شایع ترین بیماری های ارتوپدی را بشناسیم

به گزارش مجله سرگرمی، ارتوپدی علمی است که مربوط به ماهیچه ها، رباط ها و مفاصل است. از شایع ترین بیماری های ارتوپدی دردهای مفاصل و اختلالات غضروفی است. هر متخصص ارتوپدی با همه زوایای سیستم اسکلتی عضلانی آشنا می باشد باید دارای تخصص ویژه ای در نواحی منحصر به فردی از بدن مانند ستون فقرات، لگن، زانو، پا، دست، شانه و آرنج نیز باشد.

شایع ترین بیماری های ارتوپدی را بشناسیم
ارتوپدی علمی است که مربوط به ماهیچه ها، رباط ها و مفاصل است. از شایع ترین بیماری های ارتوپدی دردهای مفاصل و اختلالات غضروفی است.

ارتوپدی یک شاخه پزشکی است که با اصلاح ناهنجاری ها یا اختلالات عملکردی سیستم اسکلتی، به ویژه ستون فقرات و ساختار مرتبط آن، رباط ها و عضلات مرتبط است. شرایط زیادی وجود دارد که بر سیستم اسکلتی عضلانی بدن تأثیر می گذارند که احتیاجمند مراقبت های بالینی به وسیله یک پزشک یا متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند.

متخصص ارتوپد کیست ؟

در واقع افرادی که احتیاج به متخصص ارتوپد دارند قطعا در قسمتی از استخوان و مفاصل خود دچار درد و یا ناراحتی هستند. بنابراین برای تشخیص درد و معالجه خود باید نزد متخصص ارتوپدی بفرایند که آسیب و دردی که وجود دارد ابتدا باید عللش تشخیص داده گردد و پزشک بتواند درد در این ناحیه را کاهش دهد و عوارض ناشی از روش های درمان را نیز به حداقل برساند.

ارتوپد یکی از شاخه های رشته های پزشکی است که مسئولیت آن تشخیص، مراقبت و درمان بیمارانی است که به مسائل سیستم اسکلتی عضلانی مانند مفصل ها، استخوان ها و اعصاب برخورده اند و به متخصصانی که در این رشته کار می نمایند متخصص ارتوپد گفته می گردد. هر متخصص ارتوپدی با همه زوایای سیستم اسکلتی عضلانی آشنا می باشد باید دارای تخصص ویژه ای در نواحی منحصر به فردی از بدن مانند ستون فقرات، لگن، زانو، پا، دست، شانه و آرنج نیز باشد.که در واقع پس از اینکه پزشک متخصص ارتوپد فارغ التحصیل شد می تواند در یکی از رشته های مذکور دوره فوق تخصص خود را طی کند و فلوشیپی خود را دریافت نماید.

متخصص ارتوپد کسی است که پس از اینکه دوره های تحصیل خود را در این زمینه گذراند همیشه در کوشش است که تاثیر گذارترین روش را برای درمان بیمار خود انجام دهد و این کار را از وظایف خود می داند. متخصص ارتوپد برای درمان بیماری از هر دو روش جراحی و غیر جراحی بنا به نوع بیماری و تشخیص اولیه استفاده می نماید و بعلاوه درمانی را انتخاب می نماید که بتواند تاثیراتی خوبی بر فرایند بیماری داشته باشد و همیشه این نکته را در نظر دارد که کمترین آسیب به بیمار در حین درمان به بیمار برسد تا دردی به دردهای مراجعین و بیماران عزیز وارد نگردد.

متخصص ارتوپد در ویزیت های اولیه پس از اینکه نوع بیماری را تشخیص داد در رابطه با بیماری و راه های درمان آن به بیمار اطلاعات لازم را می دهد و برترین روش درمانی را برای بیمار ارائه می دهد تا بیمار نسبت به مواردی که در ممکن است برایش سوال باشد اطلاعات کافی را کسب می نماید. متخصص ارتوپد در مرحله نهایی و زمانی که راه دیگری برای درمان وجود نداشته باشد، جراحی را برای بیمار خود تجویز و انتخاب می نماید و معمولان برترین متخصص ارتوپد سعی بر این دارد تا آنجایی که امکان دارد از انجام جراحی خورداری کند.علت این امر در نظر گرفتن عوارض ناشی از جراحی برای بیماران می باشد برای همین منظور تمامی جوانب و نکات را برای تجویز جراحی در نظر گرفته تا عوارض جراحی در بیماران به حداقل برسد و بیماران دچار مسائل حاد نشوند.

