طرز تهیه آش کشک به دو روش
به گزارش مجله سرگرمی، آش کشک یکی از انواع آش های سنتی ایران است که در مناطق مختلف کشورمان طبخ می شود. البته روش های مختلفی برای تهیه این غذا وجود دارد که در ادامه دو شیوه آن معرفی خواهد شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - آش یکی از خوراکی های محبوب نزد ما ایرانیان است، از این رو نمی توان گفت، این غذای لذیذ به کدام یک از مناطق کشورمان تعلق دارد. به همین علت است که برای بیشتر آش ها چندین روش طبخ وجود دارد. آش کشک نیز در مناطق بسیاری مانند سمنان، آذربایجان، کرمانشاه و مناطق بختیاری نشین و ... طبخ می شود و در هر یک از این مناطق نیز طرز تهیه این آش متفاوت است. اما در تمام روش های پخت این آش، سبزی و کشک وجود دارد.
طرز تهیه آش کشک (روش اول)
مواد اولیه ای که برای تهیه این آش نیاز دارید، به شرح زیر است.
مواد اولیه | |
پیاز | 1 عدد |
لوبیا قرمز | 1/5 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
سبزی آش | 150 گرم |
کشک | 1 لیوان |
نعناع داغ | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به میزان لازم |
چند نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، نعناع، گشنیز و در صورت تمایل شنبلیله است. در صورت استفاده از شنبلیله، مقدار آن باید کم باشد، وگرنه باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.
- لوبیا قرمز را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس با چند لیوان آب بگذارید بپزد. پس از پخت، آن را درون یک صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
طرز تهیه
- پیاز را خرد کنید و آن را سرخ نمایید، در انتها زردچوبه را نیز اضافه کنید.
اکنون 4 الی 5 لیوان آب را اضافه نمایید.
- لوبیا و برنج را نیز به مواد بیفزایید.
- پس از آنکه برنج پخت، نوبت اضافه کردن سبزی است.
- سبزی را پس از ساطوری کردن به آش اضافه کنید.
- پس از پخته شدن سبزی، فلفل را اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید اندکی آویشن نیز به آش بیفزایید.
- اکنون کشک را درون آش بریزید و بهم بزنید تا با سایر مواد مخلوط شود، حدود 5 دقیقه زمان برای این منظور کافی است.
- نمک را اضافه کنید. پیش از آنکه کشک را دورن آش بریزید، از نمک استفاده نکنید، زیرا در صورت شور بودن کشک، غذای شما نیز شور خواهد شد. پس از افزودن کشک، اندکی از آش را بچشید و مقدار مناسبی از نمک را اضافه کنید.
- آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با نعناع داغ تزیین کنید.
طرز تهیه آش کشک (روش دوم)
آنچه که برای طبخ این آش نیاز دارید، در جدول زیر آورده شده است.
مواد لازم | |
عدس | 1 لیوان |
نخود | 1 لیوان |
لوبیا قرمز | 1 لیوان |
برنج | 1 لیوان |
سیر | 1 بوته |
کشک | 500 گرم |
سبزی آش | 2/5 لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
نکته:
سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله می شود. میزان شنبلیله باید نسبت به دیگر سبزی ها کمتر باشد تا آش طعم تلخی نگیرد.
طرز تهیه
- هر یک از حبوبات را جداگانه بپزید. حبوبات هنگام پخته شدن بوی نامطبوعی دارد، به همین دلیل بهتر است آنها را جداگانه پخته و در نهایت آب حبوبات را نیز دور بریزید.
- برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید، آب آن را دور بریزید و برنج را بشویید.
سپس برنج را با 4 الی 5 لیوان آب روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا بپزد.
- سبزی را خرد کنید.
- پس از پخته شدن برنج، لوبیا قرمز، نخود، عدس و سبزی را به آش اضافه نمایید.
- سیر را بکوبید و در مقدار کمی روغن تفت دهید.
- سبزی آش که پخت، سیر داغ را به مابقی مواد اضافه کنید.
- در انتها کشک، فلفل و زردچوبه را اضافه نمایید.
- آش آماده است، مقداری از آن را بچشید و اگر نمک کشک کافی نبود، مجددا نمک اضافه کنید.
به همین راحتی می توانید آش کشک را آماده کنید.
چند نکته:
قبل از آنکه کشک را به آش اضافه کنید، به آن نمک نزنید، زیرا در صورتی که کشک شور باشد، آش شور خواهد شد.
گاهی برای لعاب انداختن این آش از 2 قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده می شود، برای اینکار هنگامی که مشغول آماده کردن سیر داغ هستید، در انتها آرد را نیز اضافه کنید تا از خامی درآید.
آش کشک یکی از آش های محبوب سنتی ایران است، کشک و سبزی هر کدام رنگ و طعم بی نظیری را به این غذا می دهند. علاوه بر این ترکیب حبوبات، سبزی و کشک، سرشار از کلسیم، فیبر و پروتیئن است. بنابراین این آش علاوه بر عطر و طعم مطبوع و دلپذیر، غذایی مقوی نیز به حساب می آید.
در آخر توصیه می کنیم خواندن مطلب طرز تهیه آش جو با کشک را نیز در خبرنگاران از دست ندهید!
منبع: setare.compariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری
andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری
estekhdamjadid.ir: استخدام جدید: مجله کسب و کار، استارتاپ های گردشگری