طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ: دستور پخت گام به گام با فوت و فن های خوشمزه
به گزارش مجله سرگرمی، شیرین پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به دلیل ترکیب عطرها و طعمهای خاص، جایگاه ویژهای در سفرههای مجلسی و مهمانیهای رسمی دارد. این غذا با ترکیب برنج، خلالهای معطر، زرشک، مرغ و زعفران، طعمی متعادل از شیرینی و شوری ایجاد میکند که هر سلیقهای را مجذوب خود میکند. اگر به دنبال یک دستور پخت دقیق و حرفهای برای تهیه شیرین پلویی خوشطعم و مجلسی هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی مراحل این غذای لذیذ را بهطور کامل بیاموزید.

برای مطالعه بیشتر با russiaro.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مواد لازم شیرین پلو با مرغ:
ماده | مقدار |
---|---|
سینه مرغ | 1 عدد کامل |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز | 3 عدد |
خلال پوست پرتقال | 4 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و بادام | 4 قاشق غذاخوری |
زرشک | 4 قاشق غذاخوری |
هویج | 3 عدد |
گلاب | 1/3 پیمانه |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار دلخواه |
نمک | به مقدار کافی |
شکر | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه و دستور پخت شیرین پلو با مرغ:
1. ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب ونمک خیس کنید.
2. سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و بعلاوه یک عدد پیاز خرد شده می پزیم.
3. در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس می کنیم. زرشک ها در آب خیس می کنیم و بعد 2 عدد پیاز به جای مانده را رنده می کنیم و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم گردد تفت میدهیم تا سرخ گردد.
4. هویج ها را هم پوست می گیریم و به صورت خلال های 2 سانتی متری خرد می کنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت می دهیم تا هویج ها هم نرم شوند. بعد به هویج ها به میزان 1 الی 2 قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه می کنیم و در تابه را می بندیم تا هویج ها خوب بپزد، ولی له نشوند و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفتش می دهیم.
5. در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلال ها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید. در در مرحله آخر 3 تا 4 ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم گردد، ولی غلیظ نگردد. بعد خلال ها را از آب جدا می کنیم و آب آن را کنار می گذاریم تا بعدا استفاده کنیم.
6. در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج می کنیم و به تکه های کوچک تر می بریم و این تکه ها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سپس زرشک ها را هم از آب خارج می کنیم تا آب آن گرفته گردد و در کنار مرغ ها تفت می دهیم. دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشک ها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد. سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغ ها می ریزیم و هم می زنیم. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر نیاز به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم.
7. در تابه را ببندید و اجازه دهید همه مواد به مدت 15 الی 20 دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند. بعد ار ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم تا با هم مخلوط شوند.
8. برنج را آبکش می کنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.
نتیجهگیری:
شیرین پلو با عطر زعفران، شیرینی ملایم خلالها و بافت لطیف مرغ، یکی از آن غذاهایی است که نهتنها ظاهری شیک و مجلسی دارد، بلکه طعمی بینظیر و بهیادماندنی را نیز ارائه میدهد. با رعایت نکات گفتهشده و استفاده از مواد تازه و باکیفیت، میتوانید این غذای محبوب را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و لذت یک سفره ایرانی اصیل را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید. امیدواریم این دستور پخت برای شما مفید باشد و بتوانید یک شیرین پلوی فوقالعاده را آماده کنید. نوش جان!