علت شایع ترین بیماری های ارتوپدی

شایع ترین بیماری های ارتوپدی عبارت اند از: بیماری، جراحت یا بیماری هایی که باعث مسائل زانو، سر و گردن، کتف در رفته، غضروف های پاره شده، درد پا و فیبرومیالژیا می گردد. اینها تنها چند مورد از شایع ترین بیماری های ارتوپدی شناخته شده هستند. درمان های زیادی برای اختلالات ارتوپدی وجود دارد. شایع ترین بیماری های ارتوپدی در اثر عوامل زیادی ایجاد می گردد از جمله: تروما اسکلتی عضلانی، صدمات ورزشی، اختلالات نخاعی و آسیب، عفونت، اختلالات مادرزادی و تومورها. هدف ما از این مقاله آشنایی بیشتر با شایع ترین بیماری های ارتوپدی و نحوه تشخیض و درمان و مراقبت از اختلالات ارتوپدی است.

آرتریت

یکی از شایع ترین بیماری های ارتوپدی آرتریت و سایر بیماری های روماتیسمی است که باعث درد، تورم و حرکات محدود می شوند. آنها روی مفاصل و چینی جاهای اطراف بدن تأثیر می گذارند. آرتریت به معنای التهاب مفصل است. مفصل جایی است که دو یا چند استخوان به هم متصل می شوند. بیش از 100 بیماری مختلف آرتریت وجود دارد. بیماری های روماتیسمی عبارت اند از هر گونه بیماری که باعث درد، سفتی و تورم در مفاصل، ماهیچه ها، تاندون ها، رباط ها و یا استخوان ها می گردد. آرتریت مزمن یا به ندرت تغییر می نماید و می تواند به آرامی پیشرفت کند و متاسفانه بسیاری از علل آرتروز ناشناخته است.

شکستگی های استخوان

یکی دیگر از شایع ترین بیماری های ارتوپدی شکستگی های استخوان بدن است که قطعاً مشکل ارتوپدی شایع تری هستند. شکستگی جزئی یا کامل در استخوان رخ می دهد. هنگامی که یک شکستگی در استخوان اتفاق می افتد، آن را به عنوان باز یا بسته طبقه بندی می نمایند. شکستگی های باز یا شکستگی های ترکیب شده شامل استخوان هایی است که از پوست خارج می شوند و یا زخم هایی که استخوان ها را به وسیله پوست باز می نماید. شکستگی بسته یا شکستگی های ساده یک استخوان شکسته دیده می گردد، اما به وسیله زخم خارج نمی گردد. شکستگی Greenstick شکستگی های ناقص است. بخش کوچکی از استخوان شکسته می گردد شکستگی های دیگر شکستگی های راست خطی در سراسر استخوان هستند و شکستگی مارپیچی شکاف واقعی است که مارپیچی در اطراف استخوان است.

کمر درد

کمر درد یکی دیگر از شایع ترین بیماری های ارتوپدی است که از هر ده نفر یک نفر آنرا تجربه می نماید. شدت کمر درد از خفیف و آزار دهنده به مداوم و شدید فرق دارد. اگر درد را در کمر درد دارید، تحرک شما محدود می گردد و عملکرد نرمال شما مختل می گردد. یکی از مهمترین مسائل ارتوپدی امروزه، کمردرد است که می تواند ناشی از فعالیت های بیش از حد و شدید، استفاده نادرست و قرار گرفتن در معرض ارتعاش های مداوم باشد. ضایعات یا آسیب دیدگی در پشت ممکن است سبب کمردرد مزمن گردد و دژنراسیون مهره ها یک علت قطعی برای درد پشتی است. اگر چاق هستید یا دارای ماهیچه های ضعیف هستید، درد کمر درد را تجربه خواهید کرد. مطالعات نشان داده است که افراد سیگاری این نوع درد ارتوپدی را بیشتر تجربه می نمایند.

درد گردن

درد گردن یکی دیگر از شایع ترین بیماری های ارتوپدی است. درد گردن می تواند در اثر تروما یا ضربه به گردن یا آسیب به عضلات و رباط گردن، دیسک گردن یا آرتروز باشد. تومورها و ناهنجاری های مادرزادی مهره ها می توانند درد گردن را به شدت افزایش دهند. چرخش و انحراف مهره های گردن نیز می تواند باعث درد گردن شوند، درد گردن می تواند باعث سردرد و درد در شانه ها و پشت گردد.

فیبروزیت (سندرم فیبرومیالژی)

فیبرومیالژیا یک بیماری است که موجب درد در عضلات و بافت نرم در سراسر بدن می گردد. این شرایط مداوم (مزمن) است که می تواند گردن، شانه، پشت، سینه، باسن، بازو و پاها را تحت تأثیر قرار دهد. علت آن ناشناخته است. محققان معتقدند علت بروز این بیماری ارتباطی با مسائل خواب و استرس دارد. بعلاوه ممکن است با مسائل ایمنی، غدد درون ریز و یا بیوشیمی مرتبط باشد.

انحنا ستون فقرات یا کیفوز

یکی دیگر از شایع ترین بیماری های ارتوپدی انحنا ستون فقرات یا Kyphosis است. این اختلال با یک تست تشخیصی که از امواج الکترومغناطیسی نامرئی برای فراوری تصاویر از بافت داخلی، استخوان ها و اندام بر روی فیلم استفاده می نماید، تشخیص داده می گردد.

پوکی استخوان

پوکی استخوان از شایع ترین بیماری های ارتوپدی در جامعه انسانی است. بدن به طور مرتب اجزای استخوان را جایگزین می نماید. وقتی که این اجزاء به سرعت از بین می فرایند یا به سرعت به وجود می آیند (هر دو)، پوکی استخوان رخ می دهد، پوکی استخوان می تواند علت بیشتر شکستگی ها استخوان باشد.

پارگی مینیسک

یکی دیگر از شایع ترین بیماری های ارتوپدی پارگی مینیسک است. مینیسک ها بافت های شبیه غضروف هستند که به مراتب محکم تر از غضروف هستند.

مینیسک ها مانند بالشتکی در بین دو استخوان اصلی تشکیل دهنده مفصل زانو، یعنی بین استخوان ران و ساق قرار می گیرند و وظیفه اصلی آنها جذب شوک های ضربه ای است که به زانو وارد می گردد. در موقع دویدن هر بار که کف پای ما به زمین می رسد، استخوان ساق و ران در محل مفصل زانو به شدت به یکدیگر کوبیده می شوند و مینیسک با قرار گرفتن بین این دو استخوان شدت این ضربه را کاهش می دهد.

بسته به اینکه شکل پارگی مینیسک زانو چگونه است و در کدام قسمت از آن واقع شده است این پارگی ها را به انواع مختلفی تقسیم می شوند. پارگی ها ممکن است طولی، عرضی، مانند دسته سطل، زبانه ای، شاخی یا مخلوطی از انواع قبلی باشند. در بیشتر اوقات پارگی های مینیسک در حین ورزش به وجود می آیند.

بیماری خار پاشنه

در قسمت زیرین استخوان پاشنه پا ، برجستگی کوچکی وجود دارد که به آنخار پاشنه گفته می گردد ؛ بسیاری از بیماران تصور می نمایند علت درد پاشنه پا وجود خار پاشنه می باشد ولی این طور نیست زیرا بسیاری از مردم خار پاشنه دارند ، اما دردی در این ناحیه حس نمی نمایند.

خار پاشنه ، دقیقا در ناحیه اتصال فاشیای پلانتار به استخوان پاشنه است و در واقع ، علت بروز درد در ناحیه پاشنه پا ؛ به علت التهاب فاشیای پلانتار می باشد.

بیماری فتق دیسک

بیماری فتق دیسک که نام دیگر آن بیماری هرنی می باشد ، ناحیه ستون فقرات افراد را درگیر می نماید ؛ طبق مطالعات صورت گرفته برترین روش درمان دیسک پاره شده ، انجام جراحی است.

بیماری رماتیسم مفصلی

رماتیسم مفصلی ؛ یکی از انواع بیماری آرتریت است که باعث التهاب ، درد و تورم در ناحیه مفصل می گردد ؛ پیشرفت این بیماری می تواند در نهایت منجر به تخریب مفصل گردد.

