیذ طبخ کنید، ماهی قزل آلا را به این روش تهیه کنید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
فیله ماهی قزل آلا بدون پوست | دو فنجان |
شیر | یک فنجان |
تخم مرغ | 2 عدد |
گردو آسیاب شده | یک فنجان |
خرده نان تازه | یک فنجان |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
ابتدا باید ماهی را تمیز کنید (ماهی بدون پوست) و در اندازه های دلخواه برش بزنید.
- یک ظرف مناسب انتخاب کنید، آرد، تخم مرغ، نان خرد شده، گردو و شی را در آن ظرف ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید.
- ماهی را در داخل این مواد آغشته کنید. (به صورتی که تمام سطح ماهی با این مواد پوشیده شده باشد)
- ماهی ها را تکان دهید تا آرد اضافی آن ها گرفته گردد.
- یک تابه برداشته، مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید روغن کاملا داغ گردد.
- ماهی را در داخل تابه ریخته و سرخ کنید.
- در پایان، درون یک بشقاب دستمال تمیز پهن کنید و ماهی سرخ شده را در آن قرار دهید تا روغن آن گرفته گردد.
می توانید ماهی سوخاری با مقداری جعفری، گوجه فرنگی یا لیمو تزیین نموده و با نان یا برنج میل نمایید.
3. ماهی قزل آلا افرا
ماهی قزل آلا افرا یک غذای خوشمزه و عالی با ماهی قزل آلا است که پیشنهاد ما به شما این است که برای یکبار هم که شده این غذا را امتحان کنید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
شربت افرا | یک چهارم فنجان |
سس سویا | 2 قاشق غذاخوری |
سیر له شده یا چرخ شده | 1 حبه |
فیله ماهی قزل آلا | 450 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
- در یک ظرف مناسب، شربت افرا، سیر، نمک، فلفل و سس سویا را ترکیب نموده و به خوبی هم بزنید.
- ماهی قزل آلا را درون یک ظرف گذاشته، مقداری از مواد تهیه شده را روی آن ریخته و یک ساعت در یخچال بگذارید، تا شربت به خرد ماهی برود.
- سپس فیله را از یخچال خارج نموده و در دمای 200 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.
غذای شما به همین راحتی آماده است و می توانید آن را تزیین نموده و از مزه متفاوت آن لذت ببرید.
انواع غذا با ماهی سالمون
ماهی سالمون یکی از انواع ماهی است که رنگ گوشت آن صورتی و سرشار از ویتامین D و B است و نسبت به سایر ماهی ها پروتئین بیشتری دارد.
1. کتلت ماهی سالمون و سیب زمینی
اگر به دنبال طبخ یک غذای متفاوت با ماهی هستید، ماهی سالمون و سیب زمینی گزینه مناسبی است.
مواد لازم:
مواد ولیه | مقدار |
خامه ترش | 1 پیمانه |
پوره سیب زمینی با پودر پیاز | 1 پیمانه |
فیله سالمون بی استخوان | 400 گرم |
پودر نان خشک | نصف پیمانه |
شوید خشک شده | 3 قاشق غذاخوری |
کاهو و کلم | 140 گرم |
سس سالاد | نصف پیمانه |
طرز تهیه:
- فیله ماهی سالمون را در داخل فر قرا دهید، روی آن سلفون بکشید و در دمای 100 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه بگذارید تا ماهی پخته گردد.
- در یک ظرف، فیله سالمون، سیب زمینی، پودر نان خشک و شوید را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط به دست آمده را به شکل کتلت درآورید و هر کدام را 3 تا دقیقه بپزید تا کتلت شما طلایی گردد.
- سالاد سبزیجات را در یک ظرف ریخته و کتلت ها را روی آنها قرار دهید و می توانید با هر نوع که دوست داشتید، میل نمایید.
2. سالمون مدیترانه ای و نودل
سالمون و نودل یکی از انواع غذاهای لذیذ با ماهی سالمون است که به راحتی می توان آن را تهیه کرد.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
نودل | 30 گرم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
فیله بی استخوان | 450 گرم |
فلفل دلمه ای | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
سس سالاد با سرکه بالزامیک | نصف پیمانه |
طرز تهیه:
برای تهیه این غذا نودل ها را بپزید و آبکش کنید.
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی ماهی سالمون بریزید و آن را در تابه بریزید و به مدت 8 الی 12 دقیقه بگذارید سالمون بپزد.
- سپس آن را از تابه خارج نموده و فلفل دلمه ای، فتوچینی و روغن زیتون باقی مانده را روی آن بریزید.
- سپس مقداری نمک، فلفل اضافه کنید و این غذای لذیذ را میل نمایید.
3. سالمون تند با هویج کبابی
یکی دیگر از انواع غذا با ماهی سالمون، سالمون تند با هویج کبابی است که طعمی لذیذ دارد.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
هویج | 4 عدد |
چغندر کوچک خرد شده | 2 عدد |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فیله سالمون | 140 گرم |
آب پرتغال منجمد | 1/4 پیمانه |
آب | به مقدار لازم |
پیازچه خرد شده (اختیاری) | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
- فر را با دمای 425 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- در سینی فر، هویج، چغندر، نصف روغن و نصف نمک را بریزید.
- حدود 20 دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.
- در طول پخت آنها را هم بزنید تا هر دو طرف سبزیجات به صورت کامل بپزند.
- ماهی سالمون را به فر اضافه نموده و مقداری نمک و فلفل بزنید.
- دو طرف ماهی سالمون را سرخ کنید.
- سالمون را در داخل ظرف گذاشته و آن را مقداری تزیین کنید.
- آب پرتغال منجمد را به تابه اضافه کنید تا یک الی دو دقیقه غلیظ گردد.
- سپس یک قاشق آب پرتغال را روی سالمون ریخته و سرو کنید.
انواع غذا با ماهی سفید
ماهی سفید از جمله ماهی های خوش طعم و لذیذ است که بیشتر افراد با مزه لذیذ آن آشنایی دارند. روش پخت ماهی سفید که مرکز آن شمال ایران است با طبخ سایر ماهی ها کمی متفاوت است.
1. ماهی سفید گرد پیچ
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
ماهی سفید | 1 عدد |
سبزی های معطر | یک بسته |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
مغز گرد | 200 گرم |
نمک، فلفل و گلپر | به اندازه کافی |
طرز تهیه:
سبزی های معطر این غذای لذیذ نعنا، چوچاق و خلواش است که فقط در شمال ایران است و در دسترس همه افراد نیست، شما می توانید فقط از نعنا بهره ببرید.
- مغر گردو را با سبزی، رب انار، گلپر و نمک و فلفل با هم مخلوط کنید.
- داخل ماهی را خالی کنید، آن را تمیز بشویید و شکم ماهی را با محتویات تهیه شده پر کنید.
- سپس دو لبه شکم ماهی را جفت نموده و آن را با نخ و سوزن بدوزید.
- هم می توانید ماهی را در یک تابه گذاشته و با حرارت سرخ کنید؛
- یا می توانید آن را در فر در دمای درجه به مدت یکساعت و نیم بگذارید.
- در پایان، می توانید مقداری کره آب شده و زعفران روی سالمون ریخته و نوش جان کنید.
2. کباب ماهی سفید
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
ماهی سفید | 1 عدد |
سرکه و روغن زیتون | هرکدام 2 قاشق غذاخوری |
سیر کوبیده | 2 حبه |
زنجبیل | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
در ابتدا دو طرف ماهی سفید را شسته و پاک کنید و برش هایی در آن ایجاد کنید.
- سرکه، روغن زیتون، رنده پوست لیموترش، آب لیموترش تازه، زنجبیل رنده شده، سیرکوبیده شده، مقداری نمک و فلفل را در ظرفی بریزید و کامل بهم بزنید.
- سپس ماهی را به مدت 30 دقیقه به مواد خود آغشته کنید و تمام لابه لای برش ها و داخل شکم ماهی را با آن مزه دار کنید.
- ماهی را می توانید در کباب پز به مدت 10 الی 12 دقیقه کباب کنید و یا اینکه برای این کار از فر بهره ببرید.
- در حینِ پخت، روی ماهی را به کره آغشته کنید. پس از پخت کباب ماهی سفید را با سبزیجات بخارپزشده و سس سرو کنید.
3. غذا با ماهی سفید درسته
ماهی سفید را به جای اینکه سوخاری کنید، شکم پر درست کنید و یا به صورت کبابی، می توانید آن را به صورت درسته سرخ نموده و با پلو میل نمایید.
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
ماهی سفید | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
رب انار | 1/2 پیمانه |
روغن زیتون | 1/3 پیمانه |
آبلمیو | 1/3 پیمانه |
سبزی معطر | 250 گرم |
طرز تهیه:
برای آغاز کار، باید ماهی را بادقت تمیز کنید، فلس های آن را گرفته و محتویات داخل شکم ماهی را خالی کنید.
- ماهی را بعد از تمیز کردن شسته و خشک کنید.
- یک تابه در نظر بگیرید، پیاز را در آن سرخ نموده تا طلایی گردد.
- سبزی ها را خرد نموده و به پیاز اضافه نمایید.
- گردوی چرخ شده، رب انار، مقداری نمک و فلفل نیز اضافه نموده و ماهی را از طریق آبلیمو و روغن زیتون مزه دار کنید.
- بعد برش هایی روی ظح ماهی قرار داده، شکم ماهی و تمام اطراف ماهی را با این مواد پر کنید و در فر در دمای 350 درجه بگذارید تا کاملا طلایی و سرخ شوند.
سخنی با خوانندگان
ماهی از جمله غذاهایی است که خواص زیادی دارد. بهتر است حداقل 2 روز در هفته در برنامه غذایی خود جای دهید تا از نظر جسمی سالم باشید. در این مطلب طرز تهیه انواع غذا با ماهی سفید، سالمون و قزل آلا برای شما عزیزان توضیح داده شد. شما چه نوع غذاهایی می شناسید که می توان با انواع ماهی طبخ کرد؟ تجربیات ارزشمند خود را برای ما ارسال کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد ماکارونی با تن ماهی
منبع: مجله انگیزهکشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری