آیا در منظومه شمسی ، سیاره نهمی هست؟
به گزارش مجله سرگرمی، نوعی ناهماهنگی در کمربند مرزی منظومه شمسی این احتمال را به وجود آورده است که منظومه شمسی دارای 9 سیاره است که به دور خورشید می چرخند.
پس از آنکه دانشمندان در سال 2006 سیاره پلوتو را هشتمین سیاره در منظومه شمسی نامیدند، گروهی از دانشمندان به مطالعه درباره احتمال یافت سیاره های دیگر در منظومه شمسی پرداختند.
بعضی حدس ها حاکی از این است که سیاره ای غول پیکر در لبه منظومه شمسی وجود دارد که کارشناسان لقب سیاره نهم را به آن داده اند.
دلایل محققان برای وجود سیاره مخفی در منظومه شمسی
ایده وجود سیاره نهم در سال 2016 از طریق دو دانشمند مطرح شد، آن ها اعتقاد دارند که سیاره نهم دورتر از سیاره پلوتو قراردارد، علت حدس درباره ا حتمال وجود سیاره نهم به ایجاد نوعی نیروی در کمربند کوئیپر باز می گردد.
دربخش هایی از این کمربند قرار گیری خرده سیارک ها و سایر جرم های آسمانی دارای نوعی زاویه منحصربه فرد هستند که کارشناسان علت آن را نتیجه گرانش ناشی از یک سیاره ناشناخته و مخفی می دانند.
گروهی دیگر از کارشناسان به هم ریختگی غیرعادی در این کمر را ناشی از گرانش سایر اجرام سماوی، چون سنگ های بزرگ از جنس یخ و یا سایر جرم ها می دانند و به گفته آن ها احتمال وجود سیاره یک در 500 است.
محققان هوادار فرضیه وجود سیاره نهم اعتقاد دارند سیاره سنگی 10 برابر بزرگ تر از زمین است و امکان دارد در فاصله 600 واحد نجومی (AU) قرار داشته باشد.
یک واحد AU برابر با فاصله متوسط بین زمین تا خورشید است.
مطالعه های جدید دانشمندان نشان می دهد جرم سیاره نهم به احتمال زیاد کوچک تر از تخمین پیشین است، تحقیق های جدید نشان می دهند جرم سیاره می تواند تنها 5 برابر جرم کره زمین باشد و در حدود 400 واحد نجومی AU از خورشید قرار داشته باشد.
کارشناسان اعلام نموده اند در سال های اخیر پژوهش های فراوانی درباره سیاره های منظومه شمسی و نیز سیاره های فراخورشیدی و خورشیدهای آن ها اجرا شده است؛ این پژوهش ها نشان می دهند تعداد زیاد کره سنگی مشابه کره زمین وجود دارند که احتمال یافت حیات بر روی آن ها یا امکان زندگی برای انسان ها در سال های آینده بر روی آن ها وجود دارد.
محققان امیدوار هستند با توسعه فناوری و پیشرفت های علمی در کنار استفاده از تلسکوپ های زمینی و فضایی در دهه آینده احتمال وجود سیاره نهم قطعی گردد.
منبع: همشهری آنلاینبرای مطالعه بیشتر با مهسان بلاگ: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.