بیماری رماتیسم مفصلی ؛ در همه سنین دیده می گردد ، اما شایع ترین زمان بروز آن بین 40 الی 60 سالگی می باشد و ناگفته نماند که شیوع این بیماری در زنان ، سه برابر مردان است.

چکونگی آسیب تماشا استخوان ها از نظر جراح ارتوپد

به گفته جراح ارتوپدی، استخوان به دلایل مختلفی می توانند دچار آسیب گردد و احتیاج به درمان دارویی و یا جراحی به وسیله جراح ارتوپدی داشته باشد که شایع ترین آسیب های استخوانی عبارتند از:

* انواع شکستگی های استخوان بر اثر ضربه

* پوکی استخوان

* تومور استخوانی

* عفونت استخوانی

* بیماری های مادرزادی استخوان

* تغییر شکل پیدا کردن استخوان ها

جراح ارتوپد چه نوع اعمال جراحی بر روی استخوان انجام می دهد؟

انواع اعمال جراحی که به وسیله جراح ارتوپد روی استخوان انجام می گردد عبارتند از:

1-جا انداختن قسمت شکسته شده استخوان و سپس گچ گرفتن آن

2-جا انداختن باز شکستگی استخوان و سپس بی حرکت کردن آن به یاری پیچ و پلاک یا میله داخل استخوانی

3-استئوتومی استخوان و تصحیح کردن شکل استخوان های تغییر یافته

4-باز کردن دریچه در استخوان در جراحی استئومیلیت (عفونت استخوان)

5-بلند کردن و کوتاه کردن استخوان

6-انجام جراحی آمپوتاسیون یا قطع عضو

7-اپی فیزیودز

8-نمونه برداری از استخوان

9-بیرون آوردن تومورهای استخوانی

10-پیوند استخوان در مواقعی که استخوان ها جوش نمی خورند

شایع ترین مسائل ارتوپدی در زنان

امروزه بیماری ها و آسیب های ارتوپدی, باتوجه به بالابودن آمار تصادف ها و بروز حوادث طبیعی و غیرمترقبه, جزو پنج بیماری شایع جهان به شمار میرود معمولا شکستگی های ناحیه مچ دست وپا, بازو, شانه, لگن, ران و ساعد از مهم ترین آسیب های ارتوپدی در بین افراد است.

سلامتی و کارکرد مناسب سیستم عضلانی اسکلتی، با نحوه فعالیت سایر دستگاه های بدن، ارتباط مستقیمی دارد؛ اما به علت نوع شیوه زندگی ماشینی امروزه ، کم تحرکی، نوع فرهنگ غذاهای مصرفی نادرست ، ورزش و فعالیت های بدنی، ایجاد تصادف ها، حوادث طبیعی، غیرمترقبه و…، باعث شده امروزه سلامت و عملکرد این بخش از سیستم بدنی، بیشتر به خطر بیفتد.

از بیماری های شایع میتوان استئوآرتریت یا آرتروز(ساییدگی مفصل)، دفرمیته ها مانند زانوی پرانتزی، ضربدری و ساییدگی کشکک را در جوان ها به ویژه درخانم ها را شایع ترین بیماری های زانو در ارتوپدی نام برد که به وسیله جراح ارتوپد قابل درمان است.

مسئله ای در کمین خانم های جوان

بیماری های روماتیسمی و آرتریت روماتوئید(روماتیسم مفصلی) یکی دیگر از ضایعه هایی است که بیشتر متوجه خانم ها است. این ضایعه های تخریبی مفصل بیشتر در سن جوانی رخ می دهد. علامت اولیه درد در دست ها، مچ دست و گاهی پاها است و گاهی مفصل بزرگ را هم درگیر می نماید. مفصل گرفتار به طور مزمن تخریب خواهد شد و تشخیص بالینی و با استفاده از رادیولوژی و آزمایش است.

منبع: سایت دکتردکتر

سایت ویرگول

سایت دکترطاهریان

ak3fa.ir: مجله عکسفا، عکسها و رویدادهای اخیر دنیا

sanaye-90.ir: صنایع 90 | مجله خبری و تحلیلی صنایع

منبع: راسخون
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 164072

به "شایع ترین بیماری های ارتوپدی را بشناسیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شایع ترین بیماری های ارتوپدی را بشناسیